Форуми

burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Бургаски инвестиции и проекти
 
<< Назад | Напред >>

Дупката на Тройката - символ на 2 поколения!

Отиди на страница   <<        >>  
Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
Автор Отговор
green88
19 окт 2011: 18:48
Регистриран потребител #164
Регистриран: 29 мар 2011: 20:09

съобщения: 327
Точно казано, дайте да не се лъжем! Туристите дори не подозират,че зад релсите има не по-малко красив парк от Морската градина!. Друг е въпроса, че за мен морската трябва да си остане изключително парк и дори капаните ми идват в повече. Нормално е да има заведения, но нека те да бъдат ИЗВЪН плажната ивица и на едно добро ниво, а не сезонни колиби! Като екскурзовод със сктомен опит, ще кажа, че дори и експозиция с ранга на "Златното съкровище" не успя да привлече вниманието на туристите до морската градина - те си бяха дошли за шопинг и обикаляха магазините. Една подобна атракция като Мини България би била на точната локация и ще привлече не само туристопотока през лятото, но и всеки посетител на града! Тройката е крайъгълен камък за центъра на града, докато парк "Езеро" е познат предимно на бургазлии.

П.С. Насоматрикс, най-малкото въобще не трябва да ни интересуват шопите! Бургас и 80% от България са по-красиви кътчета от столицата. На нашия град са му нужни само 50% от инвестициите на София и съм сигрен, че всеки в България ще се мери според Бургас! Единствените красиви места са слабо посещавани от софиянци, а историческите им забележителности и паркове са занемарени! За 1 седмица в София се нагледах на сивота и мръсотия....

[ Редактирано 19 окт 2011: 18:58 ]
Най-отгоре
nasomatrix
19 окт 2011: 20:48

Регистриран потребител #207
Регистриран: 07 юни 2011: 17:01

съобщения: 189
green88 написа ...

Друг е въпроса, че за мен морската трябва да си остане изключително парк и дори капаните ми идват в повече. Нормално е да има заведения, но нека те да бъдат ИЗВЪН плажната ивица и на едно добро ниво, а не сезонни колиби!

П.С. Насоматрикс, най-малкото въобще не трябва да ни интересуват шопите!


Мдам, как не намерихме кмет и администрация, която да одобри някаква еднотипна визия за капаните и да го напише черно на бяло. Има за спирките, има за павилионите, толкова ли е трудно да кажеш "Заведението ти трябва да изглежда така!" :))) Хич нямаше да е зле да изглеждат така, вместо тея цигански колиби. Това лято се появи едно хубаво капанче, сглобено от светли дъски и сиви дървени столове с много цветя, ама като ми пуснаха чалга и върнах менюто на момичето и й казах да ме прощава, но ще пропусна. :)))

Колкото до туристите, за съжаление туроператорите ни са смотани, че в Бургас ги водят само на шопинг и дори Тракийското не беше кой знае каква атракция за чужденците. Ама то и като идват бедни пияндурници, каква култура да търсят, че да им я предлагаме... Именно за това шопите въобще не трябва да се пренебрегват, макар и аз да не ги обичам, те са си един сериозен процент от населението на Бг, и ако искаш да предлагаш такъв вид целогодишна атракция, пияните поляци и жителите на Руен не ти вършат работа, особено през зимата. Докато една София, Пловдив и т.н. са си сериозна цифра. На мен лично ми е писнало да чувам от шопи, ех, колко е хубаво лятото в Бургас, ако не беше толкова скучно и умряло през зимата и имаше какво да се види и прави и тогава, бих се преместил. Звучи нагло, но си е така, зимата сме толкова утрепано село, дето дори една зоологическа (все още дай Боже) нямаме, 10 кафета до болка познати и едно!!! кино. Така че с най-големите букви, които имам - БУРГАС ИМА НУЖДА ОТ АТРАКЦИИ!!! Нещо, което другаде в Бг го няма.
Най-отгоре
vasi.mincheva
19 окт 2011: 22:29
Регистриран потребител #202
Регистриран: 28 май 2011: 23:48

съобщения: 493
Много си прав! Имаме крещяща нужда от атракции! Няма къде да отидеш да прекараш два-три часа да се позабавляваш(не говоря за дискотеки), няма късни прожекции, няма места за развлечение. На мен ми е скучно зимата тук, да не говорим за гостите на града!
Най-отгоре
green88
20 окт 2011: 04:29
Регистриран потребител #164
Регистриран: 29 мар 2011: 20:09

съобщения: 327
Да ти кажа честно....зоопарк като софийския по-добре да нямаме отколкото да имаме! Наистина е най-големия на Балканите, ама ще ме прощават, пингвини на слънце и пръст и на терасата мога да си гледам!;) Доста от аквариумите в терариума бяха празни...птиците са натъпкани в някакви клетки 2х2.....общо взето от целия зоопарк огромно впечатление ти прави рифовия аквариум(който е собственост и изцяло се поддържа от фирма от бранша) и приматите. Ако ще се прави зоопарк в Бургас да се прави по западен образец и с подходяща флора (в софийския растителност в клетките йок, или пък ако има, то тя представлява местни бурени и храсти...".

