Форуми
burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Бургаски инвестиции и проекти |
|
<< Назад | Напред >> |
Парк Езеро |
Отиди на страница << >> | |
Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
|
Автор | Отговор | ||
green88 |
|
||
Регистриран потребител #164
Регистриран: 29 мар 2011: 20:09съобщения: 327 |
Вчера минах оттам, имат още малко работа по тази алея, но споредм мен мислят да реновират и някои други. | ||
Най-отгоре |
|
||
noemis |
|
||
noemis Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22съобщения: 3431 |
Като ремонтират цялата алея защо не са сменили и бордюрите?! Така както го правят в старата част на Морската. Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот. |
||
Най-отгоре |
|
||
ji |
|
||
Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58съобщения: 3888 |
и това ще стане спокойно през следващия програмен период ..... всъщност тези ремонти, които не бяха широкорекламирани в обсъжданията на бюджета но сега се случват предполагам се финансират от някакви общинско-бюджетни излишъци на този етап и е много вероятно и в самата община да не са наясно до къде ще стигнат парите и колко още средства ще се намерят за да се продължи ...... ......... пфффф разбира ли ми се като пиша неграмотно? [ Редактирано 26 юни 2012: 16:57 ] |
||
Най-отгоре |
|
||
noemis |
|
||
28 юни 2012 Асфалтирането на тази алея е по-скоро ремонт - мисля, че за основна реконструкция на парка ще почакаме още някоя и друга година. Оттук започва ... ... и тук свършва. [ Редактирано 28 юни 2012: 21:35 ] Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот. |
||
Най-отгоре |
|
||
noemis |
|
||
Англичани искат на концесия парк "Езеро" за развлекателен бизнес Robinson Leisure Developments PLC от Великобритания иска на концесия имот, публична общинска собственост, с площ 29 723 кв. м в парк "Езеро". Инвестиционните намерения са свързани с изграждането на възстановителен и развлекателен парк, включително неговото поддържане, периодично осъвременяване и управление. Тази част на парка е пряко свързана с усвоената и застроена част и разполага с необходимите условия за градска атракционна зона. В нея е предвидено изграждане на планетариум и научно-образователен център, многофункционална детска игрова и атракционна площадка „Пиратски кораб", уличка на занаятите, комбинирана с други обслужващи обекти, експозиция на паркова скулптурна пластика с виенско колело, въртележки и други атракционни съоръжения. Инициативата за предоставяне на концесия от Robinson Leisure Developments PLC съдържа предложение за изграждане на парк, без аналог в региона. Съчетаването му с планетариума в съседство ще представлява качествено нова форма за ежедневен и периодичен отдих. По такъв начин би се обогатил и туристическият продукт в региона. Това най-общо са мотивите за исканата концесия. В съответствие със Закона за концесиите и правилника за неговото прилагане е бил назначен и екип за подготвителни действия. Той вече е изготвил задание за възлагане на технически, финансово-икономически, екологичен и правен анализ и предварителни проекти на документацията. Изготвеният финансово-икономически анализ доказва ефективността на концесията. С анализа се обосновава и срок на концесията - 35 години, а концесионното плащане е определено на база на постигнатата положителна нетна печалба от парка. ........... Посочено е също така, че инвестиционното предложение не нарушава ПУП-ПРЗ, а представлява осъвременяване и доразвиване на заложената в същия вид визия за бъдещето на парка. ........... Документацията с мотивираното предложение и решение за откриване на процедурата за предоставяне на концесия, както и обосновката на концесията са изпратени за съгласуване на областния управител, министъра на отбраната, министъра на вътрешните работи, министъра на околната среда и водите, министъра на културата и председателя на Държавна агенция "Национална сигурност". Предстои вземане на решение за откриване на процедура за самата концесия от Общинския съвет. Robinson Leisure Developments PLC е публично акционерно дружество, основано през 1989 год. в Scarborough, Северен Йоркшир. Дружеството развива дейност в областта на имотите и финансите. В момента основно се занимава с развлекателен бизнес. Андрю Кристофър Робинсън е посочен като директор на компанията. цялата статия Общо взето тази концесия повтаря в голяма част проекта от първа страница на темата (планът на проекта в голяма резолюция) Това открих за концесионера: ROBINSON LEISURE DEVELOPMENTS PLC Basic information about company ROBINSON LEISURE DEVELOPMENTS PLC Company Number: 02399076 Registered Office: 62/63 WESTBOROUGH, SCARBOURGH, YO11 1TS Company Origin: United Kingdom Country: England County: North Yorkshire Borough: Scarborough Postcode: Scarborough - YO11 1 Company GPS: lat: 54.281075, long: -0.403587 [ Редактирано 06 окт 2012: 12:33 ] Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот. |
