Известни значими проекти 2

- събота 24 януари 2009 от ji преглед на авторите в Бургас > Инвестиции
Подмяна на водопроводната мрежа

информация:
Реконструкцията на ВиК мрежата в града ще струва 21 млн.евро, 49% от които програмата отпуска безвъзмездно, а 51% ще са заем от ЕБВР. ВиК-Бургас е първото водоснабдително дружество в страната, което е бенефициент на проекта – подобни проекти обикновено се изпълняват от общините.
Проектът предвижда подмяна на основните водопроводи в града и изграждане на канализация за кв. Победа. Включва и модернизиране на пречиствателната станция за отпадъчни води, съгласно влизащото в сила през 2010 г изискване за третично пречистване на водата.
Изпълнението на проекта трябва да приключи до 2011 г.
vik-burgas.com

реализация:
Подмяната продължава в целия град.Търговски център Галерия Бургас

информация:
Галерия Бургас ще се намира на бул. Янко Комитов в ж.к. Славейков. Ще има приблизително 38 000 кв.м. отдаваема площ, 130 магазина, кино с 10 салона, фитнес, заведения и около 1400 места за паркиране.
gtc.bg

реализация:
В края на миналата година инвеститорите обявиха официално че са получили заем за проекта и в началото на 2009та започва строежа. За момента нищо не е направено но информацията е че строежа наистина ще започне скоро.Магазин Кауфланд

информация:
Обектът e със застроена площ от 7 150 m2. Паркоместата са 388 на брой. Конструкцията е сглобяема стоманобетонна с предварително напрегнати греди. Подовата настилка е гранитогрес, положен по виброметод. Основната подова плоча е дисперсно армирана с метални и полипропиленови фибри. Стените са изградени чрез послоен монтаж на касети, топлоизолация и вълнообразна ламарина. Покривът на сградата е решен с ЛТ ламарина, топлоизолация и мембранна хидроизолация.
stroy-consult.com

реализация:
Магазина е почти завършен.

Пазар на производителите

информация:
"Пиргосплод" ООД строи най-съвременна зеленчукова борса в страната. Проектът се реализира по програма САПАРД. Сега инвестицията е преизчислена на 18 млн. лв. Тържището ще има складови площи с разгъната застроена площ 30 хил. кв.м и ще може да обслужва едновременно около 200 търговци на едро.

реализация:
Има напредък в сравнение от преди няколко месеца. Явно се работи.Търговски център Бургас Плаза

информация:
Бургас Плаза ще бъде изграден на терен от 52 дка и ще има разгъната застроена площ 39 000 кв. м. От тях отдаваемата част ще е около 29 000 кв. м, които включват мола и хипермаркета на Карфур. Предвидени са общо 1270 места за паркиране - около 600 пред водната част и още толкова - на покрива на хипермаркета, от който ще се влиза директно във второто ниво на мола.
pari.bg

реализация:
Пред завършване. Февруари месец отваря.

Омега център

информация:
Общата разгъната застроена площ на "Омега център" е 12,6 хил. кв.м. Комплексът ще бъде разположен в близост до бул. "Стефан Стамболов" като ще има две подземни и пет надземни нива. Завършването на строителните работи е предвидено за април 2010 г.
sgrada.com

реализация:
Строи се.

Магазин Баумакс

информация:
Магазин Баумакс на площ 12 000 кв.м.

реализация:
Магазина Баумакс е напреднал доста. Явно е пред завършване.

Бизнесцентър Европа.

информация:
В девететажната сграда ще има офиси, безплатна детска градина за децата на наемателите и тези на техните служители, банки, конферентни зали, кино с 200 места за частни прожекции, фитнес център, SPA и фризьорски салони. Сградата ще бъде разположена върху 7 дка парцел, а разгънатата застроена площ ще е 27 000 квадрата. Инвеститорът е предвидил и подземен паркинг на две нива.

реализация:
Преди няколко месеца изглеждаше по подобен начин. Подземната част е направена но изглежда сякаш темповете на строеж са доста забавени.Многопрофилна болница Света София".

информация:
Ще бъде изградена върху 3,5 дка земя, с разгъната площ от 5,500 кв. м. Медицинското заведение ще бъде на пет етажа и ще разполага със 110 легла. В болницата ще има седем отделения - акушеро-гинекологично, микропедиатрично, ортопедично, хирургично, терапевтично с кардиологичен сектор, неврологично, реанимация, и отделение по образна диагностика. За прецизното изследване и лечение на пациентите специалистите ще разполагат с последен модел апаратура, като 4 D ехограф, скенер, магнитен резонанс.

реализация:
Строежа доста е напреднал. Плановете са да бъде открита през май.

Бизнесцентър Вая

информация:
Бизнес център "Вая" е новострояща се луксозна търговско-административна сграда клас "А", състояща се от магазинна и офис части. Предлагат се 31 магазина с обща площ от 4600 кв. м, разположени на 4 нива и 67 офиса с обща площ от 2300 кв. м, разположени на 5 нива. Подземен гараж с 61 парко места, панорамен ресторант и три асансьора допринасят за обслужването в сградата.

реализация:
От известно време не се вижда да се работи.30 етажна сграда в Меден Рудник.

информация:
Мултифункционалният комплекс ще бъде висок 90 метра. Проектът на архитектурно бюро "ПП Ирис 2001" и "Ай Ес Пи дигитален дизайн". Той предвижда две подземни и 30 надземни нива. В двете сутреренни нива са разположени 120 закрити паркоместа и технически помещения. На първите пет нива са разположени търговски площи, закрит басейн, фитнес център, банков салон и обществен трезор и др. На следващите 25 нива ще има 200 апартамента с площ от 52 кв.м до 210 кв.м. Предвидени са освен това още 80 открити паркоместа. Инвестицията е на бургаската фирма "ГМ-Строй" ООД.

реализация:

Нищо не е направено а още преди повече от година се пишеше че строежа започва.

Бизнес Експо Бургас

информация:
Сградата е с разгъната застроена площ 15 781 кв.м, от които 86 офиса с площ 9500 кв.м, 6 магазина на площ 3128 кв.метра, 1100 кв.м изложбена зала, конферентна зала, кафе ресторант, складове за обслужване и поддръжка.

реализация:
Все още не за започнато.Сан Сити Център

информация:
Комплексът ще има 4 подземни паркинг нива с общо 400 парко места.
Цялата застроена площ на SUN CITY CENTRE e 37 200 кв.м.?, разпределена, както следва:
- Търговска и развлекателна част – 11 200 кв.м.;
- Офиси - 7 000 кв. м.;?
- Подземени паркинги – 12 600 кв. м.
-Общи части и сервизни помещения – 6 400 кв. м.

реализация:
Строи се усилено. Издълбали са доста под земята. Явно компенсират малката площ на парцела с много нива.