Форуми

burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Бургаски инвестиции и проекти

<< Назад | Напред >>

Остров „Света Анастасия" и Моста

Отиди на страница   <<        >>  
Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
Автор Отговор
vench
13 май 2014: 10:25

Регистриран потребител #779
Регистриран: 24 ное 2012: 18:45

съобщения: 1071
9 лв. отиване и връщане.

Пътуването трае 40 мин и на мен лично ми беше много приятно, дори с този кораб, който уж е старичък.

Една бира на острова мисля, че е 2,50 лв, което направо си е евтино.

Нощувката за човек е 60 лв, което също е добре, имайки се предвид, че в най-евтините хотели в Бургас е по 40-50 лв...

Няма да бъде пресилено, ако днес заявим, че Бургас е най-великият град на света за всички времена!
Най-отгоре
MoPcKu
13 май 2014: 11:07

Регистриран потребител #1372
Регистриран: 15 юли 2013: 22:00

съобщения: 75
Смятам на 15-ти да отида и аз дано да е хубаво времето, а иначе ще тествам всичко навсякъде ;)
Най-отгоре
orlinezze
14 май 2014: 16:22
Регистриран потребител #192
Регистриран: 20 май 2011: 09:52

съобщения: 60
valen7in написа ...

Предполагам повечето са наясно, но за тези които не знаят, това е корабчето на Поморие и не е чисто ново. Явно това е временно решение докато бъде готово карабчето на Бургас.

Да така е на Поморие , но може да се каже че е ново , миналата година го пуснаха на вода
А може ли някой да каже дали до острова може да се отиде със собствен транспорт , например лодка. Някъде бях чел че щяло да е забранено и че ще може само с корабчето, надявам се да е само слух. Би било глупаво един остров да имаме и да го забраним, никъде по света няма такова нещо , това не е военна база... Някой може ли да опровергае? Ще съм благодарен
Най-отгоре
ji
14 май 2014: 16:23

Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3888
можеш със собствен транспорт
12 лева мисля е таксата за да спреш на кея
Най-отгоре
vench
14 май 2014: 23:20

дам - 12 лв. е.

може да се спира на кея, а освен това щяло да има плаващи котви, или както е там думата около острова и там също ще може да се спира. но май ще трябва да се понамокриш :D

Няма да бъде пресилено, ако днес заявим, че Бургас е най-великият град на света за всички времена!
Най-отгоре
vench
15 май 2014: 10:46

<връзка>

греда! изглежда доста често ще има проблеми с тръгването от моста. около 15 мин днес се опитваха да го наместят на плочата, но така и не можаха. не знам какво ще става август, когато излязат истински вълни.

дано новият катамаран на общината е малко по-пригоден за такива ситуации, макар че не ги разбирам тия работи много

Най-отгоре
valen7in
15 май 2014: 12:28

Регистриран потребител #1250
Регистриран: 03 юни 2013: 03:09

съобщения: 37
Може и да греша но това тръгване от Морска гара явно е било защото, за разлика от моста там няма такова вълнение на морето и е лесно да се качат пътниците. Но какво ще стане когато корабчето пристигне на острова, там няма ли вълнението да е по-силно и също да е проблем слизането/качването ?
Най-отгоре
TOXICALERT
15 май 2014: 13:51
Регистриран потребител #50
Регистриран: 22 ное 2008: 23:06

съобщения: 436
Проблемно е качването на пътници през бака (носовата част) на корабчето в такова време , ако това става на борд би било по устойчиво .
Най-отгоре
noemis
15 май 2014: 17:40
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431

Не че искам да се проявя като лош пророк, но ще си цитирам първите мнения от началото на темата (страници 1,3 и 4):
noemis написа ...

... Най-големият проблем от гледна точка на акостирането на плавателни съдове беше и си остава т.н. зона пристан. При тихо време няма проблеми, но при по-голямо вълнение единственото място, на което може да се пристане е страната към брега и то с много условности - стената е къса и се получават неприятни завихряния от двата края, при което корабчето или лодката се клати твърде силно, за да могат спокойно да се качват или слизат пътниците. Решението е удължаване на тази стена по подходящ начин както е в този проект например:

Но поради липса на достатъчно финансиране това ще остане за неопределено бъдеще...

noemis написа ...

.....
Вижда се, че плочата също няма да бъде променяна и вълните при всяко по-голямо вълнение ще продължават да я заливат. Идеите за удължаването и с цел да се превърне наистина в място където да спират повече от една лодка или по голям съд, отидоха също в небитието.

....но да не се направи нищо за изграждането на кей с повече места за приставане говори единствено за липса на виждане и перспектива. И то на фона на огромната нужда от подобни съоръжения.

Само да вметна, че всички проекти класирани в първата шестица предвиждат разширение на бетонната плоча и/или укрепването и така, че да не се залива от вълните. Ето само два от тях:

В действителност дори при малко по-силно вълнение (което не е проблем за корабчетата) е почти невъзможно да се пътува, тъй като ширината на плочата от която се качват пътниците е твърде къса и не осигурява достатъчна защита. Дори едно малко удължаване с около 10 метра в голяма степен щеше да реши този проблем.

Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
MoPcKu
19 май 2014: 13:05

Регистриран потребител #1372
Регистриран: 15 юли 2013: 22:00

съобщения: 75
На 16-ти направих опит да отида на острова, макар морето да беше нормално, явно бяха сменили мястото на качване и от 13.00 се мъчих да "притичам" от моста до морската гара. Проблема беше, е бяхме и с малко дете, но изненада корабчето беше отплавало и 13.25...Ето така се прави, БРАВО!
Най-отгоре
Отиди на страница   <<        >>