Форуми

burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Вело Бургас

<< Назад | Напред >>

Велоалея Приморски парк - кв.Сарафово

Отиди на страница   <<        >>  
Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
Автор Отговор
noemis
04 апр 2016: 10:59
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431
И стената и пилоните, които забиват са да не се свлече велоалеята в морето, а пръстта е предимно от изкопните работи на подземния паркинг (Кирил и Методий). От страната на морето нахвърлят само големи скални късове, но без специално укрепване нищо няма да помогне - достатъчно е да си спомните какво се случи с крайбрежната алея до Сарафово (а там основата и укрепването бяха доста по-добри).

Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
noemis
07 май 2016: 21:19
noemis

7 май 2016

Има още един слой асфалт за полагане, но проблемите си остават - няма никаква преграда между пясъка и пътя/алеята, на места вече започва да натрупва; пълно е с паркирали и от двете страни автомобили (въпреки знака, че влизането е забранено); преградата пред вълните не е достатъчна ...

Най-отгоре
ji
08 май 2016: 09:33

Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3888
аз съм по-скоро изненадан, че се е получило ОК
нещо, което може да бъде дооправено в бъдеще
очаквах да е такова, че да трябва да се разрушава и да се прави наново

това, което ме дразни са купчините пръст върху бункера
пространството около бункера може да бъде супер яко някой ден ......
затрупването му не ме кефи
надявам се че ще почистят

[ Редактирано 08 май 2016: 09:35 ]
Най-отгоре
noemis
16 юни 2016: 16:44
noemis

16 юни 2016

Делничен ден по пладне - паркирали коли няма!
Края на клипчето е до канала и не се вижда, но от другата му страна работят по паркинга (по нататък не ходих, така че не знам дали се прави нещо по останалата част от трасето: канала - пристанището).

Най-отгоре
inverno
19 юни 2016: 17:39
Регистриран потребител #120
Регистриран: 27 ное 2010: 11:03

съобщения: 137
Винаги след пост на Ноемис търся бутон "like"!
Най-отгоре
vench
21 юни 2016: 09:33

Регистриран потребител #779
Регистриран: 24 ное 2012: 18:45

съобщения: 1071
noemis написа ...
(по нататък не ходих, така че не знам дали се прави нещо по останалата част от трасето: канала - пристанището.

Тази снимка не е ли от този участък точно? Аз дори бях с останал с впечатлението, че са готови, когато я видях...

(впрочем изглежда супер на тази снимка)

Няма да бъде пресилено, ако днес заявим, че Бургас е най-великият град на света за всички времена!
Най-отгоре
noemis
21 юни 2016: 17:39
noemis

Само изглежда супер, но на доста места бетонът е разтрошен и ръбест (вижда се в кои участъци навремето са пестили от цимента). С изключение на едно заравняване в началото друго не е барано, дори отново започна да засипва с пясък там, където по-рано беше изринат.

Най-отгоре
vench
22 юни 2016: 14:05

Регистриран потребител #779
Регистриран: 24 ное 2012: 18:45

съобщения: 1071
А в крайна сметка откъде докъде е готово? Извинявам се, че питам постоянно, но просто не ми е останало време да го извървя цялото.

Иначе този проект като цяло е много хубав и тази алея мисля, че ще стане емблематична през следващите десетилетия. Стига да издържи десетилетия.

Няма да бъде пресилено, ако днес заявим, че Бургас е най-великият град на света за всички времена!
Най-отгоре
ji
22 юни 2016: 14:52

Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3888
готово е до края на солниците
направена е и някаква частична рехабилитация на бетонния път отдолу, като основното там е запълването с пясък на разбития последните две години от морето бетон, което вероятно ще издържи няколко месеца
отгоре са насипали няколкостотин метра изринат от някъде стар асфалт по пътя през нивата
земята там мисля, че 100% е частна, така че каквито и да е реализации трябва да станат след отчуждаване (квартал Ъгъла има приет ПУП от няколко години)
Най-отгоре
noemis
22 юни 2016: 18:37
noemis

vench, никакъв шанс да издържи повече от няколко години, камо ли десетилетия.

Укрепването на алеята откъм брега е посредствено, а от паркинга на Морската до портала на Солниците още до края на тази година ще се засипе с пясък, защото на много места липсва защитна стена (виж клипчето по-горе).

Според тази статия през бариерата ще минават само екобусчето, специализираните автомобили, автомобилите на община Бургас и ... сърфистите. Може и да съм леко черноглед, но не мисля че този режим ще устиска дълго (А каква е гаранцията, че покрай кейтсърфистите няма да влиза куцо и сакато?!).

ПП. Миналата събота два мотопеда за малко да ме изнесат от велоалеята, а след това видях още няколко (включително мотоциклети) да профучават с висока скорост на зиг-заг между пешеходци и велосипедисти!
Този проблем как ще го реши общината?!

И малко снимки от въпросната събота.
Новият паркинг зад канала.

С камиони изнасят пръст от купчините до този паркинг и с нея утъпкват нов път ето тук.

[ Редактирано 22 юни 2016: 19:08 ]

Най-отгоре
Отиди на страница   <<        >>