"Паметникът на връх Бузлуджа - историята на забравения храм"

- четвъртък 26 май 2011 от ji преглед на авторите в Бургас > Култура > INSPIRED срещи
Във втората от поредицата креативни срещи INSPIRED, менторът Никола Михов ще представи проекта "Forget Your Past - монументалните паметници от времето на комунизма" и ще разкаже историята на дом-паметника на БКП на връх Бузлуджа. Презентацията включва архивни снимки и репортаж за сегашното състояние на монумента, на фона на вече откритата изложба "Forget Your Past", съставена от композирани в диптих снимки на 14 от най- значимите монументални паметници в България.
Тя е показвана по време на месеца на фотографията в Лондон, в Българския културен център в Берлин и Червената къща в София. Проектът е публикуван в книгата "Critical Cities Vol. 2" на английското издателство "Myrdle Court Press", както и във френското списание "R?ponses Photo".

Фотографът Никола Михов е на 29 години и живее в София и Париж. Участвал е в редица международни групови изложби, между които: 13то биенале за млади художници от Европа и Средиземноморието, Московското биенале за младо изкуство и Нощта на музеите и галериите в Пловдив. Негови видео творби, са част от програмата на фестивалите за късометражно кино "Paris Tout Court", "Future Shorts" и "Филмини" . В периода 2007-2008, Никола е сътрудник на списание "Едно'', а от 2009г. работи с архитектурното списание "Абитаре". През 2010г. става член на френската фотографска агенция "Wostok Press".

Втората INSPIRED среща ще се проведе на 29 май /неделя/ от 15.00 часа в зала „Георги Баев” в Казиното в Бургас.
Заповядайте на близък разговор с Никола в Remark cafe&bar след срещата.

Повече за Никола може да намерите на http://nikolamihov.com/

http://inspiredburgas.com/