Smart Center - ново начало на инвестициите в офис сгради в Бургас.

- сряда 03 юни 2015 от ji преглед на авторите в Бургас > Инвестиции
Строителството на "Омега Център" стартира през 2008 година. „Планекс“ ООД е партньор в проекта от самото начало, чрез дъщерното си дружество „Пи Ел Ейч Инвест“ ООД. Проектът предвижда изграждане на обществена сграда на ул. "Транспортна" с офисна част и търговски център. Изграждането на сградата беше напреднало, когато в началото на финансовата криза строителството беше замразено. Впоследствие, с оглед по-голяма свобода в търсенето на нова концепция за реализация и финансиране на завършването на сградата, "Планекс" предприема изкупуване на дяловото участие на останалите партньори.

Сега „Планекс“ е единствен собственик на проекта. Освен промяна на името, "Smart Center" е и с променена концепция, която предвижда сградата да отговаря на изискванията на наематели от IT и аутсорсинг индустрията и свързания с този сектор бизнес. Целта е да се постигне специализация и по-добър комфорт на бъдещите наематели. Това означава, че високите стандарти при изграждането на офисите биха задоволили наематели с най-разнообразна дейност - от доставчици на офис материали и техника и куриерски фирми, до финансови и застрахователни институции. Важен момент в концепцията е осигуряването на необходимите условия на хората, които ще работят в сградата. Предвидени са един или два ресторанта и кафе клуб, зона за игри и почивка и спортен център. Тези функции до голяма степен ще заемат търговската зона, като тя по-скоро се осмисля като обслужваща офисите. Очакването е при заемане на сградата в офисите да работят над 1000 души.

Осигурено е пълното финансиране за завършване на проекта. Строителството трябва да приключи преди края на 2015 година, като интересът към офисите в "Smart Center" е реален. В напреднала фаза са разговорите с наематели за около 30% от площите. От "Планекс" гарантират, че в завършен вид сградата ще разполага с:

-Отлична локация и представителност;
-Специализация на дейностите на наемателите и пълното им обслужване на едно място;
-Съвременни и високотехнологични системи – климатични и вентилационни, електро и специални инсталации, комуникации в сградата, ниски бъдещи експлоатационни разходи - BMS система, системи за сигурност и контрол на достъпа;
-Осигуряване на много добра естествена осветеност, богато озеленени вътрешни пространства, съвременен стил на интериора и екстериора;
-Наличие на подземен паркинг и външни паркоместа;
-Добра транспортна осигуреност;
-Осигурен качествен фасилити мениджмънтът на сградата;


Интересни обекти юни 2014