Реализация на големи проекти

- вторник 14 октомври 2008 от ji преглед на авторите в Бургас > Инвестиции
Подмяна на водопроводната мрежа

информация:
С финансовата помощ на ИСПА през март 2007 г. започва подмяната на водопроводите в Бургас. Реконструкцията на ВиК мрежата в града ще струва 21 млн.евро, 49% от които програмата отпуска безвъзмездно, а 51% ще са заем от ЕБВР. ВиК-Бургас е първото водоснабдително дружество в страната, което е бенефициент на проекта – подобни проекти обикновено се изпълняват от общините.
Проектът предвижда подмяна на основните водопроводи в града и изграждане на канализация за кв. Победа. Включва и модернизиране на пречиствателната станция за отпадъчни води, съгласно влизащото в сила през 2010 г изискване за третично пречистване на водата.
Изпълнението на проекта трябва да приключи до 2011 г.
vik-burgas.com

реализация:
Подмяната на магистралния водопровод по продължение на бул. Стефан Стамболов май приключи. В момента подменят водопровода по продължение на Тодор Александров - улицата от стадион Черноморец покрай езерото. Подменят се и тръбите в Славейков, Изгрев и Крайморие.


Търговски център Галерия Бургас


информация:
Галерия Бургас ще се намира на бул. Янко Комитов в ж.к. Славейков. Ще има приблизително 38 000 кв.м. отдаваема площ, 130 магазина, кино с 10 салона, фитнес, заведения и около 1400 места за паркиране.
gtc.bg

реализация:
Изглежда сякаш строителството започва. Теренът се огражда и се подготвят условията за работниците - фургони и химически тоалетни.
Магазин Кауфланд


информация:
Обектът e със застроена площ от 7 150 m2. Паркоместата са 388 на брой. Конструкцията е сглобяема стоманобетонна с предварително напрегнати греди. Подовата настилка е гранитогрес, положен по виброметод. Основната подова плоча е дисперсно армирана с метални и полипропиленови фибри. Стените са изградени чрез послоен монтаж на касети, топлоизолация и вълнообразна ламарина. Покривът на сградата е решен с ЛТ ламарина, топлоизолация и мембранна хидроизолация.
stroy-consult.com

реализация:
Строителството тече от 2 месеца.

Пазар на производителите
"Пиргосплод" ООД строи най-съвременна зеленчукова борса в страната. Проектът се реализира по програма САПАРД. Сега инвестицията е преизчислена на 18 млн. лв. Тържището ще има складови площи с разгъната застроена площ 30 хил. кв.м и ще може да обслужва едновременно около 200 търговци на едро. На първо ниво са складовете, а на второ и трето ниво са предвидени административните офиси със служебен паркинг от 16 места. В зоната на тържището има офиси на РИОКОЗ, ДВСК и митница, банков офис, обменно бюро. Има и магазин с външен достъп на две нива. Предвидени са още конферентна зала със 100 места, кафе, бар и ресторант на първо ниво, а на пето ниво - хотелска част с 12 стаи. Най-голямото предимство на борсата е хладилната площ от 8 хил. куб.м, която се ремонтира. Ще бъде изграден и още един хладилник с вместимост 2800 куб.м. Има покрит паркинг със 160 места за леки автомобили и микробуси, места за паркиране на ТИР-ове, както и открита търговска площ, където производители и търговци ще могат да продават директно стоката си. Ще бъде изградено локално депо за отпадъци. Удобство за тържището е минаващата в непосредствена близост жп линия, както и възможност за обходни автомобилни трафици с разтоварни жп и автомобилни рампи. Изпълнител на строителните работи е "Понсстрой" ООД. Планирано е строителството да приключи до лятото на 2009 г.

реализация:
Строи се от 15.05.2007

Търговски център Бургас Плаза

информация:
Бургас Плаза ще бъде изграден на терен от 52 дка и ще има разгъната застроена площ 39 000 кв. м. От тях отдаваемата част ще е около 29 000 кв. м, които включват мола и хипермаркета на Карфур. Предвидени са общо 1270 места за паркиране - около 600 пред водната част и още толкова - на покрива на хипермаркета, от който ще се влиза директно във второто ниво на мола.
pari.bg

реализация:
Строежа е доста напреднал. Все пак откриването ще бъде май през февруари.


Омега център

информация:
Общата разгъната застроена площ на "Омега център" е 12,6 хил. кв.м. Комплексът ще бъде разположен в близост до бул. "Стефан Стамболов" като ще има две подземни и пет надземни нива. Завършването на строителните работи е предвидено за април 2010 г.
sgrada.com

реализация:
Строи се.

Ритейл парк Бургас

информация:
Общо 65 000 кв.м. площ. Включва магазин Баумакс на площ 12 000 кв.м. Магазини, заведения и места за 700 коли.
zbs.bg

реализация:
Магазина Баумакс е напреднал доста.