Форуми
burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Бургаски инвестиции и проекти |
|
<< Назад | Напред >> |
Парк Езеро |
Отиди на страница << >> | |
Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
|
Автор | Отговор | ||
ji |
|
||
Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58съобщения: 3888 |
миналата седмица се мотах в морската и случайно открих че зад конната база и пясъчните фигури към езерото определено с някаква цел е разчистено голямо пространство няколко седмици по-рано пък имаше съобщение за премахване от общината на незаконните селскостопански градинки в тази зона ..... като гледам 30 декара е реално да се съберат там и ако наистина това е мястото ще бъде съвсем нова територия в парка, която до момента е била покрита с тръстики и храсталаци |
||
Най-отгоре |
|
||
noemis |
|
||
noemis Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22съобщения: 3431 |
ji написа ... миналата седмица се мотах в морската и случайно открих че зад конната база и пясъчните фигури към езерото определено с някаква цел е разчистено голямо пространство няколко седмици по-рано пък имаше съобщение за премахване от общината на незаконните селскостопански градинки в тази зона ..... Това е парцелът предвиден за делфинариума. Мястото на въпросните атракциони съвпадат с вече приетия ПУП-ПРЗ. (планът на проекта в голяма резолюция) Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот. |
||
Най-отгоре |
|
||
ji |
|
||
да помня че имаше някакво интервю на кмета в което казваше за делфинариум в тази зона но не съм много сигурен че нещата са точно така в устройствения план това място изобщо не е включено аз така и не мога да намеря цифрата 6 на картата която би трябвало да обозначава лунапарка освен това по тази карта нито една от означените зони не е даже на половината на 30 декара така че вероятно планът ще бъде променян защото смятам че информацията на DENIS може да бъде приета за достоверна |
||
Най-отгоре |
|
||
ji |
|
||
ок ето я докладната в нея са описани кадастралните номера както на имота така и на границите му от ТУК се виждат номерата на имотите, но някой от цитираните в докладната не съществуват според тази карта явно е стара вероятно имот 15 е разделен на няколко части и точно там се намира имота предложен за концесия на изток общо взето границите му са ясни за да е 30 декара според мен трябва да е по-голям от ограничението на улицата на психото (която е имот 17 и не е посочена като граница на имота за концесия) ................ lunapark.pdf |
||
Най-отгоре |
|
||
inverno |
|
||
Регистриран потребител #120
Регистриран: 27 ное 2010: 11:03Местоположение: Манхайм/Бургас съобщения: 137 |
Срам Надявам се, които са гласали " ЗА " сън да не хванат. От това няма да излезе нищо добро в далечен план. |
||
Най-отгоре |
|
||
ji |
|
||
(преместено) много интересно от днешното заседание на общинския съвет успех за опозицията първоначалните условия са променени и в същото време ГЕРБ гласуват ЗА което вероятно означава че имат уверение от компанията желаеща да концесионира парка че всичко това я устройва така че нещата отиват към създаването на Бургасленд несъществуващия вече Софияленд е бил на площ 35 декара така че с нашите 30 декара би трябвало да се получи нещо подобно Отдаването на парк „Езеро” на концесия няма да бъде за срок от 35 години, а от 25 години. Това решиха общинските съветници в Бургас с 31 гласа "за", 7 "против" и 1 "въздържал се", след като разгледаха всички допълнителни предложения, които бяха представени във вторник. Промените включват още, че концесионното плащане няма да е с предложените 6%, а 3% от реализирания оборот.
Предложението за 25+10 години бе определено като незаконосъобразно. Сумата за месечно плащане се увеличава на 40 000 лева, а не предложените 20 000 лева. Взе се решение върху годишната такса начислява индексация спрямо инфлационния годишен процент, обявен от НСИ. Няколко от критериите за концесията също се променят. Броят на работните места ще се свързва със социално-икономически условия. Отхвърля се и искането кандидатите за концесия да бъдат само от Бургас, което е дискриминационно. Кметът Николов е предложил да се състави комисия, която да избере концесионера. В нея ще бъдат включени 6 души, които да бъдат от всички групи от ОбС. От НФСБ отказаха участие в комисията. В края на сесията съветникът от СЕК Константин Бачийски поиска думата за отрицателен вот. Но след изтичането на полагащите му се две минути, изказването му беше прекъснато от председателя на Общинския съвет Снежина Маджарова. Така Бачийски не успя да каже до край на съветниците, това което по-рано съобщи пред медиите. Той е направил проверка на потенциалния инвеститор. Английската компания Robinson Leisure Developments PLC си е сменяла 3 пъти името в последните 2 години. Няма информация, че тя се е занимавала с развлекателен бизнес. Адресът на фирмата е в жилищна сграда. Открит е последния отчет на фирмата за декември 2011 г. Според него оперативната печалба на фирмата е 2 хил. паунда. По време на отрицателния му вот Снежина Маджарова отрече да има инвеститорски интерес, но от докладна на вносителя - кмета Димитър Николов, става ясно, че Robinson Leisure Developments PLC е поискала концесията на парка. Инвестиционните намерения са свързани с изграждането на възстановителен и развлекателен парк, включително неговото поддържане, периодично осъвременяване и управление. източник |
||
Най-отгоре |
|
||
Plamenski |
|
||
Регистриран потребител #42
Регистриран: 17 ное 2008: 22:10съобщения: 44 |
Някъде в тези райони, който ji е маркирал по-горе ще се прави нов спортен комплекс за футбол, баскет и волей бол. | ||
Най-отгоре |
|
||
ji |
|
||
аз чух информация че инвеститора за увеселителния парк всъщност е руски и ще вложи около 50 милиона лева в проекта | ||
Най-отгоре |
|
||
DENIS |
|
||
Регистриран потребител #43
Регистриран: 18 ное 2008: 16:24съобщения: 263 |
МММ, ПО-СКОРО ТИ Е СМЕСЕНА ИНФОРМАЦИЯТА ЗА РАЗЛИЧНИ ПРОЕКТИ. | ||
Най-отгоре |
|
||
inverno |
|
||
Регистриран потребител #120
Регистриран: 27 ное 2010: 11:03Местоположение: Манхайм/Бургас съобщения: 137 |
Получих отговор на писмото ми, а и именно : Част 1 Част 2 Добро впечатление ми направи, че все пак отговориха ( и сравнително бързо ).Всичко щеше да е перфектно ,ако не бяха малките подробности от типа на: <връзка> Може и аз да съм заблуден ,но определено въпросът си остава отворен (за мен). |
||
Най-отгоре |
|
||
Отиди на страница << >> |