Форуми
burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Бургаски инвестиции и проекти |
|
<< Назад | Напред >> |
Арена Бургас - Многофункционалната спорта зала в комплекс "Изгрев" |
Отиди на страница << >> | |
Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
|
Автор | Отговор | ||
noemis |
|
||
noemis![]() ![]() Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22съобщения: 3431 |
По спомен - в на мястото на заграденото в синьо искаха да изнесат част от общинската администрация и там би трябвало да се построят съответните сгради за целта. Дали е останало като намерение, обаче, не мога да потвърдя. Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот. |
||
Най-отгоре |
|
||
noemis |
|
||
noemis![]() ![]() Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22съобщения: 3431 |
Правителството отне от Министерството на отбраната управлението върху имот в ж. к. "Изгрев" и го предостави на община Бургас. Теренът с площ от 8234 кв. м е застроен с пет сгради и на него местната власт ще има възможност да изгради многофункционален спортен, конгресен и бизнес център "Арена Бургас". За строителството от държавния бюджет през м. февруари т. г. бяха осигурени 5 млн. лв. <връзка> Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот. |
||
Най-отгоре |
|
||
sasooooooooo |
|
||
![]() Регистриран потребител #990
Регистриран: 11 фев 2013: 22:57съобщения: 16 |
6500 места не са ли малко? В този Форум сме на гости {che} |
||
Най-отгоре |
|
||
valen7in |
|
||
![]() ![]() Регистриран потребител #1250
Регистриран: 03 юни 2013: 03:09Местоположение: Burgas съобщения: 37 |
Ами и аз мисля че е малко, определено можеше да е поне 8-10 000. Все пак е важно сега залата да бъде добре направена (да се надяваме) и то възможно по-скоро. А от чисто любопитство, някой може ли ка каже зала Младост с какъв капацитет е ? И все пак добявям за сравнение една снимка на зала с 6500 места. ![]() |
||
Най-отгоре |
|
||
vench |
|
||
![]() ![]() Регистриран потребител #779
Регистриран: 24 ное 2012: 18:45съобщения: 1071 |
Достатъчно ми се струват...
Няма да бъде пресилено, ако днес заявим, че Бургас е най-великият град на света за всички времена! |
||
Най-отгоре |
|
||
killerch0 |
|
||
![]() ![]() Регистриран потребител #592
Регистриран: 19 авг 2012: 11:23съобщения: 125 |
sheikh77 написа ... Само се намирате на приказка, все още няма дори идеен проект. Но е гаранция, че ще е е най-модерната зала в България. Това само по себе си, звучи като оксиморон. sheikh77 написа ... А с какво да се тръгне при тея пари? Ами да се съберат пари и тогава да се тръгва, по логично е не мислиш ли? Всичко над чертата отгоре са пълни глупости Wrestling Roxx T-shirts |
||
Най-отгоре |
|
||
ji |
|
||
![]() ![]() ![]() Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58съобщения: 3888 |
парите са достатъчно за проект трябваше да се тръгне с един силен архитектурен конкурс организиран така че да роди качествени идеи дори и с чуждестранно участие обществен дебат избор на проект .... и тогава да се смята колко пари ще струва и кой и как ще го прави тези поръчки за проектиране+строене са компромис и с двете неща |
||
Най-отгоре |
|
||
fi |
|
||
![]() Регистриран потребител #1552
Регистриран: 03 окт 2013: 21:11съобщения: 11 |
На 30 април правителството отне от МО управлението върху имот в ж. к. „Изгрев” и го предостави на общината. Теренът с площ от 8234 кв. м е застроен с пет сгради и на него местната власт ще има възможност да изгради многофункционален спортен, конгресен и бизнес център „Арена Бургас“. През февруари правителството предвостави и 5 млн.лв. с ДДС за първия етап от изграждането на комплекса, които са по програма "Растеж на регионите". Изграждането на залата бе единственият одобрен проект от подадените пет от община Бургас. В "Арена Бургас" ще има лекоатлетическа спортна зала с капацитет за 6500 зрители. Част от зрителските трибуни ще бъдат подвижни с дистанционно управление с цел подходящо подреждане при спортните събития. Залата ще включва тренировъчен блок, зали с конферентни функции, кабини за превод на състезанията и площи за обществено обслужване. Зелените зони и тези за отдих и спорт на открито ще бъдат около 60% от терена за сметка на застрояването. "Арена Бургас" ще бъде единствената зала в България, която ще има модерна закрита лекоатлетическа писта. Според ПУП-а за к-кс "Изгрев" за целия терен на бившите е предвидено изграждането на вътрешни обслужващи алеи, които ще се обвържат с нови улици и връзки към главната градска улична мрежа. Предвидени са и големи зони за паркиране - подземно и надземно по периферията на територията. Ще се осигури достъп и с велосипеди с връзка с градската веломрежа и проектираната по ул. "Стефан Стамболов" велоалея, както и велопаркинги за посетителите. Източник : http://www.citybuild.bg/news/obiaviha-izgrazhdane-mnogofunktzionalna/26061 |
||
Най-отгоре |
|
||
ji |
|
||
![]() ![]() ![]() Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58съобщения: 3888 |
съвсем очаквано за мен проектите ми изглежда ужасно последния ми е горе-долу ок но разпределението за различните спортове е абсурдно за волей и баскет трибуните са на огромно разстояние от терена което за мен я прави неизползваема за тези видове спорт остават само леката атлетика и спортната гимнастика което значи че залата ще се ползва 3 пъти в годината останалите проекти освен грозни мисля че почти сигурно имат същия проблем <връзка> <връзка> [ Редактирано 20 май 2014: 19:14 ] |
||
Най-отгоре |
|
||
MG |
|
||
![]() Регистриран потребител #244
Регистриран: 06 авг 2011: 16:20съобщения: 329 |
Доколкото разбирам от това, което пише в статията - трябва да има "подвижни трибуни" (каквото и да значи това). Това означава ли, че примерно при по-масови мероприятия ще бъдат изграждани трибуни, които да са по ширината на залата? Или какво е това? |
||
Най-отгоре |
|
||
Отиди на страница << >> |