Форуми

burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Всичко за Бургас
 
<< Назад | Напред >>

новини 2011

Отиди на страница       >>  
Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
Автор Отговор
ji
20 фев 2011: 11:20


Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3888
Кукери в Долно езерово
Най-отгоре
ji
18 мар 2011: 13:32


Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3888
Бургаски фирми, които са от риболовния бранш, се обявиха против идеята на правителството да премести Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/ от София във Варна. “Това е поредната глупост. Градът с риболовни традиции е Бургас, а не Варна”. Така реагира на новината собственикът на “Черноморски риболов”- Бургас Петър Василев. Решението не е окончателно. То трябва първо да бъде внесено за гласуване в Министерски съвет.

Василев добави, че основно уловът в Черно море се извършва от бургаски фирми. Делът им е около 80 процента. Във Варна е 20 на сто. “Така че проблемите, които ИАРА трябва да решава, са тук, а не във Варна”, каза още собственикът на “Черноморски риболов”.

Бургаски фирми държат и над 60 процента от пазарния дял на риба в страната, каза Петко Русинов, председател на борда на директорите на друга местна фирма- “Атлантик” - АД. Идеята за преместването на морските институции от столицата е добра, но тя трябва да се прецизира. Бургас винаги е бил център на рибарството и в момента е, смята Русинов. Той добави, че предложението трябва да бъде преразгледано. По-добре е ИАРА да е в Бургас, за да е по-близо до хората, които се занимават с този бизнес.

Мнението на колегите си подкрепя и Николай Павлов, който е собственик на созополската фирма “Динг”. Тя се занимава основно с риболов.

В момента фирмите от риболовния бранш губят време и пари за всеки малък въпрос или проблем, който трябва да отнесат до централата на ИАРА в София. Според бургаските фирми преместването на службата във Варна няма да спести много от тези разходи.

Петко Русинов припомни, че ИАРА има и контролни функции. Извършва акции против нарушители в Черно море. Освен това централата на Регионалния граничен сектор се намира в Бургас. Много от операциите, свързани с опазване на Черно море и залавянето на бракониери, се извършват съвместно между ИАРА и този сектор. Редно е двете институции да бъдат на едно място за по-добра координация. Русинов добави, че в Бургас освен всичко останало се намира и училището за подготовка на кадри за риболовния бранш.

burgasdunews.info
Най-отгоре
noemis
19 мар 2011: 14:10
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431

Това, че уловът на север бил по-малко не съм много съгласен. Казвам го от личен опит като човек изкарал 10 годишен рибарски стаж в акваторията на Тюленово и Фара Шабла - всяка сутрин от 4 докато има риба (понякога сме се прибирали по тъмно. Миналата година уловът там пак беше най-богат и причината е чисто географска - покрай нос Шабла минават всички пасажи, освен това там се намира и най-големият шелф по нашето черноморие. От къмпинг Добруджа навътре с километри дъното е каменисто и дълбочината е до 40 м. - това е мястото с най голяма популация на калкан и попчета. Не слъчайно турските бракониери идват точно тук да тралят.

Мога с часове да разказвам за този край и пак няма да ми стигне времето. От това, което съм видял мога да кажа с чиста съвест, че най-добрите и най-истински рибари са там, покрай нос Шабла. Тукашните (а и тези от Балчик надолу до Синеморец) са прекалено изнежени. На север от Камен Бряг морето е постоянно бурно и винаги има вятър (за година сигурно няма и седмица тихо време), няма удобни заливи и всички са навряни на скалите - бурно море в което е много рисковано да се влиза според мерките на южняците, е тихо и спокойно и нормално за риболов за рибарите от шабленския нос.

Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
WarKiller
19 мар 2011: 15:46


Регистриран потребител #16
Регистриран: 05 окт 2008: 14:38

съобщения: 840
Тихо път ти де... Нека преместят агенцията в Бургас, пък после обявявай такива неща. :)

Изработка на сайт Бургас
Най-отгоре
ji
27 мар 2011: 17:36


Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3888
В Бургас протестиращите срещу високите цени на горивата излязоха със специална декларация. Чрез нея изразяват недоверие в предприетите от Правителството мерки за стабилизиране цените на горивата.

