Форуми
burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Всичко останало |
|
<< Назад | Напред >> |
Разни |
Отиди на страница << >> | |
Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
|
Автор | Отговор | ||
vasi.mincheva |
|
||
Регистриран потребител #202
Регистриран: 28 май 2011: 23:48съобщения: 493 |
Въпросче: на Т-образното кръстовище на бул.Демокрация и ул.Кирил и Методий има светофар. Само за днес видях 3 коли да минават на червено. Аз пресичам там с детска количка и направо е въпрос на време кога някой ще ни отнесе. Та въпросчето ми е свързано с това има ли представа някой към кого да си пусна оплакване или жалба или и аз не знам какво, за да се случи нещо по проблема. Най-тъпото е че едно намазано Ауди си мина на червено пред полицай! | ||
Най-отгоре |
|
||
ji |
|
||
Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58съобщения: 3888 |
господари на ефира e единствената институция която може да ти помогне
[ Редактирано 25 авг 2011: 22:46 ] |
||
Най-отгоре |
|
||
ji |
|
||
всъщност има още една служба която може да обърне внимание на проблема ти ...... офиса и е зад хотел България .... в арменската църква |
||
Най-отгоре |
|
||
vasi.mincheva |
|
||
ще пробвам | ||
Най-отгоре |
|
||
WarKiller |
|
||
Регистриран потребител #16
Регистриран: 05 окт 2008: 14:38съобщения: 840 |
Откъде идват колите, които минават на червено - откъм Демокрация или откъм Кирил и Методий? Тъй като реално за тези откъм Демокрация в момента, в който свети зелено за пешеходци, свети зелено и за десен завой към Кирил и Методий. Ясно е, че в случая предимство имат пешеходците на пешеходната пътека, но към нея видимост няма от спрелите на тротоара... Имам в предвид, че в случая ако става въпрос за това - по-виновни са спрелите неправилно на тротоара и по-малко тези, които завиват надясно и няма как да те видят... [ Редактирано 26 авг 2011: 09:59 ] Изработка на сайт Бургас |
||
Най-отгоре |
|
||
vasi.mincheva |
|
||
Става дума, за тези движещи се по Демокрация, без значение дали продължават направо или завиват на ляво или на дясно(в съответствие с това дали се движат към гарата или към болницата). Днес дори заради един ей такъв "умник" едно такси, което идваше по Кирил и Методий и правеше ляв завой се наложи почти да спре за да не стане беля! | ||
Най-отгоре |
|
||
sheikh77 |
|
||
Регистриран потребител #188
Регистриран: 16 май 2011: 06:42съобщения: 347 |
Скоро ще ги разкараме колите от тротоара. Васи, може да пуснеш едно писмо до КАТ, с копие до Общината/УКОРС,Марков/като споменеш и паркиралите коли. П.С. Сега по-модерни са "Хрътките", последно с това ме заплашваха:))))) |
||
Най-отгоре |
|
||
vasi.mincheva |
|
||
Благодаря! Значи все пак има какво да се направи! :) | ||
Най-отгоре |
|
||
ji |
|
||
ако имаше как общината да реагира при неспазване на закона за движение по пътищата аз също веднага бих посъветвал всеки да се обърне към общинската администрация при подобен проблем община Бургас нееднократно е доказала през този мандат че обръща внимание на всякакви проблеми на гражданите и опитва да ги реши в рамките на своите правомощия в случая обаче става въпрос за нарушение чието санкциониране е в задълженията на МВР аз лично не вярвам каквото и да е оплакване към КАТ или друг орган на МВР да доведе до някакъв резултат още повече че става въпроса за проблем който не е единичен и конкретно локализиран навсякъде и по всяко време в България се минава на червено независимо дали става въпрос за пешеходци или автомобили и до момента отговорните органи са показали явната си незаинтересованост да вкарат нещата в правилата картинката е ужасно безнадеждна дори една толкова силна и масова кампания като инициативата "червена пътека за Валя" не можа да доведе до някакви по-сериозни проверки и санкции за нарушителите които не спазват закона в това отношение държавната власт е толкова зраво затънала и толкова безнадеждно незаинтересована че изобщо няма изглед нещата някога да се променят а промяната не е чак толкова трудна поне според практиката която вече КАТ има зад гърба си примера с използването на предпазни колани в автомобилите е достатъчно силен до преди няколко години почти никой не слагаше колан след продължителни акции и адекватни глоби днес са много малко хората които си позволяват да не слагат колан в автомобила си подобна кампания за минаването на червени и спирането на пешеходна пътека може да превъзпира всички нас съвсем съвсем не чак толкова трудно [ Редактирано 27 авг 2011: 15:08 ] |
||
Най-отгоре |
|
||
vasi.mincheva |
|
||
Добре, какво да направя? Да чакам някой да ме блъсне ли? Знам, че никак не е лесно да се промени нещо толкова масово, но все от някъде трябва да се започне. Започвам да си мисля, дали да не стоя там по цял ден, да заснема всеки преминал на червено и после да залея КАТ със снимки и писма?! Дали тогава някой ще започне да прави акции "Червено! Спри!" примерно или "Спазвайте светофарите". Просто ми се иска нещо да се случи и когато следващия път видя такъв да знам, че ще има последствия за него, а не да ми се покаже среден пръст от прозореца за това, че съм му изкрещяла, че е червено докато пресичам с детето! | ||
Най-отгоре |
|
||
Отиди на страница << >> |