Форуми

burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Бургаски инвестиции и проекти

<< Назад | Напред >>

Конгресен, научно-изследователски център за контрол и изследване на Черно море

Отиди на страница       >>  
Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
Автор Отговор
ji
30 май 2018: 19:58

Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3888
Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ (ДППИ) започва изграждането на Конгресен, научно-изследователски център за контрол и изследване на Черно море, разположен в северната част на източния вълнолом на пристанище Бургас, между 2-ро и 3-то корабни места. Тържествената церемония по стартиране на строителството ще се проведе на 31 май 2018 г. на площадката между Магазия 1 и Морска гара-Бургас в присъствието на официални гости и представители на морската общественост.
Проектът ще продължи реализирането на концепцията, заложена в Общия устройствен план на гр. Бургас в посока отваряне на града към морето, изнасяне на промишлените дейности и преструктуриране на крайбрежните промишлени зони. В плана се предвижда възможност за създаване на модерно яхтено пристанище и на вторичен градски обслужващ център с озеленяване. Ще бъдат определени нови терени за обществено обслужване с предлагане на услуги от различен характер, обособяване на зони за отдих и риболов, детски и спортни площадки.
Конгресният център може да се използва целогодишно като място за провеждане на изложби, концерти, атракциони, образователни събития с офиси и кабинети за извършване на научно-изследователска дейност за контрол и изследване на Черно море. Сградата се състои от шест нива, многофункционална зала за 500 човека, офисни площи, административни помещения и такива за преводачи и видео/аудио към многофункционална зала, кабинети за Научно-изследователска дейност и др. Изпълнител на строителните дейности е „Щрабаг“ ЕАД, а строителният надзор ще бъде извършен от „Стройконтрол – Ян 99“ ЕООД.
Най-отгоре
ji
30 май 2018: 20:00

статии по темата:

Сградата на десетилетието

Сграда за хората

Бургаският конгресен и научен център продължава да бъде загадка
Най-отгоре
ji
30 май 2018: 20:01

визуализации на бъдещата сграда

едно от изискванията в заданието беше сградата да е със "запомнящ се знаков силует"
някой ако забелязва нещо знаково и ако е запомнил с нещо силуета след като спре да гледа картинките моля да сподели

[ Редактирано 30 май 2018: 20:04 ]
Най-отгоре
WarKiller
30 май 2018: 20:21

Регистриран потребител #16
Регистриран: 05 окт 2008: 14:38

съобщения: 840
Запомнящо безлична и грозна е. Може би отговаря на заданието.

Изработка на сайт Бургас
Най-отгоре
vench
01 юни 2018: 15:07

Регистриран потребител #779
Регистриран: 24 ное 2012: 18:45

съобщения: 1071
Тъпо ми е да давам оценки за естетика, защото нито съм архитект, нито имам някакви конкретни познания в някоя близка област. Като цяло естетиката е по-скоро нещо субективно, затова аз бих се спрял на някои по-обективни фактори.

Първо за мен сградите там стават вече твърде на гъсто. Не знам как Бургас се "отваря към морето", след като на сравнително малка площ имаме вече три масивни сгради с паркинги между тях. Пешеходната зона става все по-малка, липсват и открити пространства (като изключим паркингите). Аз не си го представях точно по този начин проекта и честно казано, ако зависеше от мен, достъпът за коли щеше да е силно ограничен. С други думи щеше да има бариера и да се допускат само автомобили, които обслужват по някакъв пряк начин сградите. Другите могат да повървят малко, няма да им се счупят краката. Щом могат да го правят в Морската градина, могат да го правят и там. Сигурно съм малко краен, така че шофьорите да се радват, че не зависи от мен.

Второ сградата е твърде обемна. Което пак се връща към първия проблем, защото аз не очаквах да заема толкова много място на височина и широчина. Това впрочем е третия или четвъртият проект, а предишните мисля, бяха по-скромни. Липсва и въпросняит подвижен мост, който щеше да свързва сградата с ремонтирания вълнолом (който все някога трябва да се ремонтира). Впрочем на едната визуализация стената на вълнолома изобщо липсва, а на негово място има някакви градинки и море. Предполагам, че просто им се е сторило по-красивичко така. Или има някакво друго умно обяснение.

Няма да бъде пресилено, ако днес заявим, че Бургас е най-великият град на света за всички времена!
Най-отгоре
ji
01 юни 2018: 16:59

на мен пък на визуализациите ми направи впечатление, че отвсякъде пристигат круизни кораби
голям наплив

ако трябва да коментирам сериозно .....
истинският проблем е липсата на каквато и да е прозрачност при харчене на държавни пари за сграда, която уж ще се ползва масово от народа
Най-отгоре
Pacho_
02 юни 2018: 01:34

Регистриран потребител #2634
Регистриран: 04 яну 2017: 23:25

съобщения: 442
....Паркоустройство и благоустройство. Не се включва доставката и монтажа на подвижно обзавеждане и изграждането на пешоходен мост (пасарелка), осъществяващ връзката между сградата и вълнолома. Строежът е първа категория съгласно чл. 137, ал. 1, т. 1, б. л от ЗУТ и чл. 2, ал. 11 от Наредба № 1/2003 г. за номенклатурата на видовете строежи.

[ Редактирано 02 юни 2018: 01:35 ]

Seeing is Believing
Най-отгоре
vench
02 юни 2018: 18:44

Дано наистина се извършва някаква научно-изследователска дейност там.

Изложби-концерти-атракциони ми звучи твърде познато и леко блудкаво вече. Само накрая на първите 2-3 етажа да не направят кафета и ресторанти, а другото да се ползва 5 пъти в годината.

На мен наистина ми е любопитна самата функционалност на толкова голяма сграда.

Няма да бъде пресилено, ако днес заявим, че Бургас е най-великият град на света за всички времена!
Най-отгоре
ji
09 мар 2019: 19:45

<връзка>
Най-отгоре
vench
10 мар 2019: 14:22

Точно както си личеше от визулизацията, сградата става прекалено висока, широка и изобщо масивна за това пространство. Изобщо не ми харесва!

Може аз да не разбирам. но се чудя каква научно-изследователска дейност точно ще кипи там? Всъщност би било много яко, ако наистина е така, но аз съм скептик вече за тези неща. Два етажа ресторанти, някой друг магазин, някой офис и накрая един далекоглед, с който ще наблюдават морето. Това ми звучи доста по-логично...

Най-отгоре
Отиди на страница       >>