В Декларацията се казва:" Смятаме, че предприетите мерки на правителството в тази насока ще донесат краткосрочен и недостатъчен ефект върху цените на горивата. Да не говорим, че те изкривяват свободния пазар и нарушават нормалната конкурентна среда.

Искаме отново да заявим, че ще отстояваме докрай нашите искания:

-цена на горивото до 2 лева,

- прозрачност при образуването на цените на горивата,

- пълно либерализиране на пазара на горива и премахването на всички административни и законови пречки пред всички вносители.

Протестиращите са категорични, че не са политически обвързани с нито една партия или организация." Ние сме хора от народа и го правим за народа-се казва още в Декларацията. Нашата организация се случва единствено в най-свободната зона , а именно Интернет.

Заявиха, че дават още малко време на управляващите да изпълнят исканията им. След това ще преминат към създаването на организация за по-сериозни мерки
burgas24.bg


пак пълни глупости

хем не искали да се нарушава пазарния принцип хем искат обяснение как се формира цената на горивата
според идеята на свободния пазар всеки търговец може да си слага такава цена каквато го кефи без да има нужда да обяснява каквото и да е
и в момента нищо не пречи да се внасят горива стига вносителя да си плаща митото
Най-отгоре
ji
29 мар 2011: 17:05


Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3888
Асоциацията на представители на дребния и среден бизнес от Бургас възроптаха днес срещу наредбата за единна визия на всички павилиони в града. Те смятат, че идеята да бъдат изработени от пластмаса не е добра, защото са лесночупливи и могат лесно да бъдат разбивани.
Според председателя на Асоциацията Николай Димитров, новият изглед на будките е непосилен за неговите колеги, той като павилион без оборудване струва 7 000 лева за 6 квадрата. Той смята, че "Общината изземва в момента обекти от собственици, за да им ги продаде наново, построени от нея."

burgas24.bg
Най-отгоре
ji
31 мар 2011: 11:31


Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3888
Във връзка с изявленията на отделни търговци на дребно Община Бургас заявява следното:

Държим павилионите в града да имат еднаква визия, добър естетически вид и да отговарят на останалите изисквания, посочени в Наредбата за обектите по чл. 56. Община Бургас няма намерение да се меси и да посочва на търговците къде и как да ги изработват. Те имат пълната свобода да се обърнат към всеки производител. Ако качеството на изработка се окаже на ниско ниво, оплакванията трябва да бъдат насочени именно към производителя.

Изискванията на Община Бургас към визията на павилионите не са се променяли през последните 2 години. Те са си едни и същи.

Община Бургас не премахва самоцелно търговски обекти по чл. 56. Ако е необходим ремонт на улица или друго обществено пространство, понякога се налага да бъде отстранено едно или няколко павилиончета. Администрацията е длъжна да се съобразява най-напред с обществения и след това с частния интерес.

Община Бургас не бяга от диалог по тези въпроси. През следващата седмица зам.-кметът Красимир Стойчев и главният архитект Веселина Илиева ще приемат търговците за разговор.

burgas.bg
Най-отгоре
TOXICALERT
01 май 2011: 13:40
Регистриран потребител #50
Регистриран: 22 ное 2008: 23:06

съобщения: 436
Това,грешка ли е на медията или ....?

Най-отгоре
valparaiso
01 май 2011: 16:19
Регистриран потребител #49
Регистриран: 21 ное 2008: 17:57

съобщения: 62
Когато градът е най-доброто място за живеене в страната, нормално е да има най-голямо търсене на жилища и оттам и цените да са най-високи :)
Най-отгоре
noemis
01 май 2011: 23:19
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431

Сарказъм ли долавям? !shy

Средни цени на жилищата в Бургас.

Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
Отиди на страница       >>