Форуми

burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Бургаски инвестиции и проекти
 
<< Назад | Напред >>

Черноморец Арена

Отиди на страница   <<      
Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
Автор Отговор
noemis
15 мар 2011: 15:49
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431

Откъс от интервю на Събев в "24 часа" на 15 март 2011

- Откъде идва забавянето на грандиозния проект "Черноморец -Арена" и да очакваме ли скоро първа копка?

- И това е обществено достояние. Община Бургас води повече от три години дела с бившия концесионер Ивайло Дражев. Сега това вече е приключено и ние работим по специфичните проекти, които се изискват, за да може да се пристъпи към изпълнение на този многофункционален комплекс. Преди да завършат съдебните спорове, това беше невъзможно. Сега обаче икономическата ситуация е такава, че е много по-трудно да се пристъпи към реализация на всичко планирано. Поради световната икономическа криза. Но ние търсим инвеститори, водим непрекъснати разговори със заинтересувани бизнесмени. Затова искам да кажа на всички скептици - проектът "Черноморец -Арена" е жив. Той се развива и със сигурност реализацията му е предстояща.


Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
noemis
26 май 2011: 16:41
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431

dokladna.stadion.chernomorec.pdf


19 май 2011

Събев: Не сме спирали нито за ден работа по проекта Черноморец Арина

gong.bg

Не сме спирали нито за ден работа по проекта Черноморец Арина, заяви председателят на съвета на директорите на ПСФК Черноморец Бургас Митко Събев. Той и ръководството на клуба бяха поканени на заседание на общинския съвет на град Бургас, за да запознаят съветниците с подробности от проекта.

Събев обяви, че до момента е вложил около 70 милиона лева за футбола на територията на Бургас, като в тази сума влизат двете основни реконструкции на стадион "Лазур", стадиона в Поморие, инвестициите в Кампуса "Гнездо на акули", както и средствата за издръжка на бургаските футболни клубове Нафтекс и Черноморец Бургас. Предложението на Председателя на Съвета на директорите Митко Събев към общинските съветници е да се отдели проекта Черноморец Арена в ново дружество, което да бъде свързано със спорта, като това новосъздадено дружество ще има пълен финансов контрол над инвестициите вложени в проекта.

"След като това се случи, ще бъде поставено началото. В момента не може да се направи нито презентация, нито можем да развием проекта – допълни още Събев. Учредим ли това дружество трябва да ви кажа, че пари по света има много, просто трябва всички да се убедят, че това се прави за хората и за футбола в град Бургас. Когато проектът стане независим, ще има контрол над него и тогава всяка една институция ще може да види какво се случва във всеки един момент. Когато отделим проекта, ние ще имаме много способи и възможности за финансирането му. След като това стане, можем да минем през борса, да потърсим различни финансови институции или фонд, които да финансират проекта, чрез участие в капитала и други способи", допълни клубният собственик.

На въпрос за недобрите резултати през пролетта, г-н Събев отговори, че поема цялата отговорност за проблемите през настоящия полусезон, но и заяви, че те не са футболни. "Направиха ги футболни чрез дискусии, че Черноморец Бургас ще има финансови проблеми. Тези неверни тълкувания и публикации са причина за психологическия срив в отбора. Ако не се беше случило това, което е извън футбола, най-вероятно щяхме да играем в Европа. Разликата от четвъртото място, което дава право да се играе в Лига Европа и постигнатото от нас през първия полусезон е 19 точки, така че ако ги нямаше тези проблеми, ние със сигурност щяхме да играем в Европа. Имаме и стадион, който отговаря на всички изисквания за провеждане на футболни срещи от най-висок ранг. Футболът е страшно динамичен", допълни още Митко Събев.

"Може днес да имаш успехи, но утре е възможно и да се сринеш. Примерът с Шалке е показателен – отборът игра полуфинал в Шампионската лига, а в Германия беше пред изпадане. Така че успехите на клуба зависят много от спокойствието, което ние - гражданите на Бургас и хората, които дават средства, можем да гарантираме", завърши председателят на съвета на директорите на Черноморец Бургас.

В свое изказване в подкрепа на реализацията на проекта се изказа и кмета на Община Бургас Димитър Николов, който отбеляза наред със спортната му значимост, така също и социалния ефект, който би имал върху хората изграждането на този мегакомплекс, като по предварителни разчети, при неговото откриване ще се разкрият няколко хиляди нови работни места. Позитивният отзвук, който предизвика сред общинските съветници изявлението на клубния президент Митко Събев и категоричността при отговорите му на поставените въпроси от съветниците, дава увереност на ръководството на Черноморец Бургас, че този единствен по рода си и по своите мащаби проект не само в страната, а и на Балканите, ще намери още повече съмишленици, както сред привържениците на футбола, така и сред гражданите на Бургас и със своята реализация ще допринесе за още по-динамичното развитие не само на града, но и на Общината.
======================

Преди Дражев му пречеше, сега:
"След като това се случи, ще бъде поставено началото. В момента не може да се направи нито презентация, нито можем да развием проекта – допълни още Събев.

