Форуми
burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Бургаски инвестиции и проекти |
|
<< Назад | Напред >> |
Обществен център - арт галерия |
Отиди на страница << >> | |
Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
|
Автор | Отговор | ||
vench |
|
||
Регистриран потребител #779
Регистриран: 24 ное 2012: 18:45съобщения: 1071 |
доста ми харесва това последното :)
Няма да бъде пресилено, ако днес заявим, че Бургас е най-великият град на света за всички времена! |
||
Най-отгоре |
|
||
tonica |
|
||
Регистриран потребител #222
Регистриран: 25 юни 2011: 07:45съобщения: 53 |
Олеле, чалга - „Кубовете падат, падат от небето ...” Едното, както Seaborn го е определил „прилича на бункер”, другото постнато от gogomoto – една от многото посткомунистически имитации на „замък от английско имение”. То ясно, че при избора на изпълнител изобщо не гледат архитектурния вид (за съжаление), ама чак пък такава грозотия да пляснат на най-пешеходното място в Бургас. На „пъпа” на пешеходната зона - там се събират двете пешеходни улици + 2 градинки (едната много жива, винаги пълна с деца) + площад с фонтан, би трябвало да има сграда, която е в стила на ларгото – прозрачна, въздушна, лежерна, да дава простор, да отваря една към друга Александровска и Богориди, както е на долния ъгъл с часовника и мидите. Чия кубична бетонна глава натрупа тези буци ? Създаде се добра традиция в градинката да се организират тематични детски изяви, духовият оркесър също свири там през лятото – много ми се иска ако на горния ъгъл има сграда, тя да поддържа и разширява тези събития. Иначе по-добре да е без сграда – да направят една красива козирка (както е на Охлюва) и да сменят теми за деца и различни изкуства. Да е характерно, да си "хване име" както Часовника, Моста, Гъбката, Охлюва. |
||
Най-отгоре |
|
||
DeathNova |
|
||
Регистриран потребител #1406
Регистриран: 13 авг 2013: 00:33съобщения: 43 |
Това което сте постнали като пример е в пъти по тежко като композиция и може да бъде логично главно на свободен терен където не са засегнати околните сгради. Другото е че картинните галерии имат определени изисквания за осветеност на помещенията и тези стъклени стени ще се постигнат малко трудно. После ще се налага да ги закриват отвътре с паравани , стенички и тн. Теренът е достатъчно тесен и не може някой да си позволи подобно пилеене на площи. Простите форми са удачни и ще продължават да се използват и за напред. Поразровете се малко из световните архитектурни сайтове да видим дали 80% от новите сгради не са на този принцип. Едно нещо аз не мога да разбера е защо думата бетон поражда такова отвращение у българина. Добре кофрираният видим бетон в комбинация със дърво или стъкло е един от най-модерните материали в момента. Само ние имаме нещо като тик и като чуем думата бетон и получаваме спазъм. |
||
Най-отгоре |
|
||
sa_radev |
|
||
Регистриран потребител #784
Регистриран: 30 ное 2012: 17:09Местоположение: Burgas съобщения: 628 |
90% от хората в България си мислят, че новите сгради са "в синтез със старите", когато повтарят стила. Уважения към труда на колегите, но показания от gogomoto проект силно ми напомня на слънчевбрягски хотел, съжалявам! DeathNova много добре е обяснил/а каква е ситуацията и изискванията към подобна задача. Коментари в същия стил имаше и към показания проект за НХК. Хората хем искат модерна архитектура, хем като им се представи нещо наистина модерно, почват да мрънкат, че било "куб, паралелепипед бетонен". В историческото ядро има страхотни сгради, които имат нужда да изпъкнат на фона на нещо. В случая проектът на Шекерови е най-удачния като форма и дизайн. Крайно време е да се спре с това копиране на стари стилове, ако някой иска класицизъм - да си построи къщата в такъв стил! |
||
Най-отгоре |
|
||
vench |
|
||
Регистриран потребител #779
Регистриран: 24 ное 2012: 18:45съобщения: 1071 |
ми вече не ми харесва тогава :D
Няма да бъде пресилено, ако днес заявим, че Бургас е най-великият град на света за всички времена! |
||
Най-отгоре |
|
||
BukTopcku |
|
||
Регистриран потребител #1294
Регистриран: 18 юни 2013: 21:53Местоположение: Burgas съобщения: 52 |
това последното ми харесва , не съм архитект, но немисля че тази козирка може да отнеме част от пространството което е отредено , би било хубаво , но наистина там мястото е адски малко , това по било подхождало на спортната зала, малко прилича на варненската :D |
||
Най-отгоре |
|
||
tobli |
|
||
Регистриран потребител #82
Регистриран: 17 юни 2010: 10:15съобщения: 449 |
Ако ще е Арт галерия, то първото наистина си е достатъчно изтрещяно, за да е такова. Може за външен вид даже да оставят скици в детските градини и децата да го оцветят в стил Пикасо :). Така бяло наистина си прилича на грозна купчина бетон, която си е в контраст с всичко наоколо.
az |
||
Най-отгоре |
|
||
ji |
|
||
Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58съобщения: 3888 |
ето още малко картинки Бюро за Урбанизъм Дизайн и Архитектура - 1во място Вертикали ООД - 2ро място Декор Дизайн - 3то място [ Редактирано 01 юли 2014: 09:14 ] |
||
Най-отгоре |
|
||
tobli |
|
||
Регистриран потребител #82
Регистриран: 17 юни 2010: 10:15съобщения: 449 |
Аз съм категорично за последния вариант - стъклената сграда, класирана на 3-то място. Не знам кой ще мие стъклата и на какво ще заприлича след две години, но създава чувство за пространство.
az |
||
Най-отгоре |
|
||
ssaraksh |
|
||
Регистриран потребител #265
Регистриран: 10 сеп 2011: 16:30съобщения: 36 |
Не знам тези цветни стъкла как се вързват с идеята за галерия, последното нещо от което имат нужда изложените картини е цветна светлина, което автоматично значи според мен че няма да е такава шарена сградата в реалността. А само това и е чара в момента. Можеше да е и по-добре според мен. Последният проект със стъклата е с най-запомняша се фасада, и ще стане най-добър обект за снимане от туристите :) Остава въпроса как би се реализирал, ако е по български - по-добре не. | ||
Най-отгоре |
|
||
Отиди на страница << >> |