Форуми

burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Бургаски инвестиции и проекти
 
<< Назад | Напред >>

Дупката на Тройката - символ на 2 поколения!

Отиди на страница   <<        >>  
Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
Автор Отговор
ji
17 окт 2011: 15:02


Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3888
Аз пък искам да е точно в посоката в която мисли общината. Ако трябва да е сравнение бих си пожелал на това място бургаско НДК. Културен, експо и музеен център за концерти, постановки, изложби и изложения. Ужасно жалки изглеждат сега всякакви изложения по коридорите на операта или дома на НХК. Да не говорим колко са комични музеите в сегашните си сгради.
Наистина Бургас има нужда от голям площад и мисля че бъдещата реконструкция на тройката трябва да е в тази посока. Махат се йоановите градинки и имаме нужното пространство. Комбинацията между площад и голям музей-зала е правилния път. Просто на Гурко няма достатъчно простор за да строим сгради които да привличат тълпи с народ.

[ Редактирано 17 окт 2011: 15:08 ]
Най-отгоре
ssaraksh
17 окт 2011: 15:26
Регистриран потребител #265
Регистриран: 10 сеп 2011: 16:30

съобщения: 36
nasomatrix написа ...

ssaraksh написа ...

Е как ще го сравняваш с Вонделпарк, който първо не е в центъра на града, в второ е сигурно поне 20 пъти по-голям на площ от това петно? Вонделпарк и ние си имаме - това е Морската градина. На ГУМ-а освен поредната градинка друго от този тип не може да стане. По-скоро площад може да се направи, с някакви сгради в периферията.


Фонделпарк е точно в покрайнините на историческия център на Амстердам, а имайки предвид размерите на града, все едно нашата дупка е на същото отстояние спрямо историческия ни център.

За съжаление масово мисленето на българите е от сорта на "Е как ще го сравняваш с..." - ами на, ей-така ще го сравня и ще си помечтая, че не само в Амстердам може да има нещо такова. Никой не говори да е същия като размер, а като идея и съдържание, само че не ми се иска да внедрявам креативно мислене у маса ограничени хора. Нашата морска градина далеч няма нищо общо с Фонделпарк, макар, че е няколко пъти по-голяма по площ.

WarKiller - Идеята за площад е хубава, но само ако изглежда по този или подобен начин, а не поредното петно с 15 вида грозни и начупени плочки. :) Иначе далеч не си едниствения, който обожаваше тази сграда. С приятели сме си мислели че там може да има делфинариум, галерии, музеи, каквото се сетиш сред тая красива зеленина. А те му е*аха мамата на мястото. Дори и старчески дом също е добра идея, само не поредното нещо, насърчаващо хората да си купуват по 3 коли на семейство...

P.S. И Казиното и Бар Нептун бяха тотално загубени, но не ги премахнаха перманентно от лицето на Бургас. Дори построяването наново пред реставрацията излиза по-евтино, така че ако имаше желание, можеше да се запази тази сграда като част от града ни...Въобще няма смисъл да споря с теб, но нямам сега друга работа и ще го направя :)
Разлика между "в центъра на града" както преди това каза и в "Покрайнините на историческия център" за теб има ли?
А според теб, "същата идея и съдържание" в парк който е 20 пъти по-малък може ли да се случи? Въобще ти поглеждал ли си колко е голямо това място, за да говориш въобще за "парк" с идея и съдържане като на Фонделпарк?
Не е въпроса в "ограниченото мислене" а в елементарен реализъм. Кое ще направиш първо, сцените на открито, езерото, поляните, кое? На място което е 100х100 метра ? Мислех че тук се водят сериозни разговори а не празни приказки.
Както казах, тук освен за една градинка или площад, за друго няма място.

П.С. Извинявам се, не е 20 а близо 50 пъти по-малко мястото, 10000 кв.м срещу 485 000 кв.м

П.П.С. Морската градина е точно нашият еквивалент на Фонделпарк, точно защото има МЯСТО а има и вече ЗЕЛЕНИНА, която не знам ти какво си чувал, но не расте за един ден.


[ Редактирано 17 окт 2011: 15:31 ]
Най-отгоре
WarKiller
17 окт 2011: 15:34


Регистриран потребител #16
Регистриран: 05 окт 2008: 14:38

съобщения: 840
ji написа ...

Просто на Гурко няма достатъчно простор за да строим сгради които да привличат тълпи с народ.

Тълпи с народ няма да има никога за музей или галерия, каквито можеше да бъдат направени в тази сграда, която беше съборена за паркинга на Гурко.
Дори да бяха събрали библиотеката в нея - още по-добре. Взимаш книга и в хубаво време излизаш да четеш сред готината зеленина в двора й на някоя пейка.

Иначе принципно и аз нямам нищо против на мястото на дупката да се направи голям център тип НДК чрез някакъв вид ПЧП. Но само при условие, че наистина паралелно с това Тройката се изчисти от тези глупави малки градинки на Йоан пред Альошата и се превърне в голям и истински площад, който да обхваща и мястото пред съда и НХК.