||
Най-отгоре |
|
||
inverno |
|
||
Регистриран потребител #120
Регистриран: 27 ное 2010: 11:03Местоположение: Манхайм/Бургас съобщения: 137 |
Твърдо съм "ПРОТИВ" такъв проект, при каквито и да е условия. Харесва ми парка в съществуващият си вид - не много населен, чист следователно , тихо място за разходка с приятелката/приятелите ,покой и размисъл. Западната представа за " развлечение " понякога излиза доста криво на българина и като цяло нашата представа за това. Отделно срок от 35 години отдаване на супер хубава и важна и скъпа част от града ни на чужденци въобще не мога да я оправдая с нищо. |
||
Най-отгоре |
|
||
DENIS |
|
||
Регистриран потребител #43
Регистриран: 18 ное 2008: 16:24съобщения: 263 |
1.СТАВА ВЪПРОС ЗА САМО 30 ДКА ОТ ПАРКА. 2.ОБЩИНАТА ИМА ОЩЕ НЯКОЛКО ИДЕИ ЗА ТОЗИ ПАРК И ТОЙ НЕМИНУЕМО ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНЕ В АТРАКЦИОНЕН И ЗАБАВЕН, ПРИВЛИЧАЩ ТУРИСТИ, ОЖИВЕН ГРАДСКИ ТАКЪВ.ДРУГИТЕ ПРОЕКТИ ЩЕ ГО НАПРАВЯТ ЕДИНСТВЕН В БЪЛГАРИЯ И ЩЕ ПРИВЛЕКАТ ГОЛЯМ ИНТЕРЕС СЪС СИГУРНОСТ. 3.ИМА И ДРУГИ МЕСТА ЗА "ПОКОЙ И РАЗМИСЪЛ", ЕДНОТО Е МАЛКО ПО НАТАТЪК ПО ПЪТЯ ЗА ВАРНА ВЛЯВО. 4.ТИ ЖИВЕЕШ В ЧУЖБИНА И ПРЕДПОЛАГАМ СИ СЕ НАСИТИЛ НА ТЕЗИ НЕЩА, АЗ СЪЩО СЪМ ГИ ВИЖДАЛ. ИСКАМ ОБАЧЕ КАТО ДОЙДЕ УИКЕНДА ДА ЗАВЕДА ДЕЦАТА СИ И ДА СИ ПРЕКАРАМЕ ДОБРЕ ДЕНЯ В БУРГАС, СЪС ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ ЗАБАВЛЕНИЯ, А НЕ ДА ГИ ВОДЯ НЕПРЕКЪСНАТО В ИСТАНБУЛ ИЛИ НЯКЪДЕ ДРУГАДЕ. [ Редактирано 06 окт 2012: 15:30 ] |
||
Най-отгоре |
|
||
TOXICALERT |
|
||
Регистриран потребител #50
Регистриран: 22 ное 2008: 23:06съобщения: 436 |
....искам поне 60м високо влакче "дракон" ...искам искам искаааааам :)))) | ||
Най-отгоре |
|
||
prnstr |
|
||
Регистриран потребител #243
Регистриран: 05 авг 2011: 20:53съобщения: 35 |
мисля че ставаше дума за 50 декара и не че го искат а вече е взето. в другата тема писах | ||
Най-отгоре |
|
||
inverno |
|
||
Регистриран потребител #120
Регистриран: 27 ное 2010: 11:03Местоположение: Манхайм/Бургас съобщения: 137 |
Денис, 1."Само" 30 декара,че и в зеленото сърце на Бургас,дадени ..Ай не!! 2.Туристи в Бургас и околията има,и ще се увеличават. Не можеш да ме убедиш в наложителната нужда да се строи такова съоръжение на такова място. Не можеш да ме убедиш ,че построяването на детска площадка (в Морската има достатъчно построени!) и улица на занаятите (ПОСРЕДАТА НА МОРСКАТА, НЯКОЙ Е НА ТЕЖКИ НАРКОТИЦИ) и тн. ще изиграе голямо значение за икономическото развитие на Бургас, оправдаващо комерсиализирането на това кътче от града ни. 3.Бургас е уникален с много неща и едно от това е Морската градина (известна и извън пределите на България!!) - в разстояние на 5 до 35 минути всеки жител на града може да се пренесе в друг свят (буквално и казано в положителен смисъл). Искам да има места ,където мога да отида и да си почина, без да съм заринат от мръсотия и хорска глъчка. 4.Не питай старило, а питай патило - нека аз да кажа от какво съм се наситил :) Не искам да влизам в полемика, но в родината има много по-хубави места от Истанбул. А за капак , всички тези "забавления" , мястото им е ИЗВЪН ГРАДА.(айде пак за справка Европа, напсувайте ме че искам да се запази Морската!). А не в Морската градина (уникално само по себе си място,създадено и пазено за гражданите от дълги години). Навсякъде сигурно са открили топлата вода, само тук не пазим каквото имаме. Никъде, ама никъде няма да видите разрушени зелени площи, за да се сложи виенско колело, кораби и прилежащите " други обслужващи обекти" . Другото - несъмнено, проектът би предизвикал първоначален голям интерес? А след това? Тези атракции са нещо средно между посредствеността и опит за увеселителен парк/кът за забавления, но с перманентни последици за околната среда,в която ще бъде построен? Заслужава ли си ? Имаме още един пример от близкото минало - София Ленд. Не знам в момента какво става с областта там, но 3 години след отварянето му беше нещо средно между Дивия Запад и Припят. [ Редактирано 06 окт 2012: 21:49 ] |
||
Най-отгоре |
|
||
Отиди на страница << >> |