Откриване на Мол Галерия Бургас

- вторник 15 май 2012 от ji преглед на авторите в Бургас > Места и събития
Днес беше открит новият голям търговски център в Бургас - Галерия. Празненствата започнаха още от сутринта и преминаха през целия град. Бургас е развълнуван. За първи път ще имаме модерно голямо кино, зона за различни видове игри и забавления и няколко ресторанта на едно място. Galleria Burgas, както собствениците изписват името на мола си, се намира в ж.к. Славейков, в бивш индустриален район, който вече се оформи като голяма търговска зона с магазините Практикер, Кауфланд и Айко. Инвестицията, която според официалната информация е била на стойност 75 милиона евро беше реализирана след около 2 години строителни работи извършени от главния изпълнител на обекта - Планекс и десетките подизпълнители. Молът разполага с 87 793 кв.м. разгъната застроена площ и 37 000 кв.м. търговски площи. Зеленият покрив на сградата е разположен на около 3 500 кв.м.
Голямата гордост на собствениците, проектантите и изпълнителите са енергийните параметри на сградата, които според всички тях са първи в страната по ефективност и са изключително щадящи околната среда. Изолацията, оборудването от висок енергиен клас и използването на естествената светлина според проектантите ще допринесе за 16% по-ниска консумация на енергия при експлоатацията на сградата отколкото при повечето подобни обекти.
Другата голяма гордост са 90-те процента заети площи при откриването на мола. Рекорд за откритите в последните няколко години търговски центрове. Тук ще бъде третия в страната обект на H&M както и Zara, Bershkа, Galleria Sсandal, Fusion, Humanic, Shoes love bags, Oysho, Lee cooper, Lillу, Ola. Всички те се появяват за първо път в Бургас. Освен всичко това в мола ще има голяма фитнес зала и ще бъдат представени и изложба на макети на емблематични български забележителности на име „България на длан” и реквизити от легендарни кино продукции - "Hollywood in Galleria".

ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ

мол Галерия Бургас мол Галерия Бургас