Изработка на сайт Бургас
Най-отгоре
nasomatrix
17 окт 2011: 15:36

Регистриран потребител #207
Регистриран: 07 юни 2011: 17:01

съобщения: 189
Ами като имаш свободно време, отдели такова да разчупиш ограниченото си мислене и да си представиш, че историческият център е В ЦЕНТЪРА на града. Както и в Бургас супер центърът е в центъра, а не в М. Рудник, ако ти е сложно, има мапс. Погледни къде се намира Фонделпарк, и да, чете се с "Ф" спрямо историческия център и спрямо целия Амстердам, тогава си представи и 10 пъти по-малкия Бургас. Явно наистина нямаш идея за какво става въпрос, а спориш по дефаулт, щом за пореден път ми даваш пример с някакви числа и площ и коя как щяло да се събере. Ти правиш ли разлика между "да копираме техния парк едно към едно" или да имаме парк ТИП Фонделпарк??? Никой не ти говори за сцени за концерти и т.н., а за малки алейки, малки езерца с канали и мостчета и беседки, които перфектно се събират на площта на сегашната дупка, да не говорим евентуалното премахване на Альоша и грозните градинки. Така че once again - не ми се иска да внедрявам креативно мислене у маса ограничени хора. Спори си колкото искаш, не ми пречиш, аз си имам работа, занимавай се с нещо полезно и ти, вместо да спориш за спорта. :)

П.С. Я, видиш ли ти в Сан Франциско са много прости, на какво малко местенце направили парк, вместо небостъргач... :) Тъпи американци, да бяха се допитали до ssaraksh, щеше да им каже, че са луди и няма смисъл, тя тая зеленина иска време да порасне!

П.П.С. Вече се убедих че споря с изключително ограничен човек, който си няма друга работа. Добре, че нашите баби и дядовци не са мислили като теб, че сега цялата ни Морска можеше да е квартал, щото видиш ли растенията искат време да пораснат. OMG... x)

[ Редактирано 17 окт 2011: 15:45 ]
Най-отгоре
ssaraksh
17 окт 2011: 15:48
Регистриран потребител #265
Регистриран: 10 сеп 2011: 16:30

съобщения: 36
"а за малки алейки, малки езерца с канали и мостчета и беседки, които перфектно се събират на площта на сегашната дупка"
На 10000 квадрата?
Може ли да ми го нарисуваш, че съм тъп и някак не мога да си го представя.
Освен ако не викаш езерце на локва 2х2 метра.
Въобще не искаш да проумееш какво ти казвам, а то е - ТАМ НЯМА МЯСТО ЗА ПАРК. има за градинка, не и за парк с някаква дейност. И на мен ми се иска да можеше но не може, И недей да мислиш толкова елементарно, не можеш да намалиш площта на всичко автоматично, Бургас е 10 пъти по-малък, дай да намалим парка 10 пъти и готово. Ами да намалим и всичко в него 10 пъти, пейките може да са по 20см, алеите по 30см, така става ли? :)Тъкмо ще го съберем съдържанието в площта която си харесал.
И без обиди ако обичаш, не виждам аз някъде да съм използвал обидни епитети за теб, до тук ли стига нивото ти?

П.С. И този парк в СФ за какво го показваш? Не само че все пак е 4 пъти по-голям от нашето място, ами ти това ли имаш предвид? Да не беше казвал Фонделпарк(прав си с Ф е) тогава. Да беше казал поляна с 10 дървета. Това ли е СФ еквивалент на Фонделпарк според теб?


[ Редактирано 17 окт 2011: 15:56 ]
Най-отгоре
nasomatrix
17 окт 2011: 16:02

Регистриран потребител #207
Регистриран: 07 юни 2011: 17:01

съобщения: 189
ssaraksh написа ...

"а за малки алейки, малки езерца с канали и мостчета и беседки, които перфектно се събират на площта на сегашната дупка"
На 10000 квадрата?
Може ли да ми го нарисуваш, че съм тъп и някак не мога да си го представя.
Освен ако не викаш езерце на локва 2х2 метра.
Въобще не искаш да проумееш какво ти казвам, а то е - ТАМ НЯМА МЯСТО ЗА ПАРК. има за градинка, не и за парк с някаква дейност. И на мен ми се иска да можеше но не може, И недей да мислиш толкова елементарно, не можеш да намалиш площта на всичко автоматично, Бургас е 10 пъти по-малък, дай да намалим парка 10 пъти и готово. Ами да намалим и всичко в него 10 пъти, пейките може да са по 20см, алеите по 30см, така става ли? :)Тъкмо ще го съберем съдържанието в площта която си харесал.
И без обиди ако обичаш, не виждам аз някъде да съм използвал обидни епитети за теб, до тук ли стига нивото ти?Твой проблем, че не можеш да си го представиш, няма да се повтарям пак за креативността. Самият факт, че според теб трябва да се намялят пейките, за да се "впишели" е повече от показателен за това в каква насока се развива мислата ти. Никъде не съм казал, че трябва да копира размера и съдържанието едно към едно, идеята е важна. Онова езерце, което е в момента в морската, си мисля, че поне 4 пъти по-голямо би се "вместило" на сегашната дупка, а всичко да е около него. Значи Митко Николов ни направи една малка локвичка в един ОГРОМЕН парк, да разбирам според теб. Хах. За да се увериш, може да си го нарисуваш. :))) Нивото ми е до там, че да отговарям по този начин на хора, които както казах, или спорят за спорта за да има с кой да се заяждат, или са толкова елемнтарни, че чуждото мнение е трудно да им се внедри в главите. И в двата случая не ти прави чест да "Въобще няма смисъл да споря с теб, но нямам сега друга работа и ще го направя", така че не мисля, че тонът ми е неуместен в случая. :) Приятно спорене.

