За burgas1.org

- понеделник 01 декември 2008 от ji преглед на авторите в Бургас > Новини
Няколко дни след като стартирахме този сайт се опитах да му пусна глупава реклама в един форум. Реакцията беше напълно адекватна и особено майсторски иронична -
"Хайде сега, колега, да вземеш да си купиш някоя книжка за webdesign и да не ползваш free CSS templates, които да наричаш "нов сайт за Бургас". Нов сайт на Полски тръмбеш може да се прави така, ама на Бургас..."
както и
"при наличието на 10 други подобни сайта (burgasnews.com/ burgasinfo.org/ burgas24.com/bszone.info/bourgas.org/pornozamarta.be и тп.) те да ми изплющят даунлоуднат тимплейт и да ми викат "У бря народе, айде на курорто" не може! Трябва да има стил и вкус. Тва е безвкусие. Липсата на порно го прави и безстилие. В края на краищата, при положение, че целия сайт е порнография, да не турят една гола кака си е накак недомислица."
Всъщност Полски Тръмбеш си има достатъчно свестен сайт на общината, който може да се сравнява с който и да е сайт на несравнимо по-значимия и голям град Бургас.
Този сайт няма за цел да информира, въпреки че в момента така или иначе активността му се определя основно от споделяне от потребителите на новини от други истински новинарски сайтове във форума. Нямаме намерение да предлагаме създаден от нас продукт и да се надяваме да го пробутаме на бургазлии срещу някакъв вариант на отплата в замяна. Напротив, колкото и нагло да звучи ние искаме да привлечем бургазлии в тази интернет страница и да ги накараме те самите да пробват да ни пробутат продукта на собствената си произволна мисъл.
Сайт с няколко хиляди потребители, всеки от които е автор, редактор, новинар, анализатор, фотограф на страницата. Със стотици мнения във форума всеки ден на тема икономика, култура, изкуство, спорт, екология, забавления, туризъм, общинска администрация. Сайт, който е трибуна за всеки, който има какво да каже и иска да го каже. Сайт с клубове по интереси, с анкети, въпроси, игри, награди. Страница организираща интересни инициативи и оригинални дискусии и показваща интересни снимки. И всичко това инициирано и администрирано от ентусиасти-доброволци. Това е което искаме да се получи от този сайт. Естествено, че е почти невъзможно. Естествено, че няма как да стане. Все пак всеки, който има желание да напише нещо за любимата си книга може да разчита, че то ще бъде публикувано тук на първа страница. Всеки, който има излишен билет за театър може да измисли някаква игра и да го даде като награда тук на сайта. Всеки, който иска да покаже снимките, които сам е правил и с които се гордее може да бъде сигурен, че те ще бъдат качени на сайта. Просто трябва да се обади. А междувременно ние ще продължим да си пускаме новини във форума, да си пишем по някоя друга глупост с гръмкото название "публикация" на началната страница и ще продължим да качваме снимките, които щракаме докато се мотаем из града. Така или иначе ни доставя удоволствие.