Форуми

burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Места в и край Бургас

<< Назад | Напред >>

Слънчев бряг

Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
Автор Отговор
vench
15 авг 2013: 16:18

Регистриран потребител #779
Регистриран: 24 ное 2012: 18:45

съобщения: 1071
Не знам дали си заслужава нова тема, заради това, което поствам, но така или иначе няма отделна за Слънчев бряг..

Та.. не претендирам, че е нещо кой знае колко оригинално, просто съм опитал да погледна проблема от две страни

<връзка>

Напоследък явно ми се пишат коментари, простете :D

Няма да бъде пресилено, ако днес заявим, че Бургас е най-великият град на света за всички времена!
Най-отгоре
vasi.mincheva
15 авг 2013: 19:32
Регистриран потребител #202
Регистриран: 28 май 2011: 23:48

съобщения: 493
Мда, за съжаление картинката е доста грозна! Има ли кой да се замисли, обаче? Само една молба - назначете си редактор, винаги е добре още някой да хвърли едно око! ;)
Най-отгоре
kdkrastev
16 авг 2013: 08:36
Регистриран потребител #909
Регистриран: 27 яну 2013: 13:45

съобщения: 132
Бе хора, мислете малко какво пишете ! Показвате пълни заведения и пишете колко лоши са турстите. В цял свят младежкият трузъм е секс и алкохол. Ми отидете в Анталия да видите какво става! В Палма не е по-различно. В Прага и Будапеща целогодишно е така. Тези хора харчат и крепят половината ни рухнала икономика. Другите трусти са западните пенсионери, които рядко излизат от пакета си. Не че трябва да ги гоним, но за тях си има по-тихи кътчета в комплекса. До преди няколко години се мрънкаше, че идвали само баби, които нищо не харчели. Сега пък имало алкохолен туризъм. Лично аз съм доволен, че младите взеха да се завръщат. Няма такова нещо, като лош турист. Щом си плаща, нека пие.
А намеците, че само чуденците били такива, изобщо не са верни. Идете на южното черноморие и ще се види същата гледка и то придружена с дрога. А зимно време е достатъчно да посетите някоя дискотека в Студентски град. Незнам защо трябва сами да оплюваме тия, които ни хранят. И без това, в сравнение с горецитираните дестинации, турстите ни са многократно по-малко.
Най-отгоре
vench
16 авг 2013: 09:30

На някои картинката не им харесва, други пък ги привлича. Туризмът си е туризъм и това не може да се отрече. Евтиният алкохол и препълнените дискотеки по един или друг начин взимат пари от джоба на чужденците и ги трупат в българската икономика. Такава баница искат от чужбината, така баница им даваме.
Мисъл, която вероятно успокоява много хотелиери и ресторантьори в Слънчев бряг, които искат да оправдаят бизнеса си.

[ Редактирано 16 авг 2013: 09:31 ]

Няма да бъде пресилено, ако днес заявим, че Бургас е най-великият град на света за всички времена!
Най-отгоре
ji
16 авг 2013: 16:40

Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3888
и аз не схващам какво всъщност искаме
на какво точно се сърдим и какво предлагаме да се промени за да ни е ОК?
британците идват заради цените и пият прекалено защото им е без пари
да се помоли Орешарски да спусне постановления за вдигане на цените?
да спрем с наредба полетите до Англия?
да закрием Слънчев Бряг напълно за да ни е по-спокойно?
кой и по какъв начин върши нещо извън законите? (освен случаите с ограбени туристи)
резултатът който се получава е следствие на цялостната картинка на живота в страната ни а не на някакъв заговор на хотелиерите в Несебър
имаме хубава природа ..... красиви жени и мъже ..... евтини цени .... презастрояване и ниска култура на обслужване .... неадекватна инфраструктура ....
тази комбинация не е перфектна и за това не може да доведе богати туристи с култура и големи пачки
за това бизнеса съвсем естествено се е насочил към друга цел - младежи без големи финансови възможности
ако имаше условия всеки повръщащ английски пикльо да бъде сменен с по-големия му брат, който работи и отделя четири пъти повече пари за почивка никой не би се отказал
на хотелиери и туроператори също не им е лесно да се оправят с идиоти

да ...
наистина ми е трудно да схвана какво искат мрънкащите и какво предлагат за да се променят нещата
България предлага достатъчно възможности за почивка така че тези които не могат да понасят повръщащи по улиците имат варианти и за море и за планина далеч от големия шум
най-добрия вариант за нас е не промяна или закриване на Слънчев Бряг а вдигане на качеството и изграждане на имидж и на други курорти, които да привличат и друг тип туристи
няма нужда да гоним едните за да привлечем другите
можем да вземем всички и да печелим повече

[ Редактирано 16 авг 2013: 16:46 ]
Най-отгоре
vench
16 авг 2013: 19:31

не уее, не уее...

никой не иска да ги забранява, не мисля че съм казал такова нещо. просто констатира и отбелязвам имиджа на комплекса. специално за пиенето, както се вижда от цитата по-горе, мисля че е печалба за тях, печалба и за икономиката.

аз като цяло не си падам по забрани и морални уроци, не бих си позволил да давам такъв.

в този коментар просто си разсъждавам какво печелят и какво губят те и какво печелим и какво гумим ние като домакини. все пак изразявам лично мнение, затова е в тази рубрика...

Най-отгоре
ji
16 авг 2013: 21:24

Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3888
е хубаво е че поясняваш защото наистина звучи като критика и призив за някаква промяна
Най-отгоре
vench
17 яну 2014: 12:23

Да не се връщаме пак на старата тема - обсъждали сме положението в Слънчев бряг :)

Все пак чисто като явление са ми интересни англичаните как правят филми и сами се впечатляват от себе си. Този конкретно лично за мен е доста зле в сравнение онзи на ББС, но има интересни моменти и е скандален на някои места.

<връзка>

Очаквам това да се завърти скоро по медиите, засега май го има само при нас.

Най-отгоре
WarKiller
17 яну 2014: 12:53

Регистриран потребител #16
Регистриран: 05 окт 2008: 14:38

съобщения: 840
Екстра... безплатна реклама. Да продължават в същия дух. :)

Изработка на сайт Бургас
Най-отгоре