Форуми

burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Бургаски инвестиции и проекти
 
<< Назад | Напред >>

Бар Нептун и Централния плаж

Отиди на страница   <<        >>  
Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
Автор Отговор
sheikh77
29 окт 2011: 13:04
Регистриран потребител #188
Регистриран: 16 май 2011: 06:42

съобщения: 347
Събарят ги бавно, всяка тухла старателно я чистят и прибират, нищо не се хаби:)
Най-отгоре
vasi.mincheva
29 окт 2011: 23:52
Регистриран потребител #202
Регистриран: 28 май 2011: 23:48

съобщения: 493
Според мен това е добре! На скоро много се бях запалила по ремонти и разни такива. Открих, че стари строителни материали и какво ли още не може да се използват като суровини за направата на невероятни неща! Такива материали съответно са много по-евтини. За съжаление обаче, ние нямаме културата за използваме рециклирани материали в строителството и ремонтните дейности. Което е жалко! Така че това с тухлите е много добре! :)
Най-отгоре
noemis
13 ное 2011: 18:29
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431
12 ноември 2011

Изглежда, че ще се ограничат със събарянето до първия етаж.
Най-после сложиха и информационна табела.

Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
noemis
13 ное 2011: 18:34
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431

Най-радващото (поне за мен) е, че премахнаха и металното скеле до бар. Нептун и започнаха да демонтират грозната метална ограда.Мястото където беше скелето-навес.След като махнат оградата и разчистят мястото ще можем да се радваме на гледка като тази (тук също преди имаше ограда).
Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
mmaksim
01 дек 2011: 15:07
Регистриран потребител #205
Регистриран: 05 юни 2011: 16:00

съобщения: 80
снимките са от днесНай-отгоре
WarKiller
01 дек 2011: 15:08


Регистриран потребител #16
Регистриран: 05 окт 2008: 14:38

съобщения: 840
Работата кипи... :)

Изработка на сайт Бургас
Най-отгоре
mmaksim
01 дек 2011: 22:22
Регистриран потребител #205
Регистриран: 05 юни 2011: 16:00

съобщения: 80
до пролетта на 2012 до кривата круша ще я докарат
Най-отгоре
mmaksim
21 дек 2011: 11:43
Регистриран потребител #205
Регистриран: 05 юни 2011: 16:00

съобщения: 80
Готов е техническият проект на бившия бар "Нептун"Техническият проект за преустройството на бившия бар "Нептун" вече е изготвен, съобщи за BurgasNews Валентин Димитров. Той спечели търга и ще стопанисва сградата през следващите 10 години срещу месечен наем от 4 200 лв. Софийска е фирмата, изготвила проекта. Предстои входирането му в строителния отдел на Община Бургас. Самият проект е направен в 3D формат, за да се представят по-нагледно и най-малките детайли от визията на сградата.

По предписание на РДНСК плочата на втория етаж на сградата вече е съборена. Почистена е арматурата на местата, където е оголена. Основите са допълнително подсилени. Бетонът е капсулован така, че да не се влияе от атмосферните условия. Дълбочината на основите е 4 метра, което допълнително гарантира здравина на сградата. "Макар и не всички стени да бяха носещи, ги възстановихме, за да се придържаме докрай към оригиналния проект на сградата", поясни Димитров. В началото на януари 2012 година се очаква да излезе и окончателният доклад на строителния надзор. Едва след тези съгласувателни процедури ще се пристъпи към цялостна реконструкция на сградата. "Ние и сега не сме спрели да работим на обекта. Почистването продължава вече с месеци. Смятам, че сме готови за бъдещите строителни работи на 95%", добави собственикът.

Около 300 кубика боклук е събран само след първото почистване на района. За превозването му са похарчени над 5 500 лв. Само спринцовките на наркоманите са били достатъчни за зареждането на една болница. Дюшеци, печки, одеала, битови отпадъци от всякакво естество били съхранявани в сградата от 7-8 бездомници, които намирали с години там подслон. В момента в района на бившата водна пързалка са натрупани още около 60-70 кубика боклук, разказа Димитров.

