Форуми

burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Всичко за Бургас
 
<< Назад | Напред >>

БЮДЖЕТ 2011

Отиди на страница       >>  
Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
Автор Отговор
noemis
14 яну 2011: 18:03
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431

Започват обществени обсъждания на Проектобюджет 2011 г.

Източник: News.Burgas24.bg

От следващата седмица започват обществените обсъждания на проектобюджета на Община Бургас за 2011 г. За 18 януари е насрочена първата от поредицата срещи. Тя ще бъде с жителите на новоприсъединилото се през 2010 г. към бургаска община село Извор. Обсъжданията ще продължат до 4 февруари, като на всяко едно от тях ще присъства лично кметът Димитър Николов или негови заместници.
Тази година проектът за бюджет на общината беше подготовен по-рано от обичайното, за да има време за провеждане на обсъждания във всички квартали и съставни селища на Бургас. Постъпилите от срещите с гражданите предложения ще бъдат взети под внимание при изработване на окончателния проектобюджет, който ще бъде внесен за гласуване от Общински съвет през февруари.

Всички обсъждания ще се провеждат след работно време, за да могат на тях да присъстват възможно най-много хора.

Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
noemis
19 яну 2011: 13:27
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431

Предстаявт проектобюджета на община Бургас

Източник: Радио "Фокус"

Рамката на бюджета за 2011 година ще представи днес ръководството на община Бургас, съобщиха от пресцентъра на община Бургас. Това ще стане на пресконференция в 12:00 часа. Ще станат ясни цифрите за капиталовата програмата на общината и прогнозите за събираемостта на местните данъци и такси. Проектобюджетът на община Бургас се представя пред жителите на населените места в общината. Жителите им ще могат да изкажат и своето мнение. Едва след това бюджетът ще бъде гласуван от общинските съветнициВелосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
noemis
19 яну 2011: 16:32
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431

106 млн. лв. за строителството на нови обекти в Бургас

Източник: News.Burgas24.bg

106 млн. лв. са средствата предвидени тази година за проектиране и строителство на нови спортни комплекси, детски градини, обходни пътища, улици и обществени сгради в Бургас. Това съобщи на пресконференция за представянето на проектобюджет 2011 кметът на Община Бургас Димитър Николов. Едва 17 млн. лв. от тези пари са собствените средства на общината, всички останали са пари спечелени от европейски програми.
"Бюджет на видимата промяна", така определи Николов 2011 - та година.

Общата рамка на проектобюджета е 138 млн. лв.. През 2010- та г., тя е била 150 млн. лв. Няма реално намаляване на парите за града, просто част от делегираните дейности, които се плащат от държавата няма да преминават през общинския бюджет, а директно ще се изплащат на съответните звена, обясни бургаският кмет.

Николов раздели условно проекто- бюджета в две направления- завършване на проектираните или започнатите през последните две години обекти и старт на проектирането и строителството на нови.

През 2011- та година започва проектирането и изграждането на няколко важни проекта, които са част от очертаването на новата перспектива и мащаб на града.

Община Бургас започва работа по отчуждаване на земи и стартиране на процедурите за новите обходи на града, които ще извеждат тежкия трафик от града: източна артерия, която ще започва от района на църквата в "Меден рудник" и ще се включва в "Захари Стоянов", както и пътен възел "Запад" с детелина и мостово съоръжение, който ще извежда трафика в посока ул. "Крайезерна".

Започва строителството на две нови детски градини - в "Меден рудник" и кв. "Банево".

3 млн. лв. от фонд "Енергийна ефективност" ще бъдат вложени в санирането и пълната модернизация на 10 детски градини.
Нова медицинска апаратура - линеен ускорител ще бъде закупена в Онкодиспансера.

В к-с "Славейков" започва изграждането на голям спортен комплекс с няколко игрища и зали, който ще бъде по- голям от новия в к-с "Изгрев".

През тази година започва проектирането и на нов обществен мега център със спортна зала за 5 000 човека, няколко зали и районно кметство. Той ще се изгражда на мястото на бившата "Девизия" в к-с "Изгрев" и работното му име е "Арена Бургас". В средата на годината проектът ще бъде представен за обществено обсъждане на бургазлии.

Започва проектирането и изграждането на нов плувен комплекс в "Меден рудник". Теренът вече е определен, той ще се намира до бившия "Битак".

Стартира проектирането на планетариум в парк "Езеро", както и изработката на ПУП и обявяването на конкурс за проектиране на ЗООПАРК на терен от 120 дка в района между "Меден рудник" и "Горно Езерово".
Пак през тази година ще бъде подменено осветлението на 76 улици с енергоспестяващо.