П.С. За шопите имах предвид, че евентуалния парк Мини България трябва да се построи заради гражданите на Бургас. Чесно казано грам не ме интересуват софиянци, туристи и всякакви други. Ние живеем в града и атракционите трябва да са за нас!

[ Редактирано 20 окт 2011: 04:35 ]
Най-отгоре
WarKiller
20 окт 2011: 09:40


Регистриран потребител #16
Регистриран: 05 окт 2008: 14:38

съобщения: 840
green88 е абсолютно прав и за зоопарка и за това, че все много се интересуваме за туристите, а ние ако намажем нещо покрай тях - ок, което е супер тъпо.
И аз не искам зоопарк като софийския или варненския. Това там наистина си е престъпление срещу животните.
Николов на няколко пъти каза, че ако идеята се осъществи тя ще е според всички европейски изисквания, които са безброй и проектът ще бъде направен от чужденци, тъй като в България няма подготвени специалисти в тази материя.
Така, че се надявам ако някой ден имаме зоопарк в Бургас, той да няма нищо общо с това, което в момента наричаме така в България.

Изработка на сайт Бургас
Най-отгоре
vasi.mincheva
20 окт 2011: 22:27
Регистриран потребител #202
Регистриран: 28 май 2011: 23:48

съобщения: 493
Това имах предвид! Първо на нас трябва да ни е приятно в града ни и после на всички останали. В крайна сметка ние сме си тук целогодишно и на нас трябва да ни е интересно. А тези дето идват за по 10-15 дни голяма работа! Ако ние не се чувстваме добре в собствения си град няма как да накараме и гостите ни да се чувстват добре. Така че мисълта ми беше първо ние и после другите.
Най-отгоре
noemis
15 мар 2012: 17:37
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431

Дипломен проект на млада архитектка от Бургас грабна световно отличие

Източник: News.Burgas24.bg

От първи до трети март тази година се проведе световният архитектурен фестивал Florence Festival 2012 във Флоренция, Италия, който завърши със световно признание за български проект.

Ежегодното събитие представлява пресечна точка на дипломанти, университетски преподаватели и архитекти от целия свят. В програмата на фестивала са включени лекции, кръгла маса, уъркшопове и архитектурният конкурс за дипломни бакалавърски, магистърски и докторски архитектурни разработки Degree&Profession.

Тази година в компютърната база на фестивала се събраха над 1500 дипломни разработки, част от които след предварителна селекция се състезаваха за голямата награда на Florence Festival 2012. След презентация на проектите международно жури в състав:

Prof. Ray Hutchison, University of Wisconsin, USA
Prof. Milan Prodanovic, University of Novi Sad, Serbia
Prof. Nana Iashvili, Tbilisi State Academy of Arts, Georgia
Prof. Gulcin Kucukkaya, Yeditepe University, Turkey
Prof. Elena Korobiy, Amur State University, Russia
Prof. Balogh Balazs, Budapest University of Technology and Economics, Hungary
определи победителите в конкурса.

На 3-ти март първо място и голямата награда на фестивала - Life Beyond Tourism Award, получи младата бургаска архитектка Галина Милкова за дипломния си проект "Център за култура и дебати Демократос", разработен върху терен в центъра на Бургас.

Второ, трето и четвърт място заедно с медал от президента на Италия - Джорджо Наполитано, получиха архитекти от Индия и Италия.

Друго важно събитие от програмата на фестивала е презентирането на новата визия на портала "Life Beyond Tourism", промотиращ идеята за туризъм като мощно средство за интеркултурен диалог, опознаване на световното културно наследство и традиции. Част от този портал са общини, държавни институции, представители на културния сектор, локалния бизнес, туристическата индустрия. От името на община Бургас, арх. Галина Милкова предостави на фондацията създател на портала материали за историята, културното наследство и традициите на Бургас.


Проектът е за Дупката на Тройката.
Ето и малко визуализации и чертежи.
Източник: Project title:
DEMOKRATOS CULTURE AND DEBATE CENTRE[ Редактирано 15 мар 2012: 17:48 ]

Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
maniask
15 мар 2012: 18:00
Регистриран потребител #152
Регистриран: 22 фев 2011: 20:27

съобщения: 92
Поне да мечтаем не е забранено! :) Искрено се радвам за наградата на съгражданката ни, а ако някой ден подобен проект или този същият се осъществят, ще ни закапе мед от сърцето. Дано да успее!
Най-отгоре
Уебсайт
green88
15 мар 2012: 20:31
Регистриран потребител #164
Регистриран: 29 мар 2011: 20:09

съобщения: 327
Просто шедьовър! Айде да свършват делата за тая яма и да се почва това чудо на архитектурата...Изобщо целият план няма нищо общо с нещо правено досега у нас!
Най-отгоре
WarKiller
15 мар 2012: 21:48


Регистриран потребител #16
Регистриран: 05 окт 2008: 14:38

съобщения: 840
Да. Изглежда супер.
Модерно, разчупено, различно. Много добър проект.
Дали е възможно да се реализира тук е друг въпрос.

Изработка на сайт Бургас
Най-отгоре
Отиди на страница   <<        >>