Фестивалът "Включи града" 2014 приключи ..... преди да е започнал

- вторник 10 юни 2014 от ji преглед на авторите в Бургас > Места и събития
Не е сигурно дали кандидатурата на Бургас за Европейска столица на спорта има връзка с фестивала "Включи града", но това ще е темата, с която ще започнем тук. След като станахме неоценената, морална Европейска културна столица, сега ще опитаме да се преборим за още една престижна титла и да впишем нова славна графа в CV-то на града ни, така че при следващи кандидатствания, участия и презентации да караме всички никога нечували през живота си името Бургас да ахкат и да се замайват от възхита. Нормално, заслужено и очаквано би било Бургас да стане спортна столица на континента. През последните години кварталните спортни бази се обновяваха и строиха наново много активно. Лично аз очаквам да спечелим безапелационно пред всички останали. Ако все пак корупционните схеми отново се окажат по-силни от справедливостта, ако тъмната страна надделее над честната игра .... много вероятно е един от измислените, нагласени аргументи на злобарите да бъде този за допуснатото разрушаване на най-голямата спортна база в града - тази на стадион Черноморец. Много е вероятно хейтърите да претендират и за качеството, с което се получават нещата с бургаските нови спортни терени. Сигурно ще посочат прекрасния, чисто нов проект в двора на училище Иван Вазов. Страхотен нов терен за футбол, чудесна атлетическа писта, трибуни, баскетболно игрище. Красота. Толкова добре вложени средства и толкова впечатляващ резултат. Сигурно хейтърите ще кажат, че целият този страхотен проект си губи смисъла след като остави спортната площадка да бъде видимо наклонена. Но аз не вярвам чуждестранните спортисти да забележат сериозната денивелация. Кой ти гледа дали бяга по нагорнище или надолнище или дриблира по някакъв си баир. Важното е, че е ново и красиво. Ура. Ако на някой не му харесва значи е хейтър и комунист.

(Според регламента на инициативата, "Европейска столица на спорта" може да бъде само град от Европейския съюз, който е или столица на държавата или е с население над 499 999 жители)


Новият спортен комплекс в училище Иван Вазов
Включи града 2014

Включи града 2014


Имахме желание да отразим тук и последното издание на фестивала "Включи града", което се проведе през изминалия уикенд. Не ми се иска да давам оценки за нивото на фестивалните събития, но няма как да не споделя нашето и на нашите потребители разочарование от супер неприятното неспазване на програмата. Много от събитията просто не се състояха и информация за това какво се случва липсваше. Показател за това какво представляваше фестивалът през 2014 е почти нулевата посещаемост. Всъщност е много вероятно просто цял Бургас да се е изнесъл по това време към Меден Рудник, където същите дни се провеждаше друг грандиозен фестивал на една от девствените поляни в центъра на комплекса - Шарено Котле.

Включи града 2014

Включи града 2014

Включи града 2014

Включи града 2014

Включи града 2014

Включи града 2014

Включи града 2014

Включи града 2014

Включи града 2014

Включи града 2014

Включи града 2014

Включи града 2014

Включи града 2014

Включи града 2014

Включи града 2014

Включи града 2014