Ще бъдат изградени 4 нови защитени центрове за деца с увреждания. Ще стартира изграждането на канализацията в град Българово.

Стартира проекта за изграждането на воден цикъл в село Извор, изграждане на канализация в селата Рудник, Черно море, Минерални бани, Банево, Ветрен, Горно Езерово. Вече е отреден терен и за изграждането на нова пречиствателна станция в Крайморие.

През тази година ще бъде реконструиран Мостика, ще бъдат вложени средства и за остров Света Анастасия, който по проект ще стане част от нова туристическа зона.
Предвидени са средства за нови спортни площадки в цели град.

Започва процедурата по пробива на ул. "Струга", както и по изграждането на нов паркинг в "Славейков".
2011 - та е годината за реализацията на проекта за Интегриран градски транспорт- в момента се проектират велоалеите, които ще свързват всички зони на града, започва проектирането за изграждането на чисто нова Автогара Юг, модернизиране на автобусното депо на градския транспорт, проектирането на няколко пешеходни надлеза /пасарелки/. До есента градският транспорт в Бургас ще се обслужва от 67 чисто нови еко- автобуси.

Заложени са средства са основен ремонт на плувния басейн в училище "Константин Петканов", както и за изграждането на нов плувен басейн в детска градина "Делфинче" в "Меден рудник".

"Стартирам работата по важни проекти, които ще очертаят бъдещите перспективи на града, някои от тях вероятно ще бъдат довършени от следващите кметове. Спешно трябва да очертаем новите обходи на Бургас, за да изведем трафика. Реализацията на вече проектираните през първите години от мандата ми обекти е ангажимент на заместниците ми, аз самият ще концентрирам върху набелязването на новите проекти и мащабни решения за града", каза Николов.
Той допълни, че в проектобюджета не са предвидени средства за увеличаване на общинската издръжката и заплатите на общинските служители. Заради идващите тази година пари от Европейския съюз, Община Бургас не е заложила средства за банков кредит.

През 2011 - те ще бъдат завършени: ремонтът на басейна в Младежкия дом, ще заработи мобилната станция за измерване на въздуха, улиците "Янко Комитов", "Христо Ботев" и "Цар Петър", до бл. 136 и бл. 139 в "Изгрев", до бл. 55 и бл. 56 в Славейков, "Александър Велики", "Александровска", "Гурко", ще бъде изградена нова улица южно от парк "Изгрев". Започва строителството на нов плувен басейн в Минерални бани, строителството на паркинга на ІІІ - та поликлиника, както и мега проекта с цялостна подмяна на канализацията в к-с "Меден рудник". За цялостното преасфалтиране на улиците там пари ще бъдат заложени впоследствие, едва след като приключи полагането на тръбите. Ще бъде завършено удължаване на второто трасе за тролейбусната мрежа. През февруари новият ОУП на Бургас ще влезе в сила, ще бъде довършен новият ПУП на к-с Изгрев и финализирана канализацията на кв. Долно Езерово. До няколко седмици ще бъде завършено "Казиното". Започва и изключително сложен цялостен ремонт на ул. "Калоян", която ще бъде затворена за движение. Ще завърши и реконструкцията на Морската градина.

Проектобюджет 2011 ще бъден подложен на широко обществено обсъждане както в кварталите и съставните селища, така и на ежеседмични срещи с общинските съветници. "За мен е много важно колегите от Общинския съвет да бъдат убедени и абсолютно наясно с всяко едно предложение, което сме подготвили преди да вземат решение в деня на гласуването на Бюджет 2011", каза Николов.

В представянето на проектобюджет 2011 взеха участие зам. кметовете Красимир Стойчев, инж. Костадин Марков, Йорданка Ананиева, д-р Лорис Мануелян, гл. архитект Веселина Илиева, секретарят на Община Бургас Божидар Кънчев.
=================

Доста амбициозно звучи.

Това не ми е много ясно:
започва проектирането за изграждането на чисто нова Автогара Юг

Тази автогара по проект е част от плана и територията на т.н. Супер Бургас. Според този план локацията и е на съвсем друго място, а на мястото където се намира сега е предвиден площад.
Неясно е дали това е съгласуван проект или ще се творят поредните недомислия?!?!

Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
ji
19 яну 2011: 17:21


Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3860
по какво съдиш че там е предвиден площад
общинския съвет прие пуп на района на супер Бурагс но аз така и не съм го видял още
ако ти си го виждал дай да го видим и ние
иначе примерни проекти и курсови работи на тема супер бургас имаше много но те не са варианта който ще се реализира......

