Форуми

burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Бургаски инвестиции и проекти
 
<< Назад | Напред >>

Промишлена зона север

Отиди на страница   <<        >>  
Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
Автор Отговор
WarKiller
21 апр 2011: 13:33


Регистриран потребител #16
Регистриран: 05 окт 2008: 14:38

съобщения: 840
НЕЩАСТНИЦИ!
Отново против... Нямам думи.

Изработка на сайт Бургас
Най-отгоре
ji
21 апр 2011: 13:34


Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3888
да
и аз го слушах

не е мега фатално
общината и сама може да изгради инфраструктура

според мен цялата анти кампания е просто предизборно показване на мускули

явно е че всичко остава за след изборите и евентуално бюджета за 2012та


[ Редактирано 21 апр 2011: 13:35 ]
Най-отгоре
WarKiller
21 апр 2011: 13:37


Регистриран потребител #16
Регистриран: 05 окт 2008: 14:38

съобщения: 840
Мега малоумници с невероятни "мотиви" да са против. Ебати циркаджиите. Осаковци, Касабовци, Стойновсковци, Валерковци и т.н.

Изработка на сайт Бургас
Най-отгоре
ji
21 апр 2011: 13:41


Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3888
имам запис на последния един час докато бях на обяд
вероятно ще го пусна след малко тук
Най-отгоре
WarKiller
21 апр 2011: 13:49


Регистриран потребител #16
Регистриран: 05 окт 2008: 14:38

съобщения: 840
Да. Пусни го. За да видят за кой ли път повече хора за какви тъпанари става въпрос...

Изработка на сайт Бургас
Най-отгоре
ji
21 апр 2011: 14:19


Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3888
според мен много сериозен предизборен гаф на всички гласували против
при ситуацията в Бургас в момента хората преди всичко искат работа
всякакви малоумни караници само натройват народа срещу предизвикалите ги
аз не познавам човек който да не се дразни на спирането на този проект
Най-отгоре
noemis
21 апр 2011: 15:53
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431
ji написа ...

имам запис на последния един час докато бях на обяд
вероятно ще го пусна след малко тук

Пускай записа, че бях на работа извън града и не можах да чуя нищо, а и ми е интересно какви мотиви за отказа имат този път.


Ще хапнат ли съветниците на Бургас евтини банани

20 Април 2011, Сряда
Автор: Веселин ВАСИЛЕВ
Защо утре ще бъде най-важния ден за града от 1989 година насам

Утре ще бъде много важен ден за Бургас. Според мен – най-важния от 1989 година насам. Защото общинските ни съветници трябва да решат ще има ли града ни индустриална зона, или не. Макар преди година те да гласуваха специален меморандум за това, през март отхвърлиха докладната за логистичния парк. Разговарях с някои от съветниците, гласували против. Чух мотивите им, но не ги приемам. Мисля, че в тях има много повече политика, отколкото аргументи. Имаше даже сравнения с Колодрума. Извинявайте, но това е пълна глупост. За Колодрума имаме дружество, в което частна фирма притежава 50 процента от капитала. А тук говорим за ЕАД – еднолично акционерно дружество. И партньорство с държавата, а не с поредния мошеник. В Русе две чужди компании инвестираха 115 милиона евро броени месеци след създаването на зоната. Във Варна само ни чакат да се издъним и да вземат парите, отделени за Бургас.

Преди три месеца пуснах обява, че търся журналисти. Отговориха ми 148 човека – основно продавач-консултантки, сервитьорки, пазачи и сезонни работници по хотелите – бармани или носачи на куфари. Един пишеше, че е добър в аранжирането на витрини, друг – че правел красиви букети и бил вещ в отглеждането на декоративни рибки, трети – че е оператор на почистващи машини, каквото и да означава това. Имах и екзотични кандидатури – яви се една специалистка по класически лечебни масажи, един пиротехник, един производител на маркучи за капково напояване, един продавач на цедено мляко и маслини, един чейнчаджия, един бивш смешник от парти-агенция „Смехурко” и един продавач на матраци „Стела”. Аз трябваше да избирам кой от всички тези е най-близо до журналистиката.

Няма защо да се лъжем, господа общински съветници - това е днес работната сила на Бургас – нискоквалифицирана работна ръка в един град, където от години прииждат само търговци и нито един сериозен производител. А схемата е проста – откриването на модерни производства в зоната ще даде работа на много хора и добри заплати, ще привлече и работна сила от други градове. Бургас ще се разрасне, ще се съживи.

