Историята на една дупка на велоалеята в Меден рудник

- понеделник 05 ноември 2018 от ji преглед на авторите в Бургас > Места и събития
Точната дата, на която се роди тази дупка не е отбелязана никъде. Кой да предположи, че някаква си неголяма дупка в Меден рудник, на улица "Петрова нива", до училище Елин Пелин ще стане толкова интересна. Все още има разногласия дали тя има навършена една година. Появяването й беше плод на някакъв съвсем дребен ремонт. Макар и не много едра, дупката скоро стана сравнително известна. Особеното й беше това, че се намира върху пътя на велосипедистите и на улица с голям наклон. Идвайки от високото с голяма скорост, дупката почти не се вижда от колелото. Според очевидци няколко човека са претърпели инцидент там - не забелязали дупката и пропаднали в нея. Има и пострадали. Разбира се, това не е влязло в статистиката на МВР за пътнотранспортни произшествия. Кой ще тръгне да се обажда на КАТ за инцидент с пропаднал в дупка колоездач. Всъщност дупката я има в статистиките. Няколко жалби са подавани за нея. Тя е била тема на обсъждане и в общинската комисия за безопасност на движението. Според компетентните органи задължение на водоснабдителното дружество е да поправи нарушената настилка при ВиК ремонт. Всичкото това жалбоподаване и изясняване тече в продължение на много месеци, а дупката си е там и е в доста добро състояние. С ясно очертани ръбове и сравнително задоволителна дълбочина. Макар и уникална със своите особености, дупката не е единствена. В различни краища на града има много подобни на нея, които и днес живеят спокоен живот, необезпокоявани и само от време на време са повод за коментари.


Дупката, снимана на 10 юни 2018 година.

Дупка


Дупката, снимана 5 месеца по-късно - на 2 ноември 2018 година. Погледната от горната част на велосипедния път, тя почти не се забелязва.

Дупка

Дупка


Преди - сега. Дупка на възраст повече от две години на велоалеята на бул. Тодор Александров, снимана през август 2016 година (част от нашия текст Топ 10 на абсурдите с бургаските велоалеи) и на 4 ноември 2018 година.

Дупка

Дупка


Недовършени от месеци ремонти на велоалеята на бул. Тодор Александров.

Дупка

Дупка