Форуми

burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Бургаски инвестиции и проекти

<< Назад | Напред >>

Обществено допитване за пространството в м. "Ъгъла"

Отиди на страница       >>  
Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
Автор Отговор
ji
03 сеп 2018: 16:18

Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3888

С укрепването на свлачището на нивата между Атанасовско езеро и Сарафово са изравнени и изчистени огромни пространства. Във връзка с най-полезното и устойчиво използване на тези пространства е организирано обществено допитване за бъдещата им функция. Няколко предложения вече постъпиха. Те са свързани с нуждите на град Бургас.

1. Стадион
В Бургас не остана стадион, който да не се разпада. Градът има спешна нужда от нови стадионни пространства

2. Небостъргач
Нуждата от истински небостъргач в Бургас датира от края на 90-те години. Настоящият незавършен в Меден Рудник не е достатъчно блестящ и няма стъклена фасада, което го прави недостатъчно представителен. В небостъргача ще се помещават офисите на десетките Ай Ти компании, които искат да открият офиси тук.

2. Площад с парк
Всеки знае, че на Бургас му трябва иновативен площад с био парк

[ Редактирано 03 сеп 2018: 16:18 ]
Най-отгоре
Pacho_
03 сеп 2018: 16:59

Регистриран потребител #2634
Регистриран: 04 яну 2017: 23:25

съобщения: 442
{m,t}

Seeing is Believing
Най-отгоре
D.V.V.
03 сеп 2018: 17:23

Регистриран потребител #2725
Регистриран: 31 авг 2017: 14:34

съобщения: 98
Най-много ми хареса идеята за парка. Но щеше да е хубаво ако направят нещо от типа на огромен парк в който да има увеселителен парк, аквапарк, зоопарк и други. И да стане място забавление на всички и това би удължило тур. сезона. Но това никога няма да стане! Можем само да се надяваме да стане нещо добро, ако изобщо стане нещо.

Най-отгоре
Pacho_
03 сеп 2018: 17:29

най- мащабните, най- перспективните и съответно най невероятните неща в тази страна и този град никога не се случват и няма да се случват заради големия процент мрънкащи и плюещи болни мозъци
мерси

Seeing is Believing
Най-отгоре
D.V.V.
03 сеп 2018: 22:17

Регистриран потребител #2725
Регистриран: 31 авг 2017: 14:34

съобщения: 98
Много сте прав!

Най-отгоре
vench
04 сеп 2018: 23:51

Регистриран потребител #779
Регистриран: 24 ное 2012: 18:45

съобщения: 1071
Честно ли това са предложенията? Хем усещам някаква ирония, хем уж обществени допитвания правим. Ще коментирам полусериозно - полунесериозно.

1) Стадион? Спешна нужда от нови стадионни пространства? Според мен такава нужда няма. Има си причини двата стадиона в Бургас да пустеят и да се рушат. Дори бих казал, че причнно-следедствената връзка е обратна. Стадионите се рушат, защото няма кой да играе на тях, а не - няма да играе на тях, за това се рушат. Не виждам и причина общински пари да отиват за комерсиален спорт, какъвто е футбола. Ако има такъв интерес - нека си намерят спонсори. Но едва ли с 50-те фена на Нефтохимик и 10-те фена на Черноморец на някой ще му се занимава. Футболът в Бургас почина от естествена смърт, нека да не съживяваме трупа му.

2) Небостъргач. Ето тук съзрях иронията. "Недостатъчно блестящ" и "няма стъклена фасада". Предполагам, че е смешка. Това за "десетките IT фирми" също... Смисъл офисите на IT фирмите не могат ли да бъдат разположени и в друг тип сгради? Нали програмистите обикновено са в мазето? Ето - и аз казах смешка. :D

3) Парк. Като чуя думата "иновативен" и ми идва да усвоявам ефрофондове. Мисля, че също така трябва да бъде "интеркативен" и "енергийно-ефективен". Вече си го представям на гланцирана брошура.

И все пак сериозно. Мен, ако питате, парковете никога няма да бъдат достатъчно. Алейки, пейки, дръвчета - доста по-яко от паркинги или металургичен комбинат да речем. Обаче... Това място не се ли намира точно до парк "Езеро"? Което пък се намира точно до Морската градина? Пак казва - колкото повече - толкова повече. Ама баш тм ли?

[ Редактирано 04 сеп 2018: 23:52 ]

Няма да бъде пресилено, ако днес заявим, че Бургас е най-великият град на света за всички времена!
Най-отгоре
Pacho_
05 сеп 2018: 00:24

Колега, съгласен съм с теб че инвестицията в стадион към този момент е адски неадекватна, и това само защото колкото и да ми е мъчно Бургас няма свестен футбол... и ако преди 3-4 години бяхме зле, сега сме още по- зле.. доколкото зъм запознат вече сме в "ВЕ" група... Общината направи нужното (ненужното) да възстанови Нефтохимик в Първа лига, но никой от клуба не оправда очакванията... оф.. темата е мн мъчна... не ми се говори...
Относно пространството на ъгъла... аз съм за точно това което се лее в медийното пространство- нов квартал !!
Така частично ще се създаде връзка между Бургас и Сарафово.. като цяло мисля че всичко от Бургас до Поморие.. е добре да се запълни... и да стане като едно цяло. От Поморие до Елените вече почти всичко е едно цяло и мисля че ако се строи трябва да се правят връзки с Бургас, а не да се набутват сгради между сградите... изключително красива би била зоната след сарафово, преди поморие, там където са скалите, където можеш да спреш с колата... при едно адекватно, курортно застрояване зад пътя, било то и с високи сгради гонещи гледка би се оформил път наподобяващ Ocean Drive и др. подобни от Маями... брб.. мечти... приемете го просто като насока за бъдещо развитие.. това за мен е адекватната перспектива при бъдещото застрояване..
Квартал Ъгъла обаче, мисля трябва да бъде с много строг контрол при изграждането му..добър замисъл и добри арх. планове... все пак това може да бъде единствения изцяло нов и съвременен квартал в БГ и може да стане едно абсолютно бижу..

[ Редактирано 05 сеп 2018: 02:23 ]

Seeing is Believing
Най-отгоре
ji
05 сеп 2018: 09:12

Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3888
Според ПУП там трябва да е парк
въпреки това ПУП подлежи на промяна (както Д.Н. откри преди няколко седмици)

в момента изравнената и изчистена площ е доста впечатляваща с мащабите си
сега е момента да се направи писта за F1 или нещо подобно
на пролет ще е пак обрасло

[ Редактирано 05 сеп 2018: 09:14 ]
Най-отгоре
Pacho_
05 сеп 2018: 14:00

това също е нелоша идея !!

Seeing is Believing
Най-отгоре
glarusburgaski
06 сеп 2018: 11:07
Регистриран потребител #127
Регистриран: 02 яну 2011: 15:46

съобщения: 86
Хайде да не бъдем наивни. Мястото е приготвено за строеж на баровски палати. На онези хора, за които по-скоро не се пише и говори. Укрепиха, заравниха, прокараха ВиК, приготвят асфалтовия път. Едновремено с това спря да се говори навсякъде за този район, няма го в редовните прессъобщения. Никакъв ПУП и розови идеи не могат да спрат лакомията и наглостта.

[ Редактирано 06 сеп 2018: 11:08 ]
Най-отгоре
Отиди на страница       >>