Форуми

burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Всичко за Бургас
 
<< Назад | Напред >>

Пристанище Бургас

Отиди на страница   <<      
Редактори: ji, Elkisa
Автор Отговор
ji
19 ное 2018: 11:23


Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3741
пак два контейнеровоза в пристанището
и двата чакат, защото мястото където се обработват е с няколко функции и в момента там се обраотват няколко бълкери
нов контейнерен терминал?Най-отгоре
ji
03 дек 2018: 16:51


Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3741
интервю с Диян Димов в maritime.bg

– Има ли заявки за посещения през следващите 2 години?

Както споменах по-горе, положиха се много усилия и резултата е заявка от луксозния круизен кораб на Cristall Cruises през август 2021 г.

...............

през октомври проведохме серия работни срещи с ръководството на ?DO Istanbul`s Fast Ferries Co. Inc. относно проучване на възможности за реализация на Пилотен проект за сезонна пасажерска линия Бургас – Истанбул – Бургас с работно заглавие Черно море Синя Линия – Black sea Blue Line. Колегите от ?DO Istanbul`s Fast Ferries Co. Inc, също така посетиха и порт Инеада за запознаване с възможностите му, като междинно пристанище между Бургас и Истанбул.

Очакваме тяхното решение за започване на окончателни преговори за реализиране на проекта.

..............

Отчитайки комплексната функционалност на новата Морска гара – Бургас, ненарушавайки основното й предназначение, още преди година съвместно с Община Бургас и ДП „Пристанищна инфраструктура” предприехме действия по препроектиране на сградата с цел увеличаване възможностите и за целогодишно използване, като насочеността към извънкласното обучение на децата и подрастващите, чрез интерактивни решения е може би най-доброто за обществото и морския ни град. Дигитален планетариум и трите зони в бъдещия детски център – иновации, енергия и откривателство още повече ще осмислят и допълнят замисъла за креативно, позитивно и социално ангажирано развитие на освободените от товаро-разтоварни дейности територии в Пристанище Бургас
Най-отгоре
Отиди на страница   <<