Форуми
burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Бургаски инвестиции и проекти |
|
<< Назад | Напред >> |
гимназия по компютърно програмиране и иновации |
Отиди на страница << | |
Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
|
Автор | Отговор | ||
Adder |
|
||
Регистриран потребител #888
Регистриран: 17 яну 2013: 18:56Местоположение: Johnston, RI съобщения: 28 |
За съжеление, конкурса е много слабо или тенденциозно журиран. Аз съм автора на горното с лаптопа и книгата. Както писах в скай-сити и петте варианта са технически неграмотни, дори без да говорим за идея и концепция. На авторите им липсват основни познания по разпределение на обеми, кохерентност на детайл, типография и тн. В журито със сигурност е нямало дизайн специалист... |
||
Най-отгоре |
|
||
Seaborn |
|
||
Регистриран потребител #29
Регистриран: 15 окт 2008: 12:32съобщения: 160 |
Сигурен съм, че имаш основания да критикуваш колегите си, но бих те посъветвал да го правиш по-грамотно. В първите три думи от мнението ти има две грешки. Поздравления за хубавото лого с лаптопа и книгата! | ||
Най-отгоре |
|
||
tobli |
|
||
Регистриран потребител #82
Регистриран: 17 юни 2010: 10:15съобщения: 449 |
На мен 0000 0101 :) ми допадна най-много. Наистина е простичко, но пък аз мисля, че това също е част от идеята. Логото трябва да е максимално изчистено и да прави добра аналогия. Освен това все още се слагат печати по документите. Много по-добре ще стои това като печат, отколкото лого с много и ситни детайли. Зъбчатото колело определено не е на място. За компютъра - книга ... съжалявам, но ми е много претрупан. На Иво Паспалски нещо не ми е в контекста на програмирането(по-скоро ми прилича на нещо автомобилно). А за ябълката съм чувал случай в Полша, където Ейпъл завели дело, защото на някакъв магазин адреса бил a.pl, което навявало apple(нали им е патент). Не знам как ще реагират на цяла ябълка :). az |
||
Най-отгоре |
|
||
Seaborn |
|
||
Регистриран потребител #29
Регистриран: 15 окт 2008: 12:32съобщения: 160 |
Зъбчатото колело е най-универсалната иконка за настройки на който и да е софтуер, не е чак толкова не на място. | ||
Най-отгоре |
|
||
Adder |
|
||
Регистриран потребител #888
Регистриран: 17 яну 2013: 18:56Местоположение: Johnston, RI съобщения: 28 |
Seaborn написа ... Зъбчатото колело е най-универсалната иконка за настройки на който и да е софтуер, не е чак толкова не на място. Тоест, дай да използваме зъбно колело, което е взаймствано в софтуер дизайнерите за визуализиране на "настройки" за лого на училище за програмиране. Схващам ти асоциацията, но концептуално няма никаква основа. Избираш да брандираш училището със нещо, което по смисъл не е свързано със софтуер, но използвано като асоциация, при визуализиране на настройките на програма. С което гарантираш объркване (Машнинно, Корабни и други училища) и разчиташ, че някой ще върже далечната ти асоциация, която дори няма директна връзка със създаването на софтуер, а по-скоро с крайния продукт. Ако го погледнеш от още по-високо, да асоциираш софтуер, още повече ново училище, с индустриалнатата революция(със зъбни колела се асоциира в Европа, в България зъбните колела даже миришат на комунизъм) е голяма стъпка назад. ПС. Ако не ти харесва да четеш с грешки, не чети форуми и чатове. Има книги, най-вероятно ще са ти по-полезни. [ Редактирано 08 мар 2018: 21:29 ] |
||
Най-отгоре |
|
||
Отиди на страница << |