Форуми

burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Места в и край Бургас

<< Назад | Напред >>

Мостът в Бургас

Отиди на страница   <<      
Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
Автор Отговор
noemis
30 юни 2011: 16:09
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431
nasomatrix написа ...

Та по темата за Моста.
Защо не е обявено публично обсъждане на проекта и жителите да изберат кое им допада най-много, а са решили, че проектът на Атика Р5 е най-хубав???
Нищо против студиото, но не ми допада много тяхното виждане за повечето проекти, които са направили, граничат ми доста със соц а конкретния проект е странен бленд между соц и кич. Особено с тая паяжина горе и някаква пързалка?!?! WTF. На кой му е нужна още една арка, този път гигантска и приличаща точно на едно НИЩО. А пък идеята за пързалка над най-красивата алея в Морската е меко казано малоумна.
Ужасно много ми допада проектът на Студио СБ, изчистен е, в същото време име нещо много тип Ню Йорк или Ла Дефанс в Париж в него, особено пространството пред и около входа на Моста с тея пейки. Да не говорим, че като се разрових в нета, Студио СБ са хора, работили в архитектурно студио в Лондон. А Петко Йовчев започва сериозно да ме дразни с проектите си, не може целият град да бъде оформен по виждането и разбирането на един човек... Това си е чиста шуробаджанащина. Защо не дадат възможност и на други архитекти да се изявят?

От статията по горе:

Най-добрите идеи от приключилия конкурс ще се използват при изготвянето на същинския проект.

т.е. ще се вземе най-доброто от всички проекти, така че все още никой не знае със сигурност как ще изглежда Мостът.

nasomatrix написа ...

Хм, то имало и линк, ама кой да види. :))) Точно тук даже ги гледах тея проекти, ама съм забравил. Но защо темата е в "Места в и край Бургас", а не в проекти, нали все пак е проект?

Тази тема беше започната от g06ky със съвсем друга цел - просто снимки на Моста и общи приказки (първа страница).

Може би е време да направим тема и в раздела за проекти и да прехвърлим в новата тема част от мненията тук.

[ Редактирано 30 юни 2011: 16:13 ]

Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
nasomatrix
30 юни 2011: 16:13

Регистриран потребител #207
Регистриран: 07 юни 2011: 17:01

съобщения: 189
Да, това имах предвид, щом са почнали да разчистват, явно има някакво раздвижване по проекта и трябва отделна тема. А той е свързан и с о-в Св. Анастасия. Дано крайният вариант не изглежда така. Идеята за подводна камера за наблюдения, далекогледи и скокове ми допада, но не и в този вид проектирани... А арката и пързалката нямат никакво място изобщо там, пък и където и да било. :)

[ Редактирано 30 юни 2011: 16:14 ]
Най-отгоре
noemis
30 юни 2011: 16:17
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431

Еми ще събера всички материали пръснати из форума за Моста и острова и ще направя нова тема до края на седмицата.

Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
renesanz87
30 юни 2011: 16:42

Регистриран потребител #179
Регистриран: 04 май 2011: 23:58

съобщения: 63
В сайта на общината има и за моста и за острова идейни проекти

<връзка>

renesanz87
Най-отгоре
Отиди на страница   <<