Форуми

Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
Автор Отговор
noemis
24 окт 2011: 23:01
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431

Индустриална зона

Въпреки че Общински съвет - Бургас отхвърли предложението на Димитър Николов за създаването на индустриална зона, проектът ще бъде внесен отново веднага след изборите. Създаването на индустриална зона е от изключителна важност за Бургас. Вече има проявен интерес от инвеститори, готови да отворят екологични производства, с което ще се създадат хиляди работни места в града.

Реализирането на проекта за индустриална зона ще се осъществи чрез учредяването на съвместно дружество между Общината и държавната „Национална компания индустриални зони" ЕАД. Те ще обединят усилията си за изграждане на модерна и функционална индустриална зона на територията на Промишлена зона „Север" - Бургас.

В новото акционерно дружество Общината ще участва с апорт на недвижимите имоти в избраната територия, а дружеството с финансов ресурс, необходим за изграждане на вътрешната инфраструктура.

На терена вече е изградена част от довеждащата инфраструктура.
Новата индустриална зона е в близост до железопътно трасе. Добре дошли са всички инвеститори, развиващи екологично чисти, високотехнологични производства, например: логистични паркове, зърнобази, производства в областта на електрониката, модерно машиностроене, производства с минимален въглероден отпечатък и др.

Индустриалната зона ще отвори работни места и ще сведе до минимум нивото на безработица в Бургас.

Към нея вече има заявен реален интерес от:

  • BASF - Германия

  • RUD - Германия - фирма със 130-годишна традиция, водещ производител на паркова мебел и крепежни елементи

  • SUMITOMO CHEMICAL - Япония

  • Крупни зърнопроизводители от България

  • Големи, средни и малки фирми от Бургаски регион - за логистични бази и производства на строителни материали

  • Тайванска фирма, която иска да произвежда стоманени безшевни тръби


Извън територията на Промишлена зона - Север има интерес за изграждане на индустриален парк за производство на текстил за нуждите на световни производители като PRADA, BOSS, PUMA, ADIDAS и др. Наред с производствените мощности, следва да се намери място и за експо център на същите тези марки. Инвеститорът е заявил още желание да отвори в Бургас институт за квалификация и подготовка на кадри.

Разкриване на над 2500 работни места.

Темата за Промишлена зона север във форума.

Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре