Форуми
burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Бургаски инвестиции и проекти |
|
<< Назад | Напред >> |
Отровните газове от влакчето в Морската градина |
Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
|
Автор | Отговор | ||
Progress |
|
||
Регистриран потребител #417
Регистриран: 14 май 2012: 07:38съобщения: 42 |
Цяло лято се разхождаме със съпругата ми и бебето ни в Морската градина. Морската градина е най-големият парк в Бургас, любимо място на бургазлии за разходки, посещаван от много майки с бебета. Влакчето е радостен спомен от детството ми и приветствам това, че го пуснаха отново след толкова години. Добра идея, лошо изпълнение ... Когато влакчето минава покрай хората, след него остава поне в продължение на 1 минута нетърпима миризма на изгорели газове. Тези съединения са силно канцерогенни и за мен е недопустимо там, където гражданите и гостите на Бургас се разхождат на чист въздух и спокойствие и където майките бутата количките, да се изхвърлят такива отровни газове. Предлагам колкото се може по-скоро влакчето да бъде заменено с електрическо такова. [ Редактирано 11 юли 2014: 14:43 ] |
||
Най-отгоре |
|
||
MoPcKu |
|
||
Регистриран потребител #1372
Регистриран: 15 юли 2013: 22:00Местоположение: Бургас съобщения: 75 |
Доста скъпо ще излезе електрическото, но това не трябва да пречи да се търси алтернатива... | ||
Най-отгоре |
|
||
TtW |
|
||
Регистриран потребител #1220
Регистриран: 10 май 2013: 21:23съобщения: 309 |
Само на 50 метра от там автомобилите сигурно изпускат водни пари вместо "канцерогенни газове" а ти влизайки в морската спокоен сваляш противогаза? И това в града произвеждащ "канцерогенните газове" на цяла България? Престанете да губите времето на хора и институции с идиотски предложения! [ Редактирано 11 юли 2014: 15:34 ] |
||
Най-отгоре |
|
||
Progress |
|
||
Това, че ти намираш предложението ми за идиотско, не значи, че то е такова. Едно е на 100 или 200 метра от теб да изпускат газовете и те да се разпръскват и друго е под носа ти докато седиш на пейка в парка. | ||
Най-отгоре |
|
||
TtW |
|
||
Регистриран потребител #1220
Регистриран: 10 май 2013: 21:23съобщения: 309 |
Като ходиш по улицата не дишаш ли изгорелите газове на автомобили, камиони и автобуси в стотици пъти по-големи количества. А като стоиш на кръстовище кой диша отровите на чакащите и преминаващи автомобили? Говориш за едно влакче движещо се само 3 месеца в годината с 15км/ч, правещо няколко курса на ден и очакваш общината да се бръкне най-малко 50хил за да го направи "екологично"??? И това в града с рафинерия произвеждаща почти всичкото гориво за тая държава. Идиотско е най-мекия израз който мога да използвам без да нарушавам правилата на форума. |
||
Най-отгоре |
|
||
Progress |
|
||
Идиотско си го използвай вкъщи. А 50,000 лева не мисля, че е кой знае каква сума за една община. Когато някой иска да му е по-приятно, по-комфортно "се бърка". | ||
Най-отгоре |
|
||