[ Редактирано 19 яну 2011: 17:21 ]
Най-отгоре
noemis
19 яну 2011: 18:55
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431

Съдя по идейната разработка, която представиха миналия месец:
Много зелени площи, огромно площадно пространство, около 5 хиляди паркоместа в цялата зона , атракциони, зони за отдих и развлечение, международна марина, яхтено пристанище, са предвидени според идейния проект на "Супер Бургас"....

Това съобщиха на пресконференция за представяне на проекта Павел Маринов, изпълнителен директор на Съвета на директорите на акционерното дружество “Зона за обществен достъп Бургас”, Димитър Николов, кмет на община Бургас, и арх. Петко Йовчев, който е автор на идейния проект.

От 16.12.2010
factor-bs.com


Терен за "огромно площадно пространство" има само на едно място - това, което са предвидили на мястото на сегашната автогара тук:
От друга страна ми е интересно как ще правят проект на автогара без да се съгласува със Супер Бургас при условие, че тази автогара е част от по-големия и общ проект за "Интермодален пътнически терминал"!

От друга страна в обявените намерения по-горе няма нито ред за начало на проектиране или строителство (както писаха по-рано) на така наречената първа фаза на Супер Бургас. Странно е , защото останахме с впечатлението, че парите за старта са осигурени (30 мил евро) и едва ли не пролетта започват.

В края на февруари се очаква да бъде избран изпълнителят на проектирането, а през май ще започне самото изграждане на първата фаза.


Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
ji
19 яну 2011: 19:16


Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3860
ами ....
аз ти предлагам да се уговорим и да отидем на ня някое от обществените обсъждания
има време
ще натрупаме въпроси
ще се подготвим ....
другите от форума ще кажат и те какво ги интересува или ще дойдат ако им се занимава

странното е че ще са на две места едновременно
трябва да видим къде ще е кмета за да говорим директно с него :)

ТД "Изгрев"
01.02.2011
вторник
18.00ч.
Пенс.клуб срещу у-ще "Св. Кл. Охридски"

ТД "Зора"
01.02.2011
вторник
18.00ч.
Концертна зала "Проф. Ив. Вульпе"

ТД "Приморие"
02.02.2011
сряда
18.00ч.
Концертна зала "Проф. Ив. Вульпе"

ТД "Възраждане"
03.02.2011
четвъртък
18.00ч.
Спортна зала "Никола Станчев"

ТД "Освобождение"
03.02.2011
четвъртък
18.00ч.
Актова зала
у-ще "А. Страшимиров"

[ Редактирано 19 яну 2011: 19:21 ]
Най-отгоре
noemis
19 яну 2011: 19:27
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431
Графика е тук: http://www.burgas.bg/bg/news/details/1/7411

Както се вижда няма много време до приключването на всички обсъждания.


Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
DENIS
25 яну 2011: 11:16
Регистриран потребител #43
Регистриран: 18 ное 2008: 16:24

съобщения: 263
МИСЛЯ, ЧЕ ГОЛЕМИЯ ПЛОЩАД ЩЕ ЗАПОЧНЕ ОТ СГРАДАТА НА МИТНИЦАТА ДО КЕЯ, ТОЕСТ НЕ БЪРКА АВТОГАРАТА.
Най-отгоре
noemis
31 яну 2011: 13:50
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431

Пътният възел "Сарафово" ще бъде изцяло осветен, а алея ще свърже квартала с Морската градина на Бургас. Тези два проекта са включени в Бюджета на общината за 2011г. Това стана ясно по време на обсъждането, състояло се днес с участието на зам.-кмета на града Красимир Стойчев.

Според проекта на бургаската община предстои асфалтиране на паркинга при входа на квартала, както и две улици "Брацигово" и "Октомврийска". Те ще бъдат и основно реконструирани.

В бюджета на Бургас за тази година ще бъде включено още разширение на канализационната мрежа в кв. "Сарафово", както и подмяна на осветлението по ул. "Октомврийска". Проектира се и нова детска ясла.

През тази година трябва да започне работа по проекта за строителство на шумоизолираща стена около летището, с което ще бъде решен един от тежките проблеми за жителите на Сарафово – шумът от излитащите и кацащи самолети. "Започва и работата по проектирането на рибарско пристанище в града", съобщи Стойчев. Сред проблемите на общината, които предстои да бъдат обсъдени са въвеждането на синя зона, реконструкцията и осветяването на гробищния парк, както и обособяване на пешеходна зона до плажа.

