Форуми

burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Всичко за Бургас

<< Назад | Напред >>

гражданско общество

Отиди на страница       >>  
Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
Автор Отговор
ji
26 юли 2011: 23:59

Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3888
Червена пътека за мъртвата Валя

реших да го сложа тук в нова тема
въпреки трагичния повод според това събитие от днес е страхотно и особено важно ако не за страната поне за нашия град
не се сещам да се е случвало нещо подобно
толкова масово и категорично хората да се вдигнат и да подхванат сериозна инициатива за борба с един от големите проблеми на живота ни в тази страна - липсата на каквито и да е култура и здрава мисъл зад волана и безумното, неконтролирано, опасно и нетолерантно шофиране по пътищата

ужасно ме е яд че доколкото виждам в интернет, събитието е съвсем слабо отразено
примерно в онлайн изданието на "Дневник" топ историята на деня в снимки е "Първите гей бракове в щата Ню Йорк" !@@#?????????%##@#@# а новината за тази инициатива е съвсем кратка, описваща само софия и забутана някъде на 2ро или 3то ниво линкове от началната страница
доколкото познавам стила на изданието единствената причина за пренебрежителното отношение е факта, че основните събития се развиват далеч от столицата ... иначе не пропускат да отразят с десетки снимки и на първа страница и най-голямата глупост събираща 20-30 човека в софия
повечето телевизии също показват кадри само от софийската акция
още един пример за брутално ниското ниво на журналистиката в тази страна
всъщност в случая цялата история става всеизвестна и значима заради интернет и фейсбук и техния принос за това хората да разменят директно информация един с друг и българските медии да бъдат изключени от процеса на информиране на гражданите защото те са доказали многократно че или не са компетентни или са мега манипулативни

видео БНТ
видео Нова телевизия

Дарик нюз
besove.bg
Дневник

[ Редактирано 27 юли 2011: 00:18 ]
Най-отгоре
ji
05 окт 2011: 23:15

Има много сериозна тенденция през последните няколко седмици да се спира на пешеходни пътеки
осезаема промяна.............

[ Редактирано 05 окт 2011: 23:16 ]
Най-отгоре
vasi.mincheva
06 окт 2011: 22:20
Регистриран потребител #202
Регистриран: 28 май 2011: 23:48

съобщения: 493
Има някаква светлина в тунела! Направо се изумявам как почти не пропускат да ми спрат, особено когато съм с детето!
Най-отгоре
noemis
06 окт 2011: 22:36
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431

А не спират ли защото са нахвърляли почти навсякъде от тези гадните остри лежащи полицаи дето се минават само на първа?!?

Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
vasi.mincheva
06 окт 2011: 22:51

Там къде пресичам най-често за морската няма такива и въпреки това всеки път ми спират.
Най-отгоре
vasi.mincheva
20 дек 2011: 17:50

Поставените бабуни на "Иван Вазов" до спирката са доста неефективни. Защо? Днес сутринта в 8:30(пиково време) двата автомобила, които се движеха пред нас, навлязоха в насрещното движение за да ги заобиколят. Без да споменавам, че и в останалото време масово се правят подобни маневри. Да не говорим, че днес беше и мокро от дъжда. :/
Най-отгоре
ji
02 мар 2013: 10:13

ето нещо по повод дискусията за премахването на Альошата на тройката
<връзка>

[ Редактирано 02 мар 2013: 10:13 ]
Най-отгоре
ji
09 мар 2015: 10:09

ок
организирана е гражданска инициатива за промяна на общинската наредба за провеждане на обществени обсъждания
в петък ще има обществено обсъждане от 18:30 в офиса на Хамалогика
всеки който има предложения и му е интересно е поканен
идеята е да се подготви докладна записка, която да бъде внесена за разглеждане в Общинския Съвет
повече информация:

<връзка>
<връзка>

[ Редактирано 09 мар 2015: 10:11 ]
Най-отгоре
tobli
09 мар 2015: 12:01

Регистриран потребител #82
Регистриран: 17 юни 2010: 10:15

съобщения: 449
За подписката не ми стана ясно. Събрахте ли 50те подписа? Да се разписвам и аз някъде в подкрепа... Дай да направим една от онея онлайн и да събираме подписи от фейсбук страницата на сайта.
Имам предложение: Общината да си организира форум, който да е активен по време на общественото обсъждане и да се чете по време на обсъждането. Така ще може да се включат и заинтересовани, но без физическата възможност да са на място лично.
Друг вариант е да се използва залата на общинския съвет, но в неработно време. Там си има и звук и камери. Който иска се включва да гледа и слуша, а когато се вдъхнови за предложение ще пише в новосъздадения форум, който се прожектира от проектор пред всички участници. Съответно трябва и времето за обсъждането да е достатъчно, защото имам съмнения, че щом е в неудобно за Общината време, ще опитат да го направят колкото се може по-кратко.

az
Най-отгоре
mobile
09 мар 2015: 18:25
Регистриран потребител #197
Регистриран: 27 май 2011: 15:23

съобщения: 153
tobli написа ...

Имам предложение: Общината да си организира форум, който да е активен по време на общественото обсъждане и да се чете по време на обсъждането. Така ще може да се включат и заинтересовани, но без физическата възможност да са на място лично.

И аз винаги съм се чудил защо младият ни кмет като е в крак с днешните тенденции и слуша мнението на хората, все още не е взел нещата в свои ръце и не наредил да осъвременят официалния сайт на общината! Точно липсата на форум имам предвид! С този ход, там горе, ще чуят много по-меродавни мнения от бургазлии за проблемите на града! Все пак живеем в 21 век и е глупаво да не използваме технологиите, които ни спестяват чакането на опашки и бумащината.
Например едни раздели Сигнали, Предложения, Форум и пр. биха били нещо прекрасно, но.... на кой да му хрумне?
Най-отгоре
Отиди на страница       >>