Форуми
burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Бургаски инвестиции и проекти |
|
<< Назад | Напред >> |
Дупката на Тройката - символ на 2 поколения! |
Отиди на страница << >> | |
Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
|
Автор | Отговор | ||
green88 |
|
||
![]() Регистриран потребител #164
Регистриран: 29 мар 2011: 20:09съобщения: 327 |
Ето ви предложение как да се използва рационално пространството. Тъй като сградата е с овална форма наистина се губи част от парцела. От много време и от много хора чувам, че Бургас няма голям площад. Ами ето - след реконструкцията на Тройката и евентуалното запълване на "Дупката" с този проект, спокойно може да се обособи огромен площад обхващащ сегашния площад и неизползваните пространства от ямата. | ||
Най-отгоре |
|
||
TOXICALERT |
|
||
![]() Регистриран потребител #50
Регистриран: 22 ное 2008: 23:06съобщения: 436 |
DENIS, приятелю ....дал си повече от себе си в разсъждения . Малко глупав подход е да си вадиш крайни заключения от недостатъчно информация относно нечия лична ценностна система ;) Всеки има право на мнение и особено ако е в състояние да си го мотивира добре Аз, все още мисля , че основните две причини този проект да ви харесва е огромното желание този трап да изчезне и това, че гледате красивите картинки , които са мащабен поглед на сградата.Искам да си разчупиш максимално съзнанието и да си представиш, как тя ще изглежда от кота нула, колко уникална и невероятна ще е тя тогава. Глупаво , е как обсъждаме нещо, което е химерно....това само доказва тезата ми за замъгленото ни съзнание в силното ни желание тази язва на града да бъде излекувана. Аз, обаче искам да имам избор от проекти и да обсъждам със съфорумците си ,кой от тях би бил най красив и най рационален, а не да споря за нещо предварително мъртво. |
||
Най-отгоре |
|
||
green88 |
|
||
Добре, на нас ни харесва, защото искаме да запълни дупката. Айде сега кажи защо на експертите също толкова им харесва, че чак този проект е награден с международно отличие? Сигурно и те от сърце и душа искат да се запълни тая дупка в центъра?! Няма как да имаш избор от проекти, защото този засега е на светлинни години от проектите на "Сан Сити" /примерно/ и други подобни строителни компании. Засега
[ Редактирано 18 мар 2012: 10:41 ] |
||
Най-отгоре |
|
||
TOXICALERT |
|
||
![]() Регистриран потребител #50
Регистриран: 22 ное 2008: 23:06съобщения: 436 |
green88 , ти запознат ли си в подробности със заданието по което е работен и съответно оценяван въпросният проект , ако си , запознай и мен за да ти кажа защо е станал първи. Освен това не е като да няма някои стойностни идеи , но в никакъв случай не го виждам окичен с понятия като "уникален" , "грандиозен" и "страхотен" . |
||
Най-отгоре |
|
||
green88 |
|
||
Дай да ги видим тези стойностни идеи....но нека да са поне така проектирани, а не някакви рендери....почвам да си мисля, че DENIS е прав за теб. | ||
Най-отгоре |
|
||
Progress |
|
||
![]() Регистриран потребител #417
Регистриран: 14 май 2012: 07:38съобщения: 42 |
Бих си позволил да променя и доразвия малко чудесните ви идеи за Тройката: 1. Альоша се демонтира и отива в музея на комунистическото изкуство (абсолютно нищо против него, но просто не му е мястото на централния площад в Бургас, а морската градина прилича на гробища с тези хиляди паметници и скулптури); 2. Целият площад се разкопава и се прави подземен паркинг на няколко нива, който се свързва под земя с паркинга на Кирил и Методий; определят се и 5-6 места за спиране на туристически автобуси лятото; 3. Оформя се една хубава пешеходна централна зона, заключена между улиците Христо Ботев, Сан Стефано, Цар Симеон/Славянска, Булаир, където движението и спирането на автомобили е забранено освен на подземните паркинги. 4. На Тройката се изгражда площад с озеленяване и една голяма хубава православна катедрала ( на св. Николай Чудотворец например - патрона на Бургас), по подобие на тези в София и Варна. Пред катедралата площад, на който да се събират хората за църковните служби на Рождество или Възкресение, а останалото време да може да се ползва за концерти и други публични мероприятия. |
||
Най-отгоре |
|
||
ji |
|
||
![]() ![]() ![]() Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58съобщения: 3888 |
катедрала? толкова са се увеличили вярващите че ни трябва нова голяма църква на 200 метра от Кирил и Методи? софия и варна трябва да се напъват да са като нас......... |
||
Най-отгоре |
|
||
green88 |
|
||
Само като прочетох точка 1 и нямах желание да продължа. Германците правят всичко възможно да съхранят тяхната стена, а ние се мъчим да изтрием всичко от тази епоха. Народ, който не познава историята си е обречен да я повтори. А относно морската градина...ти къде предлагаш да са тези паметници? Или направо да ги сложим и тях в някой склад? Да, ама тези паметници са на революционери като Ботев, Левски и Раковски, на актьори като Карамитев...на Пушкин, ако щеш и паметникът-подарък от арменците в града. Всичко това е история, а в цял свят се влагат милиарди тази история да остане за поколенията. | ||
Най-отгоре |
|
||
tobli |
|
||
![]() ![]() Регистриран потребител #82
Регистриран: 17 юни 2010: 10:15съобщения: 449 |
Аз пък си държа на идеята за едно въжено мостче по диагонал и ето ти разходка из дива България и то в центъра на града :) . И без това в последно време стана модерно да се гледа най-тънката цена за всичко. Освен това е Еко и е Зелено ...
az |
||
Най-отгоре |
|
||
bateto_toshko |
|
||
![]() ![]() Регистриран потребител #11
Регистриран: 05 окт 2008: 12:08съобщения: 99 |
Дайте и Часовника да махнем и да забием един голям смартфон на негово място ![]() иначе и аз съм за подземните паркинзи , колкото по-големи толкова по -добре , но нямам представа идеята за голям паркинг от тройката до К.Методий дали е осъществима [ Редактирано 20 май 2012: 00:10 ] Всичко далеч от морето е провинция |
||
Най-отгоре |
|
||
Отиди на страница << >> |