Утре съветниците трябва да вземат много важно решение – ще развиваме ли нова индустрия или ще чакаме откриването на поредния МОЛ – с балони, струпване на пенсионери и бой за евтини банани. А този път, ако слушаме много, може да ни намалят и картофите. Така ще има и за ядене, и за разнасяне из общинския съвет./besove.com

Бургас остана без Индустриална зона

21 Април 2011, Четвъртък
Автор: Бесове


След няколкочасови дебати общинските съветници отхвърлиха предложението на кмета Димитър Николов за създаването на Индустриална зона в Бургас

Предложението за създаването на индустриална зона в Бургас се внася за втори път в местния парламент. След поименно гласуване с 32 гласа „за", 9 „против" и 6 „въздържал се" общинските съветници отхвърлиха предложението на администрацията. Само 2 гласа не достигнаха, за да се сдобие Бургас с индустриална зона, тъй като, за да се приеме докладната бяха необходими мнозинство от 2/3 от гласовете на общинските съветници. По време на обсъждането най-разгорещен дебат предизвика терена, върху който трябваше да се изгради зоната, който е блатна засипана територия.

Това бе последният шанс Бургас да привлече инвеститори, да се открият нови работни места, да се създадат условия за малкия и среден бизнес.

При гласуването на предложението надделя не рационалното мислене, а политическата обремененост.

По време на дебата изпълнителният директор на държавното предприятие „Индустриални зони" Валери Андреев разясни на съветниците ползите за Бургас от създаването на Индустриална зона. Той допълни още, че има интерес от страна на бизнеса да инвестира в такива зони по Черноморието.

След отказа на съветници да дадат съгласието си за изграждане на индустриална зона в Бургас, държавното предприятие „Индустриални зони" ще бъде принудено да сключи договор с една от многото желаещи да реализират проекта други български общини. Непосредствено преди гласуването Андреев заяви, че ако Бургас се откаже такава зона ще бъде изградена във Варна, където вече има една такава.


ГЕРБ-Бургас: Саботирането на индустриален парк в Бургас е престъпление срещу гражданите

Източник: News.Burgas24.bg

"Ние, народните представители от ПП ГЕРБ-Бургас, категорично сме на мнение, че днешното решение на Общинския съвет на Бургас да не бъде учредено акционерно дружество с наименование "Логистичен и индустриален парк - Бургас" ЕАД е престъпление срещу гражданите на Бургас", казва водачът на групата в НС и областен ръководител на ПП ГЕРБ-Бургас Димитър Бойчев.

"Откакто ПП ГЕРБ е парламентарно представена партия ние не сме спирали да работим за възможността този проект да се реализира. А именно държавата да осигури милиони левове, с които да се изградят комуникации в една бъдеща индустриална зона. Година и половина ние като народни представители правим всичко възможно това да се случи. И сега, когато на най-високо равнище има разбиране, в Общинския съвет в Бургас група хора решават, че трябва да саботират работата на кмета и да провалят този проект, който е единствения шанс на Бургас да се справи кардинално с безработицата", категоричен е Бойчев.

Народните представители са убедени, че няма ли изградена инфраструктура и комуникации няма да има и желаещи да строят предприятия или цехове. "Защо да газят в кал, след като тези милиони левове ще отидат в друга община и оттам ще им предложат терени между, които има пътища, електричество, вода. Без обособена индустриална зона Бургас не може да бъде конкурентноспособен, а това означава, че няма да се разкриват нови работни места. А официалната безработица в момента е над 6000 човека само за Бургас. Питаме се с какви очи хората, които гласуваха срещу отварянето на нови работни места ще погледнат тези хора", казва още Димитър Бойчев.

Депутатите от ПП ГЕРБ смятат, че заради предстоящите избори някои от общинските съветници не са доволни от факта, че Бургас се развива. Но са категорични, че трябва да има и надпартийни каузи за Общинския съвет на Бургас.

"Има политика, но не във всичко. Година и половина ние се конкурираме с останалите големи градове за да има шанс Бургас да получи милиони за инфраструктура. Това, което е постигнато в момента е на път да се провали. А градът ни може да бъде с потенциал за много нови производства", завършва Бойчев.

[ Редактирано 21 апр 2011: 16:12 ]

Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
ji
23 апр 2011: 11:02


Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3888
фейсбук група "Ние сме ЗА нова индустриална зона в Бургас"
Най-отгоре
dolphin_bs
23 апр 2011: 13:58
Регистриран потребител #27
Регистриран: 15 окт 2008: 10:07

Местоположение: Бургас
съобщения: 82
Готово,присъединих се към групата,защото съм дълбоко възмутен от просташкото държание на тези,които са гласували "Против" и "Въздържал се".Тези момченца са нечистоплътни и гнусни и те знаят ,че краят им идва,затова се опитват да хапят.Важното е,че свестните бургазлии в този град са повече от копелдаците......!!!

[ Редактирано 23 апр 2011: 14:04 ]
Най-отгоре
TOXICALERT
23 апр 2011: 17:34
Регистриран потребител #50
Регистриран: 22 ное 2008: 23:06

съобщения: 436
<връзка>

Ето го единия хубавец...вече му пратих съобщение с мнението ми за него ,майка му и сестра му :)

Кои са другите хубавци,някой знае ли ?

[ Редактирано 23 апр 2011: 17:35 ]
Най-отгоре
Отиди на страница   <<        >>