Форуми

burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Вело Бургас

<< Назад | Напред >>

Велоалея Приморски парк - кв.Сарафово

Отиди на страница   <<        >>  
Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
Автор Отговор
vench
02 мар 2016: 13:27

Регистриран потребител #779
Регистриран: 24 ное 2012: 18:45

съобщения: 1071
Сериозно ли ще има и автомобили?? Аз това съм го пропуснал или поне не си спомням такова нещо. Не се ли обезсмисля всичко по този начин?

Няма да бъде пресилено, ако днес заявим, че Бургас е най-великият град на света за всички времена!
Най-отгоре
Seaborn
02 мар 2016: 14:42
Регистриран потребител #29
Регистриран: 15 окт 2008: 12:32

съобщения: 160
До Солниците няма как да няма автомобили, по-нататък нямаше ли да е нещо такова:

Най-отгоре
vench
02 мар 2016: 15:30

До солниците ясно, после вече би било тъпо. Все пак си има път до Сарафово.

Няма да бъде пресилено, ако днес заявим, че Бургас е най-великият град на света за всички времена!
Най-отгоре
noemis
02 мар 2016: 21:52
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431

Да, до табелата (КПП-то) на Солниците ще е пътя, оттам велоалеята минава покрай брега (на първа страница са плановете).

Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
kdkrastev
04 мар 2016: 11:22
Регистриран потребител #909
Регистриран: 27 яну 2013: 13:45

съобщения: 132
Seaborn написа ...

До Солниците няма как да няма автомобили, по-нататък нямаше ли да е нещо такова:

Защо да не може без автомобили? Едно време как беше затворено за коли? За солниците има чудесен достъп откъм ПВ Север.
Най-отгоре
noemis
04 мар 2016: 14:56
noemis

kdkrastev написа ...

Seaborn написа ...

Защо да не може без автомобили? Едно време как беше затворено за коли? За солниците има чудесен достъп откъм ПВ Север.

Пътят е заради Апартхотела, който построиха до портала на Солниците. По закон общината е длъжна да осигори свободен достъп до имота на собствениците. Ако бяха частни имоти, законът пак щеше да ги задължи да осигурят такъв достъп за преминаване.

[ Редактирано 04 мар 2016: 14:57 ]

Най-отгоре
noemis
01 апр 2016: 21:03
noemis

26 март 2016

Бавничко, но напредват.

31 март 2016

Засега не се вижда дали и как ще отделят велоалеята от пътното платно (имаше идея това да се направи). Освен това на места пътя е доста тесничък, а и стената която трябва да спира навяванията от пясък липсва.

Най-отгоре
vench
02 апр 2016: 16:37

Много кофти е затрупана плажната ивица с пръст, дано после да я оправят. Работниците ми казаха, че всичко ще почистят после, но въпросът е колко ще бъде ефективно...

Вчера писах статия, но сега не ми се търси

Най-отгоре
noemis
03 апр 2016: 12:08
noemis

vench написа ...

Много кофти е затрупана плажната ивица с пръст, дано после да я оправят. Работниците ми казаха, че всичко ще почистят после, но въпросът е колко ще бъде ефективно...........

Само с нахвърлян камънак, без тетраподи няма да го бъде. Първата по-сериозна буря и ... Същото е с алеята между канала и Сарафово - там има няколко места, където редовно си разбива камъните и трупа пясък. Трайното и доста по-евтино решение е да се изградят буни през 100-200 м (само от скална маса), допълнителен бонус ще е и доста по-широката плажна ивица, която ще се образува.

Проблемът както винаги е държавата - в края на първия мандат на ГЕРБ имаше подготвен законопроект, който щеше да позволи общините да могат да се заемат с тази задача, но след като подадоха оставка, от следващите НС (включително сегашното) повече не се чу нищо за това.

Най-отгоре
vench
04 апр 2016: 09:22

Най-важната снимка съм забравил. Реално тази стена ще укрепва плажа, а за вълноломи, тетраподи и буни не си спомням да е говорено. А въпросният насип е от изкопаната пръст. На мен поне така ми обясниха работниците...

Най-отгоре
Отиди на страница   <<        >>