Форуми
burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Места в и край Бургас |
|
<< Назад | Напред >> |
Нос Лахна |
Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
|
Автор | Отговор | ||
noemis |
|
||
noemis![]() ![]() Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22съобщения: 3431 |
18 юни 2009 Лахна е малко познат нос в бургаския залив, който се намира между кв. Сарафово и Поморие. ![]() До него може да се стигне както с колело, така и с кола. С колело от Бургас се отива за около час, час и половина през Морската, солниците, по крайбрежната алея до кв. Сарафово и оттам по черен път до носа. ![]() Целият район е зона на активно свлачище и поради тази причина не е атрактивна за застрояване. Брегът под Лахна е трудно достъпен и доколкото на мен ми е известно има само едно сравнително удобно място за слизане до него (с червено кръгче на картата). ![]() Пътечката до заливчето под носа (ако изобщо може да се нарече пътека) се забелязва най-добре рано напролет, докато лятото след като избуи тревата, ако не познавате мястото е почти невъзможно да бъде открита. ![]() ![]() Гледката отгоре. ![]() ![]() ![]() Бургас изглежда сякаш е на две крачки от тук. ![]() Мястото е уединено и затова любимо за голям брой птици. ![]() Дори когато морето е спокойно, трупаните с годините пластове пръст от постоянно пропадащия бряг правят водата да изглежда кафеникава на цвят. При бурно и ветровито време утайките се надигат и водата на 100-200 метра от брега става кална и мътна. ![]() Заливчето с плажa. ![]() ![]() ![]() ![]() Местен обитател. ![]() Оттук ако тръгнете в посока Бургас, ще се натъкнете на поредица от малки скрити заливчета, които на моменти могат да създадат илюзията, че се намирате на километри от цивилизацията. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() А градът е толкова близо. ![]() Тази скала към днешна дата вече я няма - миналата есен от нея беше останало съвсем малко парче. ![]() В обратна посока може да се види началото на Поморие. ![]() Изобщо това е най-дивият и бързо променящ се бряг в непосредствена близост до Бургас. Това усещане се подсилва и от изоставените лозови масиви горе над брега. Все пак мястото си има своя уникален и неповторим чар, който си струва усилието да бъде видян. ПП. Снимките са 1024х768 dpi [ Редактирано 09 мар 2011: 08:17 ] Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот. |
||
Най-отгоре |
|
||
noemis |
|
||
29 юни 2011 Една година по-късно. Свлачището си е взело своето и брегът е пропаднал още няколко метра надолу. Пътеката от преди една година е изчезнала и се наложи да слизаме от друго място. Отгоре всичко е подивяло още повече. Пътят почти не се вижда и е пълно с кърлежи, много кърлежи - налагаше се буквално на всеки 20 метра да спираме и да ги махаме от краката си. Диво та дрънка. Почти не е за вярване, че сме само на километър от края на града. Все пак мисля, че определено си струваше мъките. Ето защо. Част I ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот. |
||
Най-отгоре |
|
||
noemis |
|
||
29 юни 2011 Част II ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1600х1200 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот. |
||
Най-отгоре |
|
||
noemis |
|
||
29 юни 2011 Част III ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот. |
||
Най-отгоре |
|
||
nasomatrix |
|
||
![]() ![]() Регистриран потребител #207
Регистриран: 07 юни 2011: 17:01съобщения: 189 |
Страхотно място и снимки. Май месец ходихме с колела до Поморие и минахме от там. Наистина беше бъкано с кърлежи, чак се паникьосах. Долу не се престраших да сляза, защото свлачището изглеждаше много зловещо, беше на метри от пътя, който минава по ръба горе и сякаш щях да пропадна с вълните. Но наистина е много красиво, особено отгворе май месец водата изглеждаше синьо-бяла от скалите и пръстта, чак ме беше яд, че нямах апарат. За първи път виждам толкова искрящо бяла вода. :))) | ||
Най-отгоре |
|
||
mobile |
|
||
![]() Регистриран потребител #197
Регистриран: 27 май 2011: 15:23съобщения: 153 |
Красота! Не съм знаел, че наблизо има такова девствено място. | ||
Най-отгоре |
|
||
chocolate7 |
|
||
![]() Регистриран потребител #1727
Регистриран: 23 яну 2014: 10:21Местоположение: London съобщения: 1 |
Целият район е зона на активно свлачище и поради тази причина не е атрактивна за застрояване. Брегът под Лахна е трудно достъпен и доколкото на мен ми е известно има само едно сравнително удобно място за слизане до него (с червено кръгче на картата). ccnacertification ccna my-braindumps my brain dumps |
||
Най-отгоре |
|
||