Форуми
burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Всичко за Бургас |
|
<< Назад | Напред >> |
Пътни знаци, маркировка, легнали полицаи, улично осветление на територията на Бургас |
Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
|
Автор | Отговор | ||
Progress |
|
||
Регистриран потребител #417
Регистриран: 14 май 2012: 07:38съобщения: 42 |
Започвам тази тема с надеждата след дискусия някои пътни знаци на територията на Бургас да се актуализират, защото са се превърнали в хранилка за катаджии и не изпълняват функцията си да осигуряват безопасност на движението. Пътната маркировка в Бургас на много места липсва или не е в добро състояния. Легналите полицаи са от най-различни типове, липсват на някои места и не се поддържат. Уличното осветление се обновява кампанийно, в някои части на града липсва. Надявам се заедно да направим Бургас по-добър град за живеене. [ Редактирано 08 дек 2013: 19:38 ] |
||
Най-отгоре |
|
||
Progress |
|
||
Регистриран потребител #417
Регистриран: 14 май 2012: 07:38съобщения: 42 |
Бих искал да посоча няколко пътни знака, които са недомислени и се използват от КАТ единствено за засади и записи с камери: 1. На изхода на Бургас в посока Созопол след новия надлез често има полицейска (или цивилна) кола с камера. Ограничението е 50 км/ч при положение, че по бул. Тодор Александров си е 80 км/ч, направиха хубав надлез за безконфликтно преминаване на транзитиния трафик с 4 ленти и му сложиха ограничение 50 ... Съвсем безопасно би могло да се минава по надлеза със скорост 80 или 90 км/ч. 2. На излизане от Бургас в посока Ветрен пътят също е 4-лентов, широк и хубав. Непосредствено преди разрешената скорост да стане 90 пак чакат с камерата и записват. Редно е знакът за ограничение 90 да е след разклона за МЕТРО или поне след разклона за бензиностанция Лукойл. 3. По новата отсечка Сарафово - Поморие има останали ограничения 50 и 70. Може би са от ремонтите, но е редно да ги махнат, защото не съотвестват на 4-лентов път. |
||
Най-отгоре |
|
||
tobli |
|
||
Регистриран потребител #82
Регистриран: 17 юни 2010: 10:15съобщения: 449 |
И аз не обичам ограниченията, но ... 1. На мост/надлез/ безопасна е малката скорост. Все пак този знак стои там не само лятото и при хубаво време. Знаем, че тук в Бургас лек дъждец и малко студен вятър правят "чудеса" с асфалта. Не оспорвам уменията зад волана на никой, но предпочитам този пред,зад или до мен на пътя да се движи бавничко на тези места. Не е изключено точно тогава да задминаваш някой неделен шофьор, който чукне на леда спирачките, защото кой знае какво си мисли ... И 80 км/ч в този случай ще е много лош вариант. 2. На влизане е добре този знак 60, защото е хубаво човек да се сети, че влиза в населено място. На излизане е изходът от 5-ти километър и по правило на всяко отклонение има ограничения. Освен това там излиза трафик от 5ти км,баумакс и най-новия мол. 3. Не си спомням някъде четилентов път да е предпоставка за висока скорост.... а може и да греша Не се заяждам, просто това ми е мнението. А по Темата: Ул. "Батак" на влизане от бул."Демокрация" е ужасна за преминаване. Еднопосочен вариант ще е много по-добър вариант. Отгоре на всичко на ъгъла има и офис на DHL, който в работно време почти запушва трафика. Отсреща пък има сграда с неизползваеми подземни гаражи/поради липсата на отстояние автомобилите не могата да се спуснат - опират при захождане навътре/. Та заради това тротоарите са заети с коли,има паркирали и на улицата, а пешеходците прибягват м/у трафика и паркиралите - красота. Картинката става пълна, когато се появи автомобил, с който да се разминеш ... az |
||
Най-отгоре |
|
||
N.Nikolov |
|
||
Регистриран потребител #1628
Регистриран: 11 дек 2013: 17:02Местоположение: Бургас съобщения: 5 |
Незнам дали точно в тази тема да изкажа възмущението си от следния случай. При минимална работна заплата от 310 лв., репатриране на неправилно паркиран автомобил е придружен с общински акт и всичко това на обща стойност от над 90 лв., според зависи колко ще се забавите докато си вземете МПС-то. Сигурно някои от Вас ще кажат, че това е нормално и така всеки ще се научи къде да паркира, но за мен и с такса репатрация пак ще си научим урока. Да не забравяме, че тук Все още не сме се превърнали в Швейцария. | ||
Най-отгоре |
|
||
ji |
|
||
Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58съобщения: 3888 |
размерите на българската наглост са обратнопропорционални на минималната работна заплата в страната | ||
Най-отгоре |
|
||
mipopov |
|
||
Регистриран потребител #1079
Регистриран: 02 мар 2013: 20:52Местоположение: Бургас съобщения: 336 |
От тук следва въпроса, защо при тази минимална заплата и при тези глоби, българина си паркира където си иска без да се съобразява със знаци, закони и с другите участници в движението? Всъщност за неправилно паркиране ли става въпрос или за неплащане в синята зона? "Да премахнеш пешеходна пътека от основен пешеходен маршрут в населено място и да искаш пешеходците да спрат да минават от там, е все едно да сложиш пешеходна пътека на магистралата и да искаш колите да намалят пред нея!" |
||
Най-отгоре |
|
||
kdkrastev |
|
||
Регистриран потребител #909
Регистриран: 27 яну 2013: 13:45съобщения: 132 |
Защото от 20 нарушителя се глобява един, а и половината нарушители се ползват с неофициален имунитет. Всичко е въпрос на контрол. Няма да спра да повтарям, че тия с жилетките, дето проверяват дали си платил, трябва да слагат и глоби под чистачките. Паяка е с малък капацитет и трябва да е изключение, а не правило. | ||
Най-отгоре |
|
||
tobli |
|
||
Регистриран потребител #82
Регистриран: 17 юни 2010: 10:15съобщения: 449 |
kdkrastev написа ... Няма да спра да повтарям, че тия с жилетките, дето проверяват дали си платил, трябва да слагат и глоби под чистачките. Абсолютно съм съгласен с теб, но мисля,че имаше такива опити и нашето "правосъдие" ги изкара незаконни. Според мен трябва да има обходни полицаи с оръжие и много права на почти всяка пряка. Малко ще заприлича на военен режим, но това заслужаваме, след като не можем да спазваме ЕЛЕМЕНТАРНИ норми на поведение/включвам и себе си в това число /. az |
||
Най-отгоре |
|
||
N.Nikolov |
|
||
Регистриран потребител #1628
Регистриран: 11 дек 2013: 17:02Местоположение: Бургас съобщения: 5 |
За генетичната наглост на българина не споря и не я оправдавам. Възмущението ми е чисто математическо. | ||
Най-отгоре |
|
||
bateto_toshko |
|
||
Регистриран потребител #11
Регистриран: 05 окт 2008: 12:08съобщения: 99 |
tobli написа ... kdkrastev написа ... ....Според мен трябва да има обходни полицаи с оръжие и много права на почти всяка пряка. .... но това заслужаваме, след като не можем да спазваме ЕЛЕМЕНТАРНИ норми на поведение/включвам и себе си в това число /. не разбрах , искаш да те гръмнат ако си паркирал неправилно? Всичко далеч от морето е провинция |
||
Най-отгоре |
|
||