Красимир Стойчев съобщи също, че в бизките месеци ще започне и работата по изграждането на "Музей на авиацията" в Сарафово.

dnevnik.bg

Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
ji
02 фев 2011: 16:08


Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3860
Няколко мащабни обекта в ТД "Зора", ще бъдат завършени през 2011 г.: реконструкцията на Морската градина /алейна мрежа, осветление, паркова мебел, укрепвания/; цялостното обновяване на "Казиното" и сцена "Охлюва"; ремонтът на улица "Места". Това обяви зам.-кметът Йорданка Ананиева вчера, по време на поредното обществено обсъждане на проектобюджета на Община Бургас за 2011 г. В дискусията взеха участие жители на кварталите "Лазур" и "Братя Миладинови", както и териториалните директори Наталия Аргирова /ТД "Зора"/ и Стефан Дубаров /ТД "Приморие"/.
През тази година се очаква общината да осигури европейско финансиране и за реконструкция на Мостика и о-в "Света Анастасия", който ще бъде развит като нова туристическа зона.

Йорданка Ананиева обясни, че 2011 г. е и годината за реализацията на проекта за Интегриран градски транспорт, който засяга жителите на целия град. Той ще свързва всички зони на Бургас и ще осигури 67 нови еко-автобуса. През тази година ще бъде завършено и продължението на тролейбусната мрежа, стигащо до кварталите "Лазур" и "Братя Миладинови".
Ново осветление ще бъде изградено в парк "Лазур" през тази година. С енергоспестяващо ще бъде подменено осветлението по всички улици в двата квартала, където то все още е старо.
След завършване на ремонта на улица "Места" ще започне реконструкция на една от пресечните на нея улици - "Калофер", която дълги години стои в окаяно състояние. Предвидено е преасфалтиране, подмяна на тротоарните настилки и обособяване на паркоместа.

В комплекс "Братя Миладинови" реконструкция ще бъде направена на улица "Дунав", по която минава и продължението на тролейбусната линия. Предстои преасфалтиране и на ул. "Струга", както и нейния пробив към "Янко Комитов", който ще реши основни проблеми с автомобилния трафик.

Като основен проблем жителите на двата квартала посочиха недостатъчния брой паркоместа и остарялата вече ВиК мрежа. Те поискаха нови зони за свободно разхождане на домашни любимци, скулптури от цветя в Морската градина, палми по крайбрежната алея.

Общественото обсъждане на Проектобюдежт`2011 беше проведено вчера и в ТД "Изгрев". С жители на комплексите "Изгрев" и "Зорница", се срещнаха заместник-кметът по строителство инж. Костадин Марков и териториалният директор Мария Михалева.

Близо 2 млн. лв. са отделени за преасфалтиране и поддръжка на улици, тротоари, паркинги и зелени площи на територията на двата квартала, стана ясно по време на срещата.

Вече са приключили процедурите за изпълнители и през тази година ще бъдат направени две нови улици в к-с "Изгрев" - улицата, обслужваща блокове 136, 137, 138 и 139 и улицата, разположена южно от парк "Изгрев". За първия проект са предвидени 245 хил.лв., а за втория - 350 хил.лв. Други 110 хил.лв. ще бъдат инвестирани в реконструкция на осветлението на ул. "Транспортна".

Средства са предвидени и за изготвянето на новия подробен устройствен план на к-с "Изгрев", като част от общия градоустройствен план на Бургас. Зам.-кметът Марков подчерта значението на този проект, тъй като с него ще бъдат дефинирани паркинги, зелени площи, улици. Затова той призова гражданите да участват активно в изготвянето на плана като се възползват от регламентираните начини за предложения или възражения срещу проектантските решения.
По време на срещата стана ясно, че един от проблемите в комплекс "Изгрев" е състоянието на пенсионерския клуб. Инж. Марков пое ангажимент да бъдат проучени възможностите за проектиране и осъществяване на разширение на клуба.
В капиталовата програма на Община Бургас са предвидени още проектиране на голям обществен център на мястото на бившата "Дивизия" в к-с "Изгрев" - "Арена Бургас" , който ще съчетава спортна зала с над 3000 места и атракциони, както и обществен център с планетаруим в парк "Езеро". И двата проекта ще бъдат представени за обществено обсъждане от бургазлии.

бургас24.бг


-------------

преди няколко дни кмета каза че залата ще е с 5 000 места
мега дразнещите простотии
пак половинчати отбиванки на номера

ако искат да правят модерна спортна зала да я направят с 6-7 хиляди места
така че да може да поема концерти и спортни събития на световно ниво
в самоков залата е с 2500 места ..........
ако ще правят зала за волейболния и баскетболния отбор тя и зала младост си е достатъчна
Най-отгоре
Отиди на страница       >>