Форуми
burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Бургаски инвестиции и проекти |
|
<< Назад | Напред >> |
Парцели в и около Бургас |
Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
|
Автор | Отговор | ||
MG |
|
||
Регистриран потребител #244
Регистриран: 06 авг 2011: 16:20съобщения: 329 |
След като няколко пъти вече се случва да бъдат коментирани някои имоти и парцели дали са уреголирани и т.н. реших, че ще е доста полезно да направим такава тема, в която да обсъждаме парцели, които се планира да бъдат застроявани и т.н. И изобщо от чисто образователна цел (тъй като повечето съм убеден, че не са наясно как точно стават нещата) е хубаво да се разберат механизмите на продобиване на парцел, разрешителните за строителство, които трябва да се издадат и пътят на един проект, който трябва да бъде извървян от инвестиционното намерение до реализирането на проекта. Надявам се да ви хареса темата и да стане интересна. И за да стане ясно какво имам предвид ще дам старт със следния въпрос: Някой наясно ли е какъв е парцела между 2-та мола - Странд и Бургас плаза? Общински или частен е? Има ли някакъв план какво точно трябва да бъде построено там и т.н. |
||
Най-отгоре |
|
||
MG |
|
||
Става дума за това: <връзка> |
||
Най-отгоре |
|
||
ji |
|
||
Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58съобщения: 3888 |
според оуп зоната е Смф това общо взет означава че можеш да строиш каквото те кефи жилища, обслужващи или обществени сгради и дори незамърсяващи производтсва |
||
Най-отгоре |
|
||
sa_radev |
|
||
Регистриран потребител #784
Регистриран: 30 ное 2012: 17:09Местоположение: Burgas съобщения: 628 |
Ммм, по-скоро т.н. "Обществено Обслужване" - търговия, складови дейности, малки незамърсяващи производства, жилищни функции почти липсват в тези зони, ако има са по-скоро за временно обитаване - хотели, мотели. Всъщност, парцелите между двата МОЛ-а са няколко и с различно предназначение, като предназначението подлежи на промяна (главно за земеделските става дума). Ето: Също така, ако един собственик притежава няколко съседни парцела/имота, то те могат да бъдат обединени в един цял, според предписанията в ЗУТ. Така че е малко трудно да се каже, как ще се развие кварталът - ОУП просто определя зоните... Мен ми е интересно, дали тази зона има приет ПУП-ПРЗ? Ако има, то тогава вече има някаква конкретна посока. |
||
Най-отгоре |
|
||
ji |
|
||
Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58съобщения: 3888 |
е то вече стана ясно че MG ще купува земя там или вече е купил и проучва нещата {fan} |
||
Най-отгоре |
|
||
sa_radev |
|
||
Регистриран потребител #784
Регистриран: 30 ное 2012: 17:09Местоположение: Burgas съобщения: 628 |
Ааа, ясно! Е, ще ударя едно рамо за ПУП-а и проекта, няма зор! {ok} | ||
Най-отгоре |
|
||
DENIS |
|
||
Регистриран потребител #43
Регистриран: 18 ное 2008: 16:24съобщения: 263 |
ПАРЦЕЛИТЕ ТАМ СА ТОЛКОВА ГОЛЕМИ, ЧЕ ЕВЕНТУЛНИЯ ИНВЕСТИТОР ЩЕ Е ГОЛЯМ И СЕРИОЗЕН И ЩЕ СЕ ЧУЕ. | ||
Най-отгоре |
|
||
MG |
|
||
хаха, разкрихте ме! Просто ми беше интересно кои от тези парцели, които са на края на града са частни, държавни или общински. Повод за идеята за темата стана някаква новина, че край Варна продавали парцел за 80 милиона евро... Та въпросните какви са, става ли ясно? |
||
Най-отгоре |
|
||
DENIS |
|
||
Регистриран потребител #43
Регистриран: 18 ное 2008: 16:24съобщения: 263 |
ЧАСТНИ СА. | ||
Най-отгоре |
|
||
WarKiller |
|
||
Регистриран потребител #16
Регистриран: 05 окт 2008: 14:38съобщения: 840 |
А може ли да се провери кои от тези парцели в този район са общински?
Изработка на сайт Бургас |
||
Най-отгоре |
|
||