Форуми

burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Всичко за Бургас
 
<< Назад | Напред >>

Новини (институции, държавна и общинска администрация)

Отиди на страница   <<        >>  
Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
Автор Отговор
noemis
23 мар 2011: 11:21
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431
Правителството ще прекрати концесиите на три плажа

dnevnik.bg

Правителството прекратява едностранно договорите за концесии на централния плажовете Кранево - централен, Бяла Карадере и Бургас - север. Това съобщи пресслужбата на Министерския съвет. Причината е, че концесионерите не са плащали дължимото възнаграждение за правото да управляват плажните ивици.

Концесионер на плажовете в Кранево и Бяла е "Титан Чистота" ООД. Дружеството е на собствениците на футболния клуб ЦСКА Иво Иванов и Димитър Борисов. По времето на кабинета "Станишев" тяхна компания направи проект за екоселище край Бяла. Архитекти на комплекса трябваше да са Норман Фостър и брата на премиера Сергей Станишев – Георгий. Проектът обаче не се осъществи.

Концесионер на северния бургаски плаж е "Онтайм дистрибюшън енд лоджистикс" ЕООД.

С решението си Министерският съвет упълномощи министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев да предприеме действия за събиране на дължимите суми по съдебен ред. След като прекрати концесията на трите плажа, кабинетът ще им търси нов наемател или концесионер.

Ваклинчо изгорЕ !!!

Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
WarKiller
23 мар 2011: 11:49


Регистриран потребител #16
Регистриран: 05 окт 2008: 14:38

съобщения: 840
Въпросът е дали ще намерят друг да го вземе...

Изработка на сайт Бургас
Най-отгоре
noemis
23 мар 2011: 12:34
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431

И дали ще разкарат грозните ръждясали реклами по плажа?
А дали някой ще го вземе, ще си проличи на търга.

Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
ji
10 апр 2011: 11:03


Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3888
телевизионно студио с бургаския кмет Димитър Николов организирано от RN-MEDIAGROUP, с водещ Веселин Пренеров
28.03.11[ Редактирано 10 апр 2011: 11:05 ]
Най-отгоре
maniask
10 апр 2011: 14:44
Регистриран потребител #152
Регистриран: 22 фев 2011: 20:27

съобщения: 92
ji написа ...
телевизионно студио с бургаския кмет Димитър Николов организирано от RN-MEDIAGROUP, с водещ Веселин Пренеров28.03.11##SANITISED## type="application/x-shockwave-flash" id="player1" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" data="http://www.burgas1.org/e107_files1/mp3flah/OriginalMusicPlayer.swf" width="225" height="86" align="left" style="padding-right:5px;"><param name="movie" value="http://www.burgas1.org/e107_files1/mp3flah/OriginalMusicPlayer.swf" /><param name="FlashVars" value="mediaPath=http://www.burgas1.org/e107_files1/audio/kmet01.04.11.mp3" />##SANITISED##>
Много интересно ми беше да чуя коментара на кмета. Благодаря, че сте го споделили.
Най-отгоре
Уебсайт
TOXICALERT
10 апр 2011: 22:37
Регистриран потребител #50
Регистриран: 22 ное 2008: 23:06

съобщения: 436
Кмета е пич ;)
Най-отгоре
noemis
14 апр 2011: 19:21
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431

Пари за 9 еко проекта ще бъдат отпуснати на Община Бургас

dnevnik.bg

Девет проекта на Община Бургас са спечелили финансиране от бюджета на Националната кампания "За чиста околна среда". Тя се организира от Министерство на околната среда и водите и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/. Общият финансов ресурс, с който е заредена програмата, е 1 250 000 лева, съобщиха от пресслужбата на общината. .

"За реализиране на всеки от класираните проекти ще бъдат предоставени средства в размер до 10 хил.лева", съобщи кметът на Бургас Димитър Николов. Той обясни, че една част от парите ще се използват за почистване на 9 терена в община Бургас /по изискванията на програмата това могат да бъдат зелени площи, междублокови пространства, дерета, корита на реки, спортни площадки и други/. Останалото ще се изразходва за тяхното озеленяване и превръщане в благоустроени зони за отдих. Според проектите на някои места ще има пейки, беседки, а на други - детски площадки и спортни съоръжения.

Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
ji
30 апр 2011: 23:00


Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3888
Димитър Николов: Трябва да се дава по-голяма самостоятелност на общините

През седмицата от националното сдружение на общините в България се обявиха против готвените промени от Министерство на икономиката в Закона за туризма 30 % от новосформирания туристически данък да отиват за издръжката на държавно туристическо предприятие. Кметът на Бургас Димитър Николов каза по този повод, че ще изпратят своето становище до министерството.

