Форуми

Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
Автор Отговор
noemis
24 окт 2011: 23:04
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431

Пристанище Бургас - Зона за обществен достъп

Започна разчистване на терена, върху който ще се изгражда Морската гара на Пристанище Бургас.

Вече е съборен първият стар кран. Оттук нататък поетапно ще бъде демонтирана съществуващата амортизирана инфраструктура и през 2012 г. започва рехабилитация на терена.

Осигурени са реални средства за изпълнение на първи етап от проекта за изграждане на зона за обществен достъп до пристанището. Това става възможно благодарение на общите усилия на държава, община и администрацията на порта.

Догодина започва изграждане на Морска гара чрез използване на айфеловата конструкция на Магазия №1. Това ще позволи приемането и обслужването на всички пасажерски лайнери, посещаващи Черно море. Няма да бъде проблем дори акостирането на 300-метров кораб.

Територията на Морската гара ще бъде благоустроена чрез изграждане на удобна инфраструктура, включваща паркