Форуми

burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Бургаски инвестиции и проекти
 
<< Назад | Напред >>

Бургас Плаза & Карфур

Отиди на страница   <<      
Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
Автор Отговор
noemis
15 апр 2009: 12:01
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431

Саботаж в „Карфур” от озлобени търговци

Източник: в. "Черноморски фар"

Яйца за 13 ст., агнешко от лицензирана кланица - за 9,99 лева, козунак със стафиди и портокали - за 1,59 лв., кисело мляко - за 14 ст. Тези свръхниски цени са прецедент в историята на Бургас, а дребните търговци са заплашени от фалит, тъй като не могат да си позволяват да продават на такива ниски цени. Същинската война срещу хипермаркетите започна в събота в „Карфур". Тогава неизвестни напълнили 60 колички със замразено месо и други скъпи хранителни продукти от фризерите, замаскирали ги отгоре със салфетки, чипс и възглавници и зарязали пълните колички между стълпотворението от хора. По- късно стоката била бракувана, но на мястото на „престъплението" е задържан работник от известна бургаска фирма, срещу когото е повдигнато обвинение и е образувано дознание. Заради навлизането на веригите дребните и средни търговци от Бургас и шефовете на веригите се събраха на среща по искане на Бургаската търговско- промишлена палата. Едните обвиняваха, че не може да се продават стоки на толкова ниски цени и това означава, че те са некачествени. Собствениците на вериги обаче контрираха, че цената е за сметка на продаденото огромно количество и че самите производители и дистрибутори са настоявали техните продукти да бъдат включени в промоциите.


Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
sheikh77
16 апр 2009: 11:10
Гост
Хората на Тодоров :)))))))))
Най-отгоре
noemis
16 апр 2009: 12:32
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431

ОТКРИВАТ БУРГАС ПЛАЗА МОЛ НА 23 АПРИЛ

четвъртък, 16 април 2009
bszone.info


Бургас Плаза - първият търговски център от съвременен тип в Бургас ще бъде официално открит с празнична програма на 23 април 2009 г., четвъртък, от 18 часа. Известният актьор и телевизионен водещ Димитър Рачков ще се завърне в родния си град, за да повиши настроението на всички гости и клиенти в специално представление заедно с Адреналинките. Друга знакова личност за Бургас - певицата Тони Димитрова ще поздрави всички гости с едночасов концерт, веднага след шоуто на Димитър Рачков - от 18.30 до 19.30 часа.

Обектите в търговския център започнаха поетапно да отварят врати през месец март, когато лидерът в търговията на дребно в Европа - Карфур откри на територията на мола първия си хипермаркет в България. Той е разположен на 13 000 кв. м., от които 8 300 кв. м. търговска площ. Целият търговски център е построен на 52 дек., с 39 000 кв. м. разгърната застроена площ. В двуетажната сграда има над 90 магазина (26 000 кв.м. търговска площ), ресторанти и кафенета. Бургас Плаза е първият шопинг мол в България с открит паркинг, разположен на покрива на хипермаркета

Молът се намира в северната част на града - на бул.Транспортна, в близост до магистрала от София. Инвеститор на търговския комплекс е Бургас Плаза АД (собственост на Gort Holding и Bridgecorp), а размерът на инвестицията надхвърля 60 милиона евро. Архитектурният проект е дело на арх. Илиан Илиев (студио “Планинг”), главен изпълнител е ATEngineering ръководството на проекта се осъществява от SAVANT, а ексклузивен консултант е Colliers International България.

За първи път в България, чрез новия мол, навлиза немската верига за парфюми Дъглас. В търговския център откриват обекти Costa Cafe, KFC, McDonald’s, ресторант Fancy, Subway и най-голямата верига за кафе заведения в света Starbucks. Сред ключовите наематели в Бургас Плаза са също така веригите за облекла New Yorker, Marks&Spencer, Kenvelo, Benetton, Esprit, Adidas, Mango, Terra Nova, Mothercare, Sport Depot и Интерспорт; най-голямата верига за търговия с обувки в Европа Deichmann; dm, предлагаща дрогерийни стоки и специализирани хранителни продукти, веригата магазини за бяла и черна техника Domo, както и Inmedio, специализиран магазин за българска и чуждестранна преса, цигари и други тютюневи изделия и аксесоари, карти за телефони, лотария, храни и напитки, сувенири, канцеларски материали и играчки.


Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
ji
28 фев 2013: 10:25


Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3888
Бургас е любопитен случай, защото първият мол там - Burgas Plaza, отвори без кино, за да може да разгърне по-добър микс от наематели на относително малка отдаваема площ (17 000 кв.м). В момента обаче собствениците му преговарят с "Александра груп" за откриване на мултиплекс следващата година, като за целта молът ще бъде пристроен.
"Киното определено ще допълни модела на Burgas Plaza и посетителите ще могат да получат комплексна услуга", коментира Драгомир Марков от Landmark Property Management, която управлява мола. Според него развлекателният елемент със сигурност ще засили посещаемостта. Дали с това и продажбите на търговците ще нараснат обаче е под въпрос, смята той.

цялата статия
Най-отгоре
kdkrastev
28 фев 2013: 15:39
Регистриран потребител #909
Регистриран: 27 яну 2013: 13:45

съобщения: 132
Бургас е любопитен случай, защото първият мол там - Burgas Plaza, отвори без кино

Бе то като се строеше мола се говореше, че ще има автомобилно кино и паркингът отзад наистина изглежда, като такова. Може би са се отказали от идеята в последствие.
Най-отгоре
Отиди на страница   <<