Форуми
burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Всичко за Бургас |
|
<< Назад | Напред >> |
Предизборен дебат за Бургас ( БТВ, 19.09.11) |
Отиди на страница << >> | |
Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
|
Автор | Отговор | ||
ji |
|
||
Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58съобщения: 3888 |
:) сегашното управление е много далеч от перфектно това което говори Маринов е много много точно и на място критиките му са насочени към икономическата среда в Бургас там нещата са наистина трагични всички улици и плочки и фестивали изобщо не са по-важни от качествена, висококвалифицирана и добре платена работа примерно кампанията на сегашната администрация за завръщане на младите и способни хора в града е тотален провал нито една крачка която да подобри климата в това отношение фестивала на пясъчните фигури и новата александровска няма да върнат образованите бургазлии от софия и чужбина тук има още доста неща които могат да се кажат като критика на Николов и неговите хора просто контраста с предишното управление сега прави Николов да изглежда полубог Николов също беше недоказана но симпатична кандидатура така и нямаме доказана такава (никой от кандидатите не се е изявявал като кмет) Маринов доказа че може да доведе до финал (до момента в който нещата зависят от държавата) голям проект подобряваш икономическата среда в Бургас и то работейки с представители на всякакви политически сили аз не съм решил твърдо за кой ще гласувам все още има време някой от двамата да ме впечатли още ако се понапъне [ Редактирано 20 сеп 2011: 16:17 ] |
||
Най-отгоре |
|
||
micio |
|
||
Регистриран потребител #7
Регистриран: 04 окт 2008: 13:05съобщения: 17 |
Голямата грешка на всички ни е недостатъчното търпение и уникалната липса на угода, която на моменти избива в усещане за неблагодарност. Критиката и конкуренцията са супер градивни, стига да газят върху утвърдените неща. Ще се радвам някой да изскочи с информация за град, в който всички икономически показатели и сфери се развиват паралелно и мачкат на фона на други области. Знам, че тук всички пишещи са супер ангажирани морално с тази тема и силно ги вълнуват събитията, но прогресът не идва ли постепенно ? 20 години се руши, сега за 4 желаем да полетим в космоса. Ноооо........... Предполагам, че вече изпаднах в доста ожесточена защита на Николов. Всъщност не е бог, наистина. Аз ще гласувам за него не защото е безупречен в обещанията и политиката си, а защото му имам доверие и ми изглежда достатъчно амбициозен по отношение на задачите, които си поставя. Вдъхва достатъчно готовност да чуе и оцени своите слабости и силата да ги поправи. Моят призив е за търпение. Всеки има индивидуална болка, свързана с този град и се чувства пренебрегнат ако политиката, която се провежда не ги засяга пряко. Но нека бъдем достатъчно големи като личности и да вярваме в хубавите неща, които се случват, дори да не сме главните герои в тях. И да критикуваме по пътя нагоре, но не и да бъдем неблагодарни. [ Редактирано 20 сеп 2011: 17:42 ] |
||
Най-отгоре |
|
||
WarKiller |
|
||
Регистриран потребител #16
Регистриран: 05 окт 2008: 14:38съобщения: 840 |
Така е. Аз наскоро коментирах с познати, че ако Маринов беше кандидат на предните избори - може би бих гласувал твърдо за него. Лошото е, че според мен БСП направо го "жертват" в тази кампания, където Николов е 100% сигурен. Аз определено харесвам Николов. Някои от нещата, които се случиха в неговия мандат са страхотни и бяха немислими за Бургас преди него. Други са просто "ок"... Но и аз си мисля, че повечето сме тотално заслепени след 12-те години при Йоан, където Бургас дълбаше надолу и сега при лекото отлепяне - полетяхме в облаците. Аз съм решил, че ще гласувам пак за него, но с идеята да му дам шанс в следващите 4 години да успее да подобри икономическата ситуация в Бургас. На първо място - ТРЯБВА да успее все пак със Северната промишлена зона и ако трябва с общински пари - тази зона да стане факт. Привличането на големи и чуждестранни работодатели, които биха могли да привлекат висококвалифицирана работна ръка тук трябва да е приоритет номер 1 за следващия мандат. Ще се повторя, но визията за Бургас като "туристически град" въобще не ми харесва. Нямам нищо против туризма да се развива, но покрай всичко останало. Добри примери за градове, където индустрия и туризъм вървят ръка за ръка без едното да пречи на другото има много... И на мен ми харесва Маринов, но ще трябва да почака евентуално още 4 години. Дано не се загуби след изборите... Изработка на сайт Бургас |
||
Най-отгоре |
|
||
noemis |
|
||
