Форуми

burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Всичко за Бургас

<< Назад | Напред >>

новини 2011

Отиди на страница   <<        >>  
Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
Автор Отговор
ji
12 май 2011: 12:51

Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3888
Сан Сити център има добро бъдеще като търговски център
то и площта му не е кой знае колко голяма
точно в центъра с цял етаж за хранене смятай че винаги ще е пълно
макдоналдс манията си е доста силна все още макар че след като отворят в Галерия не съм много сигурен дали макдоналдс ще искат още един ресторант

предполагам че в момента там проблема е офис частта на сградата за която най-вероятно няма наематели
а тя ще бъде по-голямата част

странда за мен е безнадежден проект

бъдеще има и в планирания мол на сан сити в меден рудник
там в момента има била и два лидъл-а и все още има място за голям хранителен магазин
всъщност там шанса на първия мол е доста голям защото реално в целия комплекс няма място където човек да може да се разходи или да седне спокойно на кафенце
мола спокойно ще се пълни с хора които просто не им се слиза до центъра а искат да се помотаят
Най-отгоре
DENIS
12 май 2011: 15:41
Регистриран потребител #43
Регистриран: 18 ное 2008: 16:24

съобщения: 263
ИНТЕРЕСНО Е, ЧЕ В ГАЛЕРИИТЕ В ПЛОВДИВ И СТАРА ЗАГОРА НЯМА МАКДОНАЛДСИ И КЕНТЪКИТА, НЕ ЗНАМ ПРИ НАС КАК ЩЕ Е.
САН СИТИ ЦЕНТЪР СЕ ПРОДАВА.
Най-отгоре
ji
12 май 2011: 15:47

галерията в пловдив не е собственост на GTC
в старозагорската не съм ходил но на сайта им има знака ма макдоналдс
http://www.galleriasz.bg/bg/food_and_beverages/
аз доколкото знам вече е решено че макдоналдс в нашата галерия ще има
Най-отгоре
DENIS
12 май 2011: 16:08
Регистриран потребител #43
Регистриран: 18 ное 2008: 16:24

съобщения: 263
МОЖЕ ДА НЕ СЪМ ГО ВИДЯЛ В СТАРА ЗАГОРА, НЕ СЪМ ИМ ФЕН ПО ПРИНЦИП
Най-отгоре
ji
17 май 2011: 10:00

нещо интересно
писмо от хората от село рудник с желание да станат квартал
включително и преразказ на дискусията която са водили на събранието за учредяване на инициативен комитет
139.pdf
Най-отгоре
noemis
17 май 2011: 11:37
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431
Интересно какво прави кметът на с.Черно Море на събранието на с.Рудник и какъв му е интересът да разубеждава хората на друго селище да станат квартал на Бургас?!
Притеснява се да не би и при него в мината да се случи същото или какво? !lol
Двете села са като скачени съдове и ако Рудник стане квартал е логично същото да се случи и с по-близкото до града Черно Море.

ПП. Сега разбрах от достоверен източник, че в мина Черно Море също е имало подписка за присъединяване към града
Старите хора се притесняват, че ще се вдигнат данъците на имотите им и че няма да могат да гледат повече животни в дворовете си, докато младите са твърдо "за" по разбираеми причини.
Двете села заедно са с население около 8000 души.

[ Редактирано 17 май 2011: 12:51 ]

Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
ji
17 май 2011: 11:45

Четвъртък, 24 Март 2011 20:09

С 16 гласа „за” Общински съвет – Бургас подкрепи искането с. Рудник да се превърне в квартал на Бургас.

Предложението беше внесено за гласуване, след като близо 3000 жители на селището заявиха категорично желанието си Рудник да се присъедини към Бургас. Създаден беше инициативен комитет и беше организирана подписка.

Искането беше мотивирано основно с факта, че селото се намира само на 7 км от индустриалната зона на Бургас и инфраструктурата предразполага да се превърне в съвременен европейски квартал. Според инициативния комитет с присъединяването на селището към Бургас ще се оформи акваторията „Рудник – Черно море – Сарафово”.
С. Рудник е с население 4000 души, като 60% от тях работят или учат в Бургас. С превръщането му в квартал вече няма да е нужно шофьорите да купуват винетки, за да стигнат до областния град, което ще облекчи значително домакинствата.

gramofona.com
Най-отгоре
ji
17 май 2011: 11:50

.....
Най-отгоре
ji
17 май 2011: 13:53

На два етапа Община Бургас ремонтира цялостно улица "Иван Шишман" - натоварена вътрешна артерия в централния к-с "Възраждане". Миналата година беше възстановена частта от ул. "Гладстон" до ул. "Калоян", а тези дни приключи преасфалтирането на участъка ул. "Калоян" - ул. "Съгласие". В ремонта са вложени 240 000 общински лева.

"Десетилетия "Иван Шишман" не беше ремонтирана. Надявам се, че решаваме част от проблемите с придвижването в района. Тази улица е важна, тъй като минава край често посещавани обществени сгради - театъра, агенция по вписванията, регионално управление по горите", каза кметът Димитър Николов.

Досега улица "Иван Шишман" беше павирана, но с годините настилката претърпя сериозни повреди. Новото й покритие е асфалтово.

Цялостно преасфалтирана е и малката уличка, която носи името на големия бургаски писател-фантаст Агоп Мелконян. Тя се намира точно срещу редакцията на списание "Море". Нейният ремонт струва 11 000 лв.

burgas.bg
Най-отгоре
ji
17 май 2011: 14:47

Автор: Боряна ГЕОРГИЕВА

Бургаският бизнесмен не иска пари, а да покаже, че и тук могат да виреят екзотичните дървета, така както в световните морски курорти

Палмите, които са пръснати по всички ключови артерии в Бургас и които предизвикват разнопосочни коментари от пълно одобрение до поредните съмнения за далавера с общински средства, са дарени от бургаския бизнесмен Йосиф Спиридонов, шеф на фирма „Гардиън Франц”. За екзотичните дървета Спиридонов не е поискал нито стотинка, предоставил ги е на общината за 1 година и е готов, ако бъдат харесани от бургазлии, да ги остави още на тяхно разположение. Заради многобройните подозрения и шушукания по улиците колко е наема на подобни палми потърсихме Спиридонов, който заяви, че единствената цел на направения жест е да покаже, че и в Бургас могат да виреят тези растения и че градът може да бъде по-приветлив от Варна, където за 67 бройки са били платени над 5 млн. лева.

„Името Франц в названието на фирмата ми е това на дядо ми, който е австриец и засади Морската градина, както и известния парник в Слънчев бряг. Той е записан сред 100 те най-добри градинари в света в германска книга на тази тема. Всичко, което правя е в негова чест. Освен това имаше погрешно мнение, че палми не могат да виреят в Бургас, исках да докажа обратното. Във всички световни курорти ги има, трябва и нашият град да е такъв. Специално отидох и до Варна да видя техните растения какви са, по нищо не могат да се сравнят с нашите”, каза Спиридонов.

Той твърди, че е обиден за съмненията към него, че жестът му е за пари, поради партийни пристрастия или бизнесинтереси. „Не съм политически ангажиран, не ме интересува кой е кмета. Аз съм живял на 50 метра от Морската градина и единственото, от което се повлиях, бяха сантиментални причини. Просто отидох в общината един ден и предложих услугата, те за радост – приеха, това е”, каза той. Фирмата на Спиридонов се занимава с озеленяване.

besove.com
Най-отгоре
Отиди на страница   <<        >>