Форуми
burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Бургаски инвестиции и проекти |
|
<< Назад | Напред >> |
Резиденция „Лазурен бряг” |
Отиди на страница << >> | |
Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
|
Автор | Отговор | ||
sa_radev |
|
||
Регистриран потребител #784
Регистриран: 30 ное 2012: 17:09Местоположение: Burgas съобщения: 628 |
MG казваш, че това влияе добре на инкономиката и едва ли не, е необходимо зло! В нормалните държави нито архитектурата се случва за сметка на икономиката, нито обратното. В нормалните държави, обществения интерес стои над частния, а не обратното. Примери за поставяне на частен интерес над обществен: - "Панорама" срещу Пантеона - парцели отредени за озеленяване и Обществено Обслужване, допустима височина до 10м, по решение на ЕСУТ се сменя предназначението, обединяват се парцелите и се вдига КИНТ. - Двете сгради на Тройката - паркинга е даден срещу дарение от 500хил.лв. в полза на Общината, по предложение на главния архитект, а сграда от архитектурния ансамбъл на Тройката, е съборена, ПУП е изменен и КИНТ отново е вдигнат два пъти над средния за квартала - Сградата на "Булаир" - обединени три парцела, КИНТ и височината пак са вдигнати над допустимото И това се случва само за две фирми - "Триа Инвест" и "Евробилд". Няма да се учудя, ако въпросния строеж е на някоя от двете! |
||
Най-отгоре |
|
||
DeathNova |
|
||
Регистриран потребител #1406
Регистриран: 13 авг 2013: 00:33съобщения: 43 |
сградите на тройката сами по себе си стават , но не и там където са сложени. Това нещо е на светлинни години назад от която и да е сграда в Манхатън така че подобно сравнение е смешно. Тази сграда е панелен блок украсен със капителчета и по нищо не се отличава от тях. Незнам толкова ли сте слепи че не можете да го видите. Аз бях напълно за предния вариант, който беше показан преди много време , и пак си мисля че мястото не е подходящо. |
||
Най-отгоре |
|
||
DeathNova |
|
||
и дори не е чак толкова луксозна. Вие забелязахте ли мижавите апартаментчета? Погледнете плановете. | ||
Най-отгоре |
|
||
TtW |
|
||
Регистриран потребител #1220
Регистриран: 10 май 2013: 21:23съобщения: 309 |
Скопения Мираж ти харесвал повече? Разсмиваш ме. Няма смисъл да обсъждаме изпълнението при положение, че нищо не сме видяли от него. Дори не са дадени цифри на инвестицията, за да можем да предполагаме за качеството. |
||
Най-отгоре |
|
||
DeathNova |
|
||
ами ти също би ме разсмял , само че по-скоро ми е трагично като ти чета мненията. Изпълнението не ме интересува в момента защото не е започнало , интересува ме проекта , от който се вижда какво точно ще представлява. | ||
Най-отгоре |
|
||
sa_radev |
|
||
Регистриран потребител #784
Регистриран: 30 ное 2012: 17:09Местоположение: Burgas съобщения: 628 |
Сграда, проектирана 2014г. се вписва в Central Park...??!!! Бъркаш много "Ар Деко"-то със "Слънчевбрягския Барок"!!! |
||
Най-отгоре |
|
||
DeathNova |
|
||
TtW също така не разбрах стария вариант по-какво си прилича с хотел Мираж, моля обясни. | ||
Най-отгоре |
|
||
TtW |
|
||
Понеже в NY всичко различно от стъкло е строено преди 100 години. Много на сериозно се взимате, честно. | ||
Най-отгоре |
|
||
DeathNova |
|
||
подобна намеса в градската среда е повече от сериозна , така че е логично и критиката също да бъде такава. Това че на теб ти е все едно не е мой проблем. | ||
Най-отгоре |
|
||
TtW |
|
||
Това, че предишния проект за стъклено скеле може да се нарича от някой добър проект за мен е достатъчно да не приемам сериозно критиките му за нещо далеч по-стойностно. Колкото до сходството с Мираж, не случайно го нарекох "скопено копие" и приликите са очевадни. Да не се разбира, че имам особено високо мнение за Мираж. |
||
Най-отгоре |
|
||
Отиди на страница << >> |