И П.С. Градинка 10 декара??? А ние си мислехме, че Йоан се е побъркал с неговите градинки на всяка крачка... :)))

И П.П.С Тоя парк В Сан Фран ти го давам, за да ти олекне, че не всеки парк трябва да е минимум 100 декара по закон. Как ще го проектираш (дали с поляни, дървета и алейки само или с нещо по-креативно) си е до общината и архитектите. :)

[ Редактирано 17 окт 2011: 16:07 ]
Най-отгоре
ssaraksh
17 окт 2011: 16:16
Регистриран потребител #265
Регистриран: 10 сеп 2011: 16:30

съобщения: 36
Борисовата градинка е 2.5 пъти по-голяма от това място.
Аз не споря че там не може да има озеленено място. Но да казваш че хората са ограничени защото не могат да си представят как на това място има Фонделпарк, който точно заради големината си е това което е, не ми се струва много "креативно", по-скоро няма връзка с реалният свят.Живал съм известно време в Амстердам, духа и типа на Фонделпарк ( който между другото на БГ е Вонделпарк, както Ван Гог не е Фан Хох :), но си прав че те го изговарят нешо като Фондлпарк)
Та духа и типа му не са просто на две алеи с локва по средата. И отиди кажи на някой холадец че парка е в центъра на града.

А че няма смисъл да се спори с теб е мое мнение, което съм си създал от предишни твои постове. Но пак не виждам обидни епитети в него. Стой си на нивото, аз повече няма да слизам.
Най-отгоре
nasomatrix
17 окт 2011: 16:25

Регистриран потребител #207
Регистриран: 07 юни 2011: 17:01

съобщения: 189
ssaraksh написа ...

Та духа и типа му не са просто на две алеи с локва по средата. И отиди кажи на някой холадец че парка е в центъра на града.

А че няма смисъл да се спори с теб е мое мнение, което съм си създал от предишни твои постове. Но пак не виждам обидни епитети в него. Стой си на нивото, аз повече няма да слизам.


Първо кой ти говори за духа??? Ама ти наистина си мега зле... Можеш ли духа на бургаската морска да го усетиш във Варна, въпреки, че са почти еднакви като размер и идея??? Всяко място си има уникален дух! Не знам какво мнение си си изградил и не ме е*е, ама те виждам как спориш за абсолютни глупости от сорта на локацията. Какво значение има??? В центъра или не??? Парк в града, приблизително в центъра да го наречем, хайде спори пак! То с такива като теб на човек му прави кеф да ти отговаря, да те видя за какво ще се хванеш, и споко - по-долу трудно ще паднеш, не защото използваш епитети, а защото в стремежа си да спориш си елементарен и глупав. :)
Най-отгоре
ssaraksh
17 окт 2011: 16:27
Регистриран потребител #265
Регистриран: 10 сеп 2011: 16:30

съобщения: 36
nasomatrix написа ...

ssaraksh написа ...

Та духа и типа му не са просто на две алеи с локва по средата. И отиди кажи на някой холадец че парка е в центъра на града.

А че няма смисъл да се спори с теб е мое мнение, което съм си създал от предишни твои постове. Но пак не виждам обидни епитети в него. Стой си на нивото, аз повече няма да слизам.


Първо кой ти говори за духа??? Ама ти наистина си мега зле... Можеш ли духа на бургаската морска да го усетиш във Варна, въпреки, че са почти еднакви като размер и идея??? Всяко място си има уникален дух! Не знам какво мнение си си изградил и не ме е*е, ама те виждам как спориш за абсолютни глупости от сорта на локацията. Какво значение има??? В центъра или не??? Парк в града, приблизително в центъра да го наречем, хайде спори пак! То с такива като теб на човек му прави кеф да ти отговаря, да те видя за какво ще се хванеш, и споко - по-долу трудно ще паднеш, не защото използваш епитети, а защото в стремежа си да спориш си елементарен и глупав. :)

Най-отгоре
green88
17 окт 2011: 16:48
Регистриран потребител #164
Регистриран: 29 мар 2011: 20:09

съобщения: 327
Добре си мечтаете тука вие, както беше казал поета - "На този свят само мечтите са безплатни". Да сравнявате, който и да било парк от Западна Европа с нашите паркове е най-малкото грешно....Докато тук не се приемат закони, подобно на арабските нещата ще стават много трудно.....
Най-отгоре
Отиди на страница   <<        >>