Форуми

burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Места в и край Бургас

<< Назад | Напред >>

Приют за безстопанствени кучета край "Пода"

Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
Автор Отговор
vench
22 юли 2019: 15:37

Регистриран потребител #779
Регистриран: 24 ное 2012: 18:45

съобщения: 1071
Онзи ден го посетихме с приятели. Занесохме четири големи чувала с храна, няколко консерви и лакомства. Всичко ще стигне за доста малко време, имайки се предвид, че има над 100 кучета в приюта.

Аз обаче заради друго отворих темата.

Има много хубава кампания/инициатива, за която аз лично не знаех доскоро. Може да посетите приюта като доброволец и да разходите някое куче. На мен първо му прозвуча като отбиване на номера, но честно казано си има голяма ползва от нещо такова. Кучетата живят натясно в клетки по няколко. Вътре е доста мръсно, защото там работят две жени и със сигурност не сварват да изчистят.

Самите кучета са и самотни, имат нужда от внимание и любов, защото просто кучетата са такива. Който има куче знае, че е много социално животно и просто си иска някой да го обича.

Ето тук може да прочетете повече статистика и да разгледате малко снимки

<връзка>

Обръщам се към семейства с деца, ако има такива тук. Мисля, че мястото е много подходящо да заведете дете, да се порадва на някое животно и да го изведе на разходка. Възпитателно е. Ако мрънка за куче, го заведете там да си избере, вместо да давате 300 лева за труднодишащ мопс например.

Няма да бъде пресилено, ако днес заявим, че Бургас е най-великият град на света за всички времена!
Най-отгоре
vench
27 юли 2019: 12:32

Доста хора се събраха днес, а едно кученце дори беше осиновено

<връзка>

Няма да бъде пресилено, ако днес заявим, че Бургас е най-великият град на света за всички времена!
Най-отгоре
ji
31 юли 2019: 09:05

Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3888
чакай сега
това групово разхождане е организирано от някакви преминаващи софиянци?
има ли някаква местна инициатива за такива в бъдеще
аз съм ОК да се включа, ако е организирано
не ми се ходи сам
Най-отгоре
vench
01 авг 2019: 15:11

Организираха го тези софиянци, които не се появиха реално - поне докато ние бяхме там. Все пак обаче събитието беше добило популярност и минаха 15-20 човека за час и нещо, а след нас имаше още.

Иначе идеята ми на мен със статиите е да популяризирам дейността. Всеки може да отиде по всяко време и да поиска куче за разходка. Ние им носим и чували с храна вече два пъти, но това е по желание.

Работното време иначе е между 09:00 и 16:00, което в момента е малко кофти, защото наистина е голяма жега.

Най-отгоре
vench
01 авг 2019: 15:19

Като цяло можеш да се организираш с приятели или да ти се обадим следващия път като ходим. Кучетата наистина много се кефят, защото иначе стоят затворени на тясно и мръсно.

Най-отгоре
ji
02 авг 2019: 07:40

Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3888
Защо не направиш твоето ходене с приятели редовно и публично събитие? Примерно веднъж в месеца. Такива като мен, които искат да участват, но нямат компания едва ли биха тръгнали сами.
Най-отгоре
vench
02 авг 2019: 15:00

Ами може, но ние сме малко сложни и обикновено става в последния момент в странно време и т.н. Последно даже мисля, че отидоха без мен вчера. Но следващия път ще ти пиша да дойдеш :)

Най-отгоре