noemis Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22съобщения: 3431 |
"Синята коалиция" подкрепя Димитър Николов за втори мандат Източник: News.Burgas24.bg "Синята коалиция" (СДС, ДСБ, "Гергьовден", ОДС, БНД) подкрепя кмета Димитър Николов за втори мандат, предаде репортер на Burgas24.bg. "Продължаваме този курс на промяната, който заложихме всички ние още преди четири години, когато за първи път декларирахме подкрепа за настоящия кмет. Не можем да не оценим динамиката, която получи нашият град през тези четири години. Димитър Николов не е управлявал сам. Това не е управление на ГЕРБ, това е управление на един екип от способни и кадърни хора. Там, където Бургас отбеляза най-голям подем - строителството и културата - имаме представители на всички нива в администрацията". Това заявиха представителите на коалицията пред медиите днес. "Синята коалиция" участва в изборите в Община Бургас само с листа за общински съветници. Подкрепата за настоящия кмет не е безусловна. Едното от условията е било той да не води листа на друга партия. Предстои подписването на политическо споразумение между кмета и десницата, в което ще бъдат изложени идеите й за бъдещето развитие на Бургас във всички сфери - строителство, здравеопазване, образование, култура и т.н. За пръв път в Бургас има подобно дясно обединение. Листата на автентичната десница се води от зам.-кмета по строителството и областен лидер на СДС Костадин Марков. Сред известните лица в нея са: Вълчо Чолаков - един от най-активните съветници в досегашния местен парламент (СДС), общинският председател на СДС Константин Райков, Таня Рускова (ДСБ), Стефан Цинцарски ("Гергьовден"). "Листата е силна, инициативна, с всички професии, нужни за една законодателна власт. Очакваме много добро представяне на изборите и съм твърдо убеден, че ще бъдем по-полезни за гражданите от много други по-шумни, но безполезни групи", заяви лидерът на СДС Костадин Марков. Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот. |
||
Най-отгоре |
|
||
noemis |
|
||
noemis Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22съобщения: 3431 |
От предизборната програма в тази тема (ПРЕДИЗБОРНО ОБЕЩАНО И СЛЕДИЗБОРНО ИЗПЪЛНЕНО (мандат 2007 - 2011) – Димитър Николов) всеки сам за себе си може да прецени дали обещанията, които Николов даде са спазени и дали работата е свършена. В същата тема има и нещо като кратък отчет на кмета към днешна дата: Кметът Николов: Приключи един успешен за Бургас мандат [ Редактирано 20 сеп 2011: 19:31 ] Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот. |
||
Най-отгоре |
|
||
dolphin_bs |
|
||
Регистриран потребител #27
Регистриран: 15 окт 2008: 10:07Местоположение: Бургас съобщения: 82 |
Един много труден и,въпреки всичко,успешен мандат.В началото се справяха с "батаците" и далаверите на йоановото управление.После дойдоха цирикащите "еколози",тарикатите с металните гаражи и много други,които спъваха проектите.А да не забравяме перманентно недоволните от селската скат тв.Може би е имало пропуски и в екипа на кмета,но той сигурно е наясно със слабите брънки на веригата.Пожелавам му една безупречна кампания,достойно поведение,силни нерви и ,естествено,да гърми шампанско за победата!!! | ||
Най-отгоре |
|
||
DENIS |
|
||
Регистриран потребител #43
Регистриран: 18 ное 2008: 16:24съобщения: 263 |
ji написа ... :) сегашното управление е много далеч от перфектно това което говори Маринов е много много точно и на място критиките му са насочени към икономическата среда в Бургас там нещата са наистина трагични ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ ОТ ПАРТИЯТА, КОЯТО ИЗДИГА МАРИНОВ,ГЛАСУВАХА ПРОТИВ ИНДУСТРИАЛНАТА ЗОНА ДВА ПЪТИ, СЛЕД ПОЧТИ УНИЗИТЕЛНИ МОЛБИ ОТ НИКОЛОВ. |
||
Най-отгоре |
|
||
vasi.mincheva |
|
||
Регистриран потребител #202
Регистриран: 28 май 2011: 23:48съобщения: 493 |
Днес докато чаках 211 за да сляза в града, получих "невероятния" и "обективен" вестник "Под лупа". Трябва да ви кажа, че си направих труда да прочета единствено и само големите заглавия на статиите, но това ми беше достатъчно да се отвратя. В това "вестниче" половината статии оплюваха кмета, почти цялата друга половина оплюваше ГЕРБ и се намираха 2-3 статии с различна тема от кмета и ГЕРБ. Отврат! | ||
Най-отгоре |
|
||
WarKiller |
|
||
Регистриран потребител #16
Регистриран: 05 окт 2008: 14:38съобщения: 840 |
Хаха. Е, ти чака сега ли? :) Какво очакваш от Жоро Осаков Елечев? Изработка на сайт Бургас |
||
Най-отгоре |
|
||
vasi.mincheva |
|
||
Регистриран потребител #202
Регистриран: 28 май 2011: 23:48съобщения: 493 |
Ми да ти кажа не ми беше попадала тази гадост! | ||
Най-отгоре |
|