Намерението на собственика е да открие на 31 май 2012 г. рибния ресторант. "През тази година не успяхме да открием кафето поради многото процедури и срокове, свързани с проектирането, но бургазлии ще имат своето любимо място за отдих край морето следващата година", сподели Димитров. Стъклени витражи ще предпазват зоната за развлечения в сградата от пясъчни навявания. Собственикът отново потвърди, че ще се запази духа на мястото. За целта при идейния проект са
използвани много фотоси на стария Бургас от 50-те години. Заедно с възстановяване на обекта постепенно ще се извърши и облагородяване на района от страна на Община Бургас. На мястото на бившите съблекални на плажа ще бъде построен и пункт, където през лятото ще се помещават водно-спасителната и здравна служби. Цялата площ на обекта е от 325 кв.м.

источник <връзка>
Най-отгоре
noemis
07 мар 2012: 23:26
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431

Концесионен интерес към Централния плаж! Скоро може да се плаща за чадъри и шезлонги

Източник: Радио "Фокус"

Има вероятност община Бургас да не стопанисва това лято централния плаж. Това каза кметът на община Бургас Димитър Николов по време на открито телевизионно студио. "Вчера говорих с областния управител и с дирекция "Концесии" към МРРБ и се оказа, че за централен плаж има заявен инвестиционен интерес и те влизат в процедура на концесиониране и първият етап е на отдаване под наем, което означава, че община Бургас няма да може да го стопанисва. Спомняте си, че по средата на миналото лято ни беше предоставен плажа и спешно внесохме докладна записка в ОС. Общинските съветници ни отпуснаха средства да купим вишки, да назначим спасители, лекари. Нямаше нито една кражба и инцидент, когато го стопанисваше общината. Това е много важно да се знае, защото общината си върши работата", каза още кметът.

Той добави, че за това лято е имало отделени средства за изграждането на голяма зона за детски игри, 4 нови игрища - две за плажен футбол, две за плажен тенис, за плажен волейбол, за плажен хандбал. "Всички тези неща трябва да изчакат. Ние няма да ги реализираме, докато не мине процедурата за концесия . До началото на лятото, ако влезе концесионер, това означава, че чадърите и шезлонгите ще бъдат платени, ще се появят две-три заведения, защото ние държим да няма заведения. Това според мен е недомислица на закона", каза още Николов.

По думите му местната администрация е потърсила съдействие от бургаските депутати за промяна в закона за концесиите. "Уведомих нашите народни представители и се надявам да ни съдействат в тази посока. Ако успеят да променят закона, ще е добре за града, ще остане безплатна зона, ако не - частната фирма, каквото реши, това ще прави. Малко са градовете в страната, където имат такива обществени зони, които са за пълен достъп на граждани и гости за абсолютно безплатни услуги. Според мен чадърите, шезлонгите ,всички спортни съоръжения трябва да са безплатни. Нека има друг плаж, както е Северният. Там има платени зони, ще има изградени заведения по закона за концесията. Централният плаж трябва да остане чист, така или иначе има едно заварено заведение, което ще бъде пуснато и малко ще ни натежи на бургазлии още две-три заведения и капанчета. По-добре да си остане чисто, спокойно, за безплатни зони за спорт, чадъри, шезлонги и спасители, отколкото пак да има проблеми със заведения, шума и всичко останало. Рядко са тези крайморски общини, които искат да си стопанисват плажни зони за безплатен достъп на граждани. Вижте френското и испанското крайбрежие- това е бъдещето. Хората не могат да бъдат атакувани отвсякъде - 5 лева това, 10 лева билетчето за плажа, за чадъра. Миналото лято беше добре. За това не знам", каза още кметът.

Пак ще се нагуши някой!

Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
ji
08 мар 2012: 08:46


Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3888
кой и с какво ще се нагуши?
плажът преди това лято беше изключително непопулярен и слабо посетен
всеки концесионер който не предложи качествена и балансирана ценово услуга ще бъде на загуба
ще трябва да плаща на спасители и поддръжка .... да плаща концесионна такса ..... без да има някакви приходи
никой няма да направи заведение в тази неатрактивна част на морската градина където няма никакво движение
ще се нагуши само ако направи нещата както трябва и успее да привлече хората
което значи че ще се нагуши но в резултат на добре свършена работа и Бургас ще има нещо ново което хората оценяват
което аз бих определил по-скоро като "заслужена печалба" а не "нагушване"

[ Редактирано 08 мар 2012: 09:08 ]
Най-отгоре
Отиди на страница   <<        >>