Форуми

burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Всичко за Бургас

<< Назад | Напред >>

Пътни знаци, маркировка, легнали полицаи, улично осветление на територията на Бургас

Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
Автор Отговор
Progress
08 дек 2013: 19:37
Регистриран потребител #417
Регистриран: 14 май 2012: 07:38

съобщения: 42
Започвам тази тема с надеждата след дискусия някои пътни знаци на територията на Бургас да се актуализират, защото са се превърнали в хранилка за катаджии и не изпълняват функцията си да осигуряват безопасност на движението.
Пътната маркировка в Бургас на много места липсва или не е в добро състояния.
Легналите полицаи са от най-различни типове, липсват на някои места и не се поддържат.
Уличното осветление се обновява кампанийно, в някои части на града липсва.
Надявам се заедно да направим Бургас по-добър град за живеене.

[ Редактирано 08 дек 2013: 19:38 ]
Най-отгоре
Progress
08 дек 2013: 20:08
Регистриран потребител #417
Регистриран: 14 май 2012: 07:38

съобщения: 42
Бих искал да посоча няколко пътни знака, които са недомислени и се използват от КАТ единствено за засади и записи с камери:
1. На изхода на Бургас в посока Созопол след новия надлез често има полицейска (или цивилна) кола с камера. Ограничението е 50 км/ч при положение, че по бул. Тодор Александров си е 80 км/ч, направиха хубав надлез за безконфликтно преминаване на транзитиния трафик с 4 ленти и му сложиха ограничение 50 ... Съвсем безопасно би могло да се минава по надлеза със скорост 80 или 90 км/ч.
2. На излизане от Бургас в посока Ветрен пътят също е 4-лентов, широк и хубав. Непосредствено преди разрешената скорост да стане 90 пак чакат с камерата и записват. Редно е знакът за ограничение 90 да е след разклона за МЕТРО или поне след разклона за бензиностанция Лукойл.
3. По новата отсечка Сарафово - Поморие има останали ограничения 50 и 70. Може би са от ремонтите, но е редно да ги махнат, защото не съотвестват на 4-лентов път.
Най-отгоре
tobli
08 дек 2013: 21:34

Регистриран потребител #82
Регистриран: 17 юни 2010: 10:15

съобщения: 449
И аз не обичам ограниченията, но ...
1. На мост/надлез/ безопасна е малката скорост. Все пак този знак стои там не само лятото и при хубаво време. Знаем, че тук в Бургас лек дъждец и малко студен вятър правят "чудеса" с асфалта. Не оспорвам уменията зад волана на никой, но предпочитам този пред,зад или до мен на пътя да се движи бавничко на тези места. Не е изключено точно тогава да задминаваш някой неделен шофьор, който чукне на леда спирачките, защото кой знае какво си мисли ... И 80 км/ч в този случай ще е много лош вариант.
2. На влизане е добре този знак 60, защото е хубаво човек да се сети, че влиза в населено място.
На излизане е изходът от 5-ти километър и по правило на всяко отклонение има ограничения. Освен това там излиза трафик от 5ти км,баумакс и най-новия мол.
3. Не си спомням някъде четилентов път да е предпоставка за висока скорост.... а може и да греша
Не се заяждам, просто това ми е мнението.
А по Темата: Ул. "Батак" на влизане от бул."Демокрация" е ужасна за преминаване. Еднопосочен вариант ще е много по-добър вариант. Отгоре на всичко на ъгъла има и офис на DHL, който в работно време почти запушва трафика. Отсреща пък има сграда с неизползваеми подземни гаражи/поради липсата на отстояние автомобилите не могата да се спуснат - опират при захождане навътре/. Та заради това тротоарите са заети с коли,има паркирали и на улицата, а пешеходците прибягват м/у трафика и паркиралите - красота. Картинката става пълна, когато се появи автомобил, с който да се разминеш ...

az
Най-отгоре
N.Nikolov
16 дек 2013: 23:33

Регистриран потребител #1628
Регистриран: 11 дек 2013: 17:02

съобщения: 5
Незнам дали точно в тази тема да изкажа възмущението си от следния случай. При минимална работна заплата от 310 лв., репатриране на неправилно паркиран автомобил е придружен с общински акт и всичко това на обща стойност от над 90 лв., според зависи колко ще се забавите докато си вземете МПС-то. Сигурно някои от Вас ще кажат, че това е нормално и така всеки ще се научи къде да паркира, но за мен и с такса репатрация пак ще си научим урока. Да не забравяме, че тук Все още не сме се превърнали в Швейцария.
Най-отгоре
ji
16 дек 2013: 23:51

Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3888
размерите на българската наглост са обратнопропорционални на минималната работна заплата в страната
Най-отгоре
mipopov
17 дек 2013: 06:38

Регистриран потребител #1079
Регистриран: 02 мар 2013: 20:52

съобщения: 336
От тук следва въпроса, защо при тази минимална заплата и при тези глоби, българина си паркира където си иска без да се съобразява със знаци, закони и с другите участници в движението?
Всъщност за неправилно паркиране ли става въпрос или за неплащане в синята зона?

"Да премахнеш пешеходна пътека от основен пешеходен маршрут в населено място и да искаш пешеходците да спрат да минават от там, е все едно да сложиш пешеходна пътека на магистралата и да искаш колите да намалят пред нея!"
Най-отгоре
Уебсайт
kdkrastev
17 дек 2013: 07:09
Регистриран потребител #909
Регистриран: 27 яну 2013: 13:45

съобщения: 132
Защото от 20 нарушителя се глобява един, а и половината нарушители се ползват с неофициален имунитет. Всичко е въпрос на контрол. Няма да спра да повтарям, че тия с жилетките, дето проверяват дали си платил, трябва да слагат и глоби под чистачките. Паяка е с малък капацитет и трябва да е изключение, а не правило.
Най-отгоре
tobli
17 дек 2013: 08:15

Регистриран потребител #82
Регистриран: 17 юни 2010: 10:15

съобщения: 449
kdkrastev написа ...

Няма да спра да повтарям, че тия с жилетките, дето проверяват дали си платил, трябва да слагат и глоби под чистачките.

Абсолютно съм съгласен с теб, но мисля,че имаше такива опити и нашето "правосъдие" ги изкара незаконни. Според мен трябва да има обходни полицаи с оръжие и много права на почти всяка пряка. Малко ще заприлича на военен режим, но това заслужаваме, след като не можем да спазваме ЕЛЕМЕНТАРНИ норми на поведение/включвам и себе си в това число /.

az
Най-отгоре
N.Nikolov
17 дек 2013: 15:15

Регистриран потребител #1628
Регистриран: 11 дек 2013: 17:02

съобщения: 5
За генетичната наглост на българина не споря и не я оправдавам. Възмущението ми е чисто математическо.
Най-отгоре
bateto_toshko
18 дек 2013: 15:56

Регистриран потребител #11
Регистриран: 05 окт 2008: 12:08

съобщения: 99
tobli написа ...

kdkrastev написа ...

....Според мен трябва да има обходни полицаи с оръжие и много права на почти всяка пряка. .... но това заслужаваме, след като не можем да спазваме ЕЛЕМЕНТАРНИ норми на поведение/включвам и себе си в това число /.

не разбрах , искаш да те гръмнат ако си паркирал неправилно?

Всичко далеч от морето е провинция
Най-отгоре