Форуми

burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Всичко останало
 
<< Назад | Напред >>

Сайт за град Бургас

Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
Автор Отговор
kinggod
21 авг 2018: 12:07
Регистриран потребител #2437
Регистриран: 06 яну 2016: 22:12

съобщения: 11
Добро утро! С мои братовчеди сме решили да създадем сайт за град Бургас и да вложим в него. Искаме да го популяризираме възможно най-много, за да стане известен. Успяхме да открием екип, който ще ни помага за някои неща. Възникнаха няколко въпроса, които ни интересуват:
1. Кой вариант е по-добър - да купим нов домейн или стар. Разгледах доста и много хора ме съветват да закупя такъв с история, защото по-бързо ще може да се позиционира в търсещите машини. Ако е така, от къде мога да купя и каква ще е неговата цена?
2. Интересува ме линк билдинг за сайта. Възможно ли е да ми препоръчате фирма, която се занимава с това и колко време трябва да инвестирам, за да има ефект. Какви са вариантите и как точно трябва да се процедира.
3. Някъде четох и за така наречените спомагателни блогове. Актуално ли е все още това, защото видях, че повечето имат различно мнение по въпроса. Аз лично бих тествал, за да видя какви резултати ще мога да получа. Отново трябва да питам как точно да я направя – с чисто нови домейни или със стари.

Неизследваният живот не си струва да бъде живян. <връзка>
Най-отгоре
Уебсайт
WarKiller
21 авг 2018: 21:49


Регистриран потребител #16
Регистриран: 05 окт 2008: 14:38

съобщения: 840
Здравей!
За да получиш адекватни отговори на въпросите трябва да уточниш какъв по-точно ще е този сайт за Бургас. Новинарски или по-различен? Информативен като пътеводител, с авторски материали или? Каква ще бъде идеята и моделът?

1. Стар домейн е за предпочитане, при положение, че историята му е релевантна на бъдещия проект, към който ще води. Ако просто ще закупувате стар домейн, на който е нямало нищо или пък е имало сайт, свързан с Бургас, но различен от Вашата идея или пък има некачествени линкове, които сочат към него - не си струва начинанието и по-добре започнете на чисто.
Във Facebook има специализирана група "Домейни" (https://www.facebook.com/groups/domeini/) с близо 2000 члена и можеш да пуснеш запитване там за евентуални домейни свързани с Бургас, които се продават, както и да поискаш повече информация за историята им. Има хора, които се занимават само с това и могат да ти предложат варианти...

2. Виж линка в подписа ми тук. Принципно се занимаваме и с линк билдинг. Оптимизацията на един сайт е постоянен процес. Няма как да инвестираш в линк билдинг и въобще за SEO за 2-3 месеца и да очакваш резултат. Едно време линк билдинг се правеше за количество, линкове се купуваха на килограм и това вършеше работа. Вече не е така. Важно е качеството, а най-важно, разбира се, е съдържанието, което ще предложите.
Не се хващайте на оферти за много линкове и гаранции за първи позиции след един, два или три месеца, защото това са измислици. Оптимизацията на един сайт е комплексен и дългосрочен процес, а факторите, които класират един сайт за определено търсене са стотици.

3. Повече от актуално е. Съдържанието е цар. Релеватни външни линкове от блогове на подобна тематика като вашия сайт са супер ценни.

Успех!

Изработка на сайт Бургас
Най-отгоре