"Аз споделям тревогите на колегите с приоритетно развит туризъм. Все пак това е един нов данък, който ще се събира през тази финансова година. Нямаме биографията и поглед как този данък ще се отрази на общата приходна база на общините и дали той ще бъде със знак минус или ще има ръст. Ние трябва да следваме логиката да се дава по-голяма самостоятелност на общините не само в посока децентрализация на административното управление, а и в децентрализация на финансите. Необходимо е в диалог заедно с общините да се помисли каква част общините могат да отделят, но не да ги превеждат в нова държавна структура. Аз съм готов на регионален принцип например това да се върши на ниво Бургаска област с останалите Черноморски общини, ние да управляваме този процес и сами да преценяваме каква част да отделяме, както и да контролираме средствата, които отделяме по какъв най-полезен начин за нашия регион ще отидат например в туристическата реклама. Ясно е, че когато се привлекат туристи в Бургаски регион, полза имат всички сектори на икономиката. Затова според мен даването на по-голяма самостоятелност на общините е път в правилната посока, но все пак това е едно проектно предложение. Ние ще си дадем становището", каза Николов.

Той допълни, че по толкова рязък начин и категоричен механизъм не трябва да се подхожда, още повече че в условия на криза с намалените приходи общините изпитват все по-големи затруднения да изпълняват ежедневните, гарантирани от конституция функции, които трябва да изпълняват. Той допълни, че този проблем с диалог може да бъде решен, но категорично общините да имат по-голяма самостоятелност при взимането на такива решения. По думите му всеки туристически регион си има своята специфика. Тя е различна за Черноморските общини и за зимните ни курорти. Реклама трябва да има, но всяка община трябва да реши какво ще рекламира. Според кмета на Бургас трябва да бъде отчетено мнението на органите на местна власт, които реално стопанисват инфраструктурата и живеят със специфичните проблеми.

burgas24.bg
Най-отгоре
ji
30 апр 2011: 23:01


Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3888
Кметът на Бургас поиска ОВОС за концесията в Силистар

Да бъде изготвена оценка за въздействието върху околната среда /ОВОС/ преди започването на проучванията за нефт и газ край Силистар. За това настоява кметът на Община Бургас Димитър Николов.

Предложението му беше направено от зам.-кметът по екология Атанаска Николова на среща вчера със заинтересованите страни и фирма "Ледербел БГ". То ще бъде внесено в Министерски съвет чрез областния управител Константин Гребенаров. Община Бургас иска още, клаузата за ОВОС да залегне в договора с фирмата.

Кметът Николов настоява и за по-широка информационна кампания, тъй като жителите на морските общини се притесняват за екологичните ефекти от проучванията. Веднага след обявяването на договора, Николов отправи официално запитване до МС и до фирмата "Ледербел БГ", с искане за максимална информация по договора, инвестиционните намерения и технологията, по която ще се извърши проучването.

burgas24.bg
Най-отгоре
ji
30 апр 2011: 23:02


Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3888
Общината ще използва за рекреация и спорт държавни имоти

а рекреация и спорт ще използва община Бургас имотите, които ще предаде за стопанисване здравното министерство, съобщи кметът на Бургас Димитър Николов. В момента тези имоти са в много лошо състояние и са безстопанствени. С годините са ограбвани и разрушени и е крайно належащо да бъдат стопанисвани.

"Те са в окаяно състояние. Сградите са разбити и каквото е можело от тях да се прибере е окрадено. Те създават голямо притеснение и неудобство на общината, защото непрекъснато получаваме жалби, че се палят огньове и се посещават от клошари.Това е район който е на десет километра от Бургас и единствените минерални бани в региона и на които община Бургас изключително много държи за развитието. За да може ние да кандидатстваме по различните европейски проекти за да може да осигурим собствено финансиране и да създадем добра спортна база и добра база за рекреация на нашите съграждани трябва да имаме основание да влезем ида ремонтираме, реконструираме и развием този район", каза Николов.

Община Бургас вече има план. Първо ще бъде възстановена и ремонтирана самата минерална баня и инфраструктурата около нея, тъй като ремонт там не е имало повече от 40 години. Ще бъдат възстановени плувните басейни, ще бъде почистена и възстановена растителността и ще бъдат посадени нови декоративни видове храсти и дървета. Предстои възстановяване на оградите и осветлението и обновяване на алейната мрежа. За да стане всичко това факт се чака решението на Министерски съвет. Искането на тези имоти от държавата е свързано и с искането на община Бургас да стопанисва минералните извори на своя територия, обясни кметът.

"Това е една сага, която за съжаление продължава вече три години. За съжаление в министерството се сменяха министрите много често и когато стигахме до финал се налагаше да стартираме пак от нулата, защото биваше назначаван нов министър. Преди четири години започнаха да идват сигналите. Имаме три подписки от жители ,че е крайно необходимо да се подобри състоянието там и да се осигури достъп и най- вече безопасност. Успоредно с това кандидатствахме през Министерство на околната среда за придобиване правото на стопанисване и управление на самите минерални извори. В момента сме на финалната фаза за приемането технически на тези извори, за да може община Бургас вече като стопанин да търси възможност това национално и регионално благо да служи за хората. Да дадем възможност да се изградят центрове за балнеолечение и спорт, защото минералната вода е много подходяща и за плувните спортове. Спестява ни много средства за затоплянето", посочи Димитър Николов.

В момента общината е по средата на изграждането на нов плувен басейн, който се намира на общинска собственост на спортната база "Черноморец". Вече има и голям интерес, който е заявен от бургаските спортни плувни клубове и двете местни училища. Директорите там са заявили интерес да организират школа по плуване за да може децата да спортуват активно и с добра спортна култура.

burgas24.bg
Най-отгоре
Отиди на страница   <<        >>