Форуми

burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Вело Бургас

<< Назад | Напред >>

Велоалея Приморски парк - кв.Сарафово

Отиди на страница       >>  
Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
Автор Отговор
noemis
28 юли 2015: 16:38
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431

Част от тази велоалея ще се изпълнява по проекта за ИГТ, а друга част от държавата чиято собственост е бреговата ивица между канала на солниците и новото рибарско пристанище в кв.Сарафово.

ВЕЛОАЛЕЯ ПО УЛ.КРАЙБРЕЖНА
Мрежа от велосипедни алеи извън трасето на БРТ етап 2

След като обновиха сайта на общината, ми е трудно да намеря проектите и да дам директна връзка към тях (ако някой ги намери, да сподели), затова ще пусна непълната им версия като архив.

ул.Крайбрежна:
krajbrevna1.zip
ул.Крайбрежна от 330 до 307:
krajbrevna2.zip

По надолу за удобство съм разделил големите файлове на чертежите на отделни части.

Легенда:

Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
noemis
28 юли 2015: 16:51
noemis

От края на Приморски парк (бариерата) до портала на Солниците.

Основният проблем тук е това, че велоалеята не е отделена физически от пътното платно и на практика ще се ползва като чудесно място за паркиране на автомобилите (по това време на годината там е пълно с тях). Дори възстановяването на бариерата и забраната за минаване на МПС-та не решава проблема, защото все някой ще се изхитри да влезе (общината е длъжна да предостави достъп на живеещите в апартхотела и работещите в Солниците) или след време някой тихомълком ще премахне въпросната бариера. Това, което винаги е било най-слабата страна е контролът и имам всички основания да се съмнявам, че ще бъде постоянно упражняван и нарушителите своевременно санкционирани. Иначе би било чудесно ако тази алея (на практика пясъчната коса на езерото) остане затворена за автомобили.

Най-отгоре
noemis
28 юли 2015: 16:54
noemis

От портала на Солниците до канала (края на Солниците - другия портал)

Най-отгоре
TtW
28 юли 2015: 23:13
Регистриран потребител #1220
Регистриран: 10 май 2013: 21:23

съобщения: 309
Първата част я виждам като пълен провал.
Единствения възможен вариант за съществуване на алея е физическо и отделяне от страната на ЖП линията. Всичко друго ще е просто преасфалтиране на улица и нова маркировка. Един от пазачите на солниците също беше споменал, че улицата ще бъде затворена за автомобили, което е пълен абсурд да се случи.
Улицата масово се използва от плажуващи, сърфисти а да не забравяме и комплекса с апартаменти до входа на солниците.
Другия проблем са пясъчните наноси а за него съм сигурен, че никой няма да помисли.

Втората част ми е мътна история. Очевидно портала на солниците ще бъде изместен няколко метра северно тъй като се виждат новите ограждения, които минават диагонално посока плажа.
Не ги виждам къде ще са тези 4 метра тротоар и алея по цялата дължина на солниците освен ако не минават върху самия плаж. Надявам се поне насипите да достатъчно високи за да не е алеята постоянно затрупана с пясък.

Най-отгоре
TtW
10 авг 2015: 23:31

Има някакво раздвижване по проекта за укрепване на свлачището, т.е. алеята към Сарафово. Преди 2 дни засипаха с чакъл и разшириха черния път който води към алеята. Явно го подготвят за преминаване на строителни машини след края на сезона.
Самата алея беше заравнена преди месец в местата където беше напълно непроходима.
Най-отгоре
noemis
11 авг 2015: 17:09
noemis

Между рибарското пристанище в Сарафово и канала на Солниците алеята ще се строи от държавата (тази отсечка е държавна собственост). Наистина са изравнили терена и са разчистили натрупванията, но кога, за какви срокове и по каква програма (или с държ.средства?!?) нямам никаква информация.

Колкото за алеята от края на Морската (паркинга) до канала: в частта до портала на Солниците борбата е алеята да се отдели физически от пътното платно, защото никой не вярва че бариерата която ще затвори пътя за автомобили (по-скоро възстановят) ще оцелее дълго време. Ако велоалеята не е отделена от пътя, всички коли от клипчето по-долу ще са паркирали върху нея.

Началото на маршрута към момента (преди началото на строителните работи).

Най-отгоре
TtW
11 авг 2015: 17:53

Преди няколко месеца бяха казали, че държавата ще отпусне пари за свлачищата около Сарафово. Според мен са започнали да действат по тази линия. Тази алея има нужда от корекция и ако не се направи (в което съм почти сигурен) след първата сериозна зимна буря ситуацията ще се повтори. А проблемните зони и къде редовно прескачат вълните са си ясни. Очаквам да се натрупат малко камък там, където морето го е отнесъл, да се излее бетон по алеята и до там. След няколко месеца до година камъка ще е върху алеята, бетона ще е на хармоника и както си караш колелото ще те залива вълна и забива в стената (както ми се е случвало).

Колкото до алеята покрай плажа, не се сещам за решение различно от пътни огради, които да ограничат колите.
И пак идва проблема с конфликтните точки и струпването на пясък. Мисията е невъзможна с алея от страната на плажа.
Най-отгоре
noemis
16 окт 2015: 00:37
noemis

13 октомври 2015

Много бавно вървят нещата тук - няма работници, а срокът за завършване е края на тази година.

Най-отгоре
vench
16 окт 2015: 10:27

Регистриран потребител #779
Регистриран: 24 ное 2012: 18:45

съобщения: 1071
Облачно е все пак! :Д

Няма да бъде пресилено, ако днес заявим, че Бургас е най-великият град на света за всички времена!
Най-отгоре
TtW
16 окт 2015: 11:13

Виждаме тънък слой чакъл насипан върху основа от морски пясък. Красота! Съдбата на тая алея вече ми е ясна, още при първата буря ще бъде обърната като омлет.
Най-отгоре
Отиди на страница       >>