Форуми

burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Бургаски инвестиции и проекти

<< Назад | Напред >>

Резиденция „Лазурен бряг”

Отиди на страница   <<        >>  
Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
Автор Отговор
WarKiller
17 юли 2014: 09:19

Регистриран потребител #16
Регистриран: 05 окт 2008: 14:38

съобщения: 840
noemis написа ...

Юни - юли 2014

<връзка>

А тези ветрогенератори къде са?

Изработка на сайт Бургас
Най-отгоре
noemis
17 юли 2014: 09:35
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431
WarKiller написа ...

noemis написа ...

Юни - юли 2014

<връзка>

А тези ветрогенератори къде са?

Ами тук!
Така е, като качвам на доверие, но е интересно те самите как не са се усетили!? Като гледам нито една от снимките не е от този обект.

Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
TOXICALERT
17 юли 2014: 11:38
Регистриран потребител #50
Регистриран: 22 ное 2008: 23:06

съобщения: 436
...... грозно е, поне да беше по-високо да станем градът на грозните полу-небостъргачи....... не че разбирам от архитектура, ама нещо не може да се скъса с визията на висока панелка в тоя град...... само Панорама горе-долу го докарва на вид макар и тя да простее
Най-отгоре
Йоан
17 юли 2014: 21:31
Регистриран потребител #262
Регистриран: 07 сеп 2011: 18:11

съобщения: 188
И на мен не ми харесва - едно, че времето на класицизма е минало отдавна, друго, че наистина изобщо не се вписва в обстановката. Ако ще се строи нещо там, щеше да е добре да е по-ниско - примерно около 10-на етажа и да е по-модернистично като новото строителство във Ванкувър. Ето пример за архитектурния стил:

Vancouver by deanbouchard, on Flickr
Най-отгоре
MG
19 юли 2014: 23:37
Регистриран потребител #244
Регистриран: 06 авг 2011: 16:20

съобщения: 329
Много важно, че не ви харесва. Така като разгледах - вече има доста изкупени жилища. Сградата ще си я построят, ще се нанесат и така. Ние може да ходим да хапнем в ресторанта да речем. И да цъкаме и да не цъкаме - все едно. Небостъргача в Меден Рудник да не е архитектурно чудо?
Най-отгоре
sa_radev
20 юли 2014: 10:51

Регистриран потребител #784
Регистриран: 30 ное 2012: 17:09

съобщения: 628
Да, ще го построят...
Само че, колко от тия дето не им пука, дали си дават сметка, че това чудо ще стои там близките 50-60 години?!
Надали и инвеститорът се е замислил...нито пък ЕСУТ, одобрявайки проект с такава визия и на такова място!
Надали някой, освен част от колегията, си дава сметка как "Тройката" също е прецакана за следващия половин век.
Панелките вече са на по 40 години.
И не става дума да е "архитектурно чудо", а поне да има някаква връзка със средата, в която е тупнато...

[ Редактирано 20 юли 2014: 11:57 ]
Най-отгоре
Уебсайт
DeathNova
20 юли 2014: 11:06
Регистриран потребител #1406
Регистриран: 13 авг 2013: 00:33

съобщения: 43
не се хаби .... от доста време ми е ясно че масата българи си нямат идея от градоустройство или архитектура. Дори такива познания и от обща култура всъшност.
Най-отгоре
MG
20 юли 2014: 11:30
Регистриран потребител #244
Регистриран: 06 авг 2011: 16:20

съобщения: 329
Вижте, съгласен съм, че не се вписва на фона на заобикалящите панелки. Но да погледнем от друга страна - не всичко е въпрос на визия. При един такъв проект съществуват много повече точки, които следва да бъдат разгледани. Представете си, че инвеститорът иска ТОЧНО такава сграда. Построяването ? създава работни места. Много от фирмите за недвижими имоти реализират печалби. В града идват чужденци (хора, които си харчат парите тук). В икономиката това се нарича "акселератор на Кейнс" (погледнат през частен разход).
Най-отгоре
DeathNova
20 юли 2014: 14:39
Регистриран потребител #1406
Регистриран: 13 авг 2013: 00:33

съобщения: 43
не че нещо , обаче това обезсмисля изобщо всичко за което съвременната архитектура се бори като цяло. По твоята логика от архитектурата като наука няма изобщо смисъл , за какво изобщо да се занимаваме да учим кое е красиво кое не , кое трябва кое не , след като някакъв дебелак руснак , който сигурно не е работил през жибота си и единственото нещо което харесва е тая помия , ще дойде и ще го направи тва. В града може и да идват туристи , но тук живеят хора и постоянно , някак си не е логично да се прави нещо като бутафорен дисниленд специално за туристите . Да вземем в предвид Париж примерно , град в който идват всякакви туристи, пък включително и руснаци. Не се съмнявам че има и доста руснаци които имат собственост там , все пак богаташи в русия колкото щеш . Случайно да си забелязал подобна повърня там? Май не? Както може би във всяка нормално развиваща се държава. А пък никой в общината няма да го одобри , защото там за разлика от нас обръщат огромно влияние на тези работи.
Някой го беше писал някъде . Качеството на архитектурата в една държава е отражение на културното състояние там. Икономическото състояние дори не е чак толкова голям фактор , защото добра архитектура може да се прави и с малко средства , но отвратителна може и с много. Това е така. Масата хора не разбират от архитектура , и никога няма и да могат , колкото и да пътуват по света.
Най-отгоре
TtW
20 юли 2014: 15:22
Регистриран потребител #1220
Регистриран: 10 май 2013: 21:23

съобщения: 309
Как точно сградите около Пантеона се вписваха в околната архитектура и кое от построеното в Бургас последните 20 години не е повърня? Аз съм твърдо против да се строят сгради вписващи се в бетонното гето. По тази логика **я в М.Р. щеше да пасне перфектно там.
Повърня мога да нарека първия проект, повърня са сградите на Тройката но този проект е много далече от това определение.
Сградата се вписва отлично в паркова среда и ще се радвам да има още като нея скриващи панелния skyline. Единственото, което ми идва в повече е надлеза. Без него би се вписала и около Central Park в NY.
Разбира се имам доста съмнения около реализирането на проекта. Дори от снимките се вижда, че изливат основи много преди изкопа да е достигнал ниво за три етажа подземен паркинг.
Най-отгоре
Отиди на страница   <<        >>