Смях в залата!
Другите небивалици, които е наговорил дори не искам да ги коментирам.

Само това е добра новина:
Предложението на Председателя на Съвета на директорите Митко Събев към общинските съветници е да се отдели проекта Черноморец Арена в ново дружество...

Преди отказваше да го направи (да отдели клуба Черноморец заедно с всичките му пасиви от стадиона и терена под него) сега как се е съгласил не знам.[ Редактирано 26 май 2011: 16:49 ]

Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
noemis
27 мар 2015: 14:07
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431

Неприятни неща са на път да се случат. Ако общината загуби тези терени, не съд ами ...

... колко ще остане от 140-е дка на стадион „Черноморец“ - единственото нещо, което реално съществува от кухата структура? Как ще се разпродава тази общинска земя, за да се покрият дълговете на фалиралия клуб, вариращи от 50 до 70 милиона лева, в зависимост дали се позоваваме на одитния доклад или на информации от опозиционната НФСБ в местния парламент?

<връзка>


Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
tobli
27 мар 2015: 15:15

Регистриран потребител #82
Регистриран: 17 юни 2010: 10:15

съобщения: 449
То това си беше първоначалният замисъл. За това Събев фалира клуба. Една от всеобщите тайни.

az
Най-отгоре
noemis
26 ное 2015: 19:06
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431
Нова временна комисия ще се бори да върне стадион "Черноморец" на Бургас, предаде репортер на Burgas24.bg. След бурни спорове и куп обвинения, мнозинството от ГЕРБ все пак подкрепи предложението, отправено от Константин Бачийски. Докладната бе приета с 38 гласа "за", 0 "против" и 4 "въздържал се".

За председател на новата комисия беше избран Константин Бачийски от СЕК. Останалите членове са Калояна Живкова от ГЕРБ, Антон Коджабашев от АБВ, Тошко Иванов от Реформаторския блок и Николай Тишев от БСП.
.......................

"Около 80 милиона евро струва теренът на стадион "Черноморец". Той представлява интерес за много инвеститори. Общината по никакъв начин не се интересува от този актив, но той е на бургазлии и трябва да направим всичко възможно да го върнем на Бургас" каза Константин Бачийски и показа нагледно парцела, за който говори.

<връзка>

Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
noemis
16 дек 2016: 21:34
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431
За съжаление и най-лошите ни опасения са на път да се сбъднат. Тъпото е, че всички го виждаха и предупреждаваха за това, само от общината се правеха на приятно разсеяни. Естествено виновни пак няма да има.

Приказка за царството на дървените глави

Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
TtW
18 дек 2016: 13:56
Регистриран потребител #1220
Регистриран: 10 май 2013: 21:23

съобщения: 309
И други предупреждения имаше, които едно по едно ще се сбъдват през следващите 2 години.
Кредити за милиони, раздадени и загубени имоти са само част от тях. На кой му пука, нали преди това ще се порадваме на нови алеи и фонтан в морската а велосипедите под наем ще бъдат сменени с електрически и освен, че ще сме първото царство с такива, поданиците ще са щастливи понеже няма да се налага да въртят пИдалитИ.
Малко по-късно ще разберем и как общината отново случайно и без да разбере е вече в съсобственост като безгласна буква с непреодолим фактор в един добре познат имот в центъра. Но както казах на кой му пука. Площада в съседство ще го прекръстим на Здравко Станчев Square и така....


[ Редактирано 18 дек 2016: 13:57 ]
Най-отгоре
vul4o_vul4ev
19 дек 2016: 17:05

Регистриран потребител #2191
Регистриран: 02 фев 2015: 21:17

съобщения: 23
всички златни имоти на общината ще изчезнат както беше колудрума 30-сет годишната дупка на тройката , сега и стадион черноморец , скоро и нефтохимик
Най-отгоре
Aboulibland86
23 апр 2024: 23:58
Регистриран потребител #3413
Регистриран: 23 апр 2024: 23:47

съобщения: 1
Здравейте футболни ентусиасти!

Искам да споделя страстта си към футбола и залагането на този спорт. Винаги се наслаждавам на атмосферата на играта и вълнението, което идва от залагането на любимия ми отбор или играч.

Въпреки това, за да залагам с увереност и да намеря най-добрите оферти, аз постоянно се обръщам към платформата казино сайтове. Тук намирам много сайтове за игри, предлагащи футболни залагания и мога да избера най-подходящото място за моите залози.

На тази платформа мога също да чета рецензии от други играчи, за да получа мнението им за различни сайтове за игри и да направя по-информиран избор. Това ми помага да се чувствам уверен и да се наслаждавам още повече на процеса на залагане.
Най-отгоре
Отиди на страница   <<