Форуми
burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Бургаски инвестиции и проекти |
|
<< Назад | Напред >> |
ПАРК "ЕВРОПА" В БУРГАС |
Отиди на страница >> | |
Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
|
Автор | Отговор | ||
D.V.V. |
|
||
![]() ![]() Регистриран потребител #2725
Регистриран: 31 авг 2017: 14:34Местоположение: Бургас съобщения: 98 |
<връзка>![]() |
||
Най-отгоре |
|
||
D.V.V. |
|
||
<връзка>
![]() |
||
Най-отгоре |
|
||
vench |
|
||
![]() ![]() Регистриран потребител #779
Регистриран: 24 ное 2012: 18:45съобщения: 1071 |
А какво беше там преди 5 години някъде. Затворена улица, изоставени складове, огради около бившия басейн. С построяването на мола тръгна да се развива региона, а с пробива вече окончателно стана част от Бургас. За този парк още малко ми е мъглява идеята, но поне ще има някакво облагородяване. Дано има някаква идея и за самия парк "Св. Троица", че на нищо не прилича.
Няма да бъде пресилено, ако днес заявим, че Бургас е най-великият град на света за всички времена! |
||
Най-отгоре |
|
||
icogorila |
|
||
![]() Регистриран потребител #210
Регистриран: 12 юни 2011: 09:31съобщения: 22 |
Само да не стане като с подземния атракцион в морската. Много приказки за едно голямо НИЩО. | ||
Най-отгоре |
|
||
vench |
|
||
![]() ![]() Регистриран потребител #779
Регистриран: 24 ное 2012: 18:45съобщения: 1071 |
Подземният град беше един от проектите, на които от километри им личеше, че няма да станат. Аз дори останах изненадах, че изобщо в подземията влязоха хора и дори стояха там няколко месеца, без да е ясно какво точно свършиха. Паркът с миниатюрите на теория е доста по-лесен за изпълнение, но пак не бих заложил пари, че ще го видим. А и в момента аз лично не мога да преценя дали би станал добре. По принцип, както вече писах, зоната там много се раздвижи и е хубаво да продължи този процес на облагородяване. А и атрактивните места в Бургас за туристи, че и за самите бургазли са твъъъъърде малко и на практика почти няма къде да се отиде. Фестивалът на пясъчните фигури лятото генерира страшно много посещения, така че може би от общината се надяват да повторят успеха и с този парк. Дано все пак не стане някакъв кич, защото и това е възможно. Няма да бъде пресилено, ако днес заявим, че Бургас е най-великият град на света за всички времена! |
||
Най-отгоре |
|
||
MG |
|
||
![]() Регистриран потребител #244
Регистриран: 06 авг 2011: 16:20съобщения: 329 |
А в крайна сметка подземния град защо не се случи? Аз така и не разбрах какъв точно е проблема. | ||
Най-отгоре |
|
||
D.V.V. |
|
||
Преди близо четири години пред медиите и обществеността бе представен проект за превръщане на бившите бомбоубежища в Морската градина в атракцион, наречен "Подземен град". В него трябваше да бъдат обособени зали с различна тематика, които да предлагат 3D визуализации и различни видове атракции за туристите. С цел реализация на проекта, община Бургас придоби собствеността върху самите скривалища, а с решение на Общински съвет - Бургас бе сключен договор за кредит по програма Jessica. Проведена беше и обществена поръчка за избор на изпълнител, като беше издадено и разрешение за строеж и започна реализацията. По-късно беше съобщено, че по технически причини, които бяха определени като непреодолими, проектът няма да се изпълнява, припомня Мосинов. В момента проектът е замразен, а всички входове към скривалищата отново са заключени. Намеренията на община Бургас пък на този етап остават неясни, но вероятността идеята да види бял свят е нищожна. <връзка> ![]() |
||
Най-отгоре |
|
||
D.V.V. |
|
||
Малко подробности около парка на миниатюрите. Вижте как ще изглежда, АКО ГО НАПРАВЯТ! <връзка> <връзка> ![]() |
||
Най-отгоре |
|
||
Pacho_ |
|
||
![]() ![]() Регистриран потребител #2634
Регистриран: 04 яну 2017: 23:25Местоположение: Burgas съобщения: 442 |
надявам се зоната да е ограничена и да е платена за да не трае само 3 дни
Seeing is Believing |
||
Най-отгоре |
|
||
D.V.V. |
|
||
ГОТОВ Е ИДЕЙНИЯТ ПРОЕКТ ЗА ПАРКА НА МИНИАТЮРИТЕ! <връзка> Аз съм леко разочарован, че няма повече български забележителности, но и това е нещо. ![]() |
||
Най-отгоре |
|
||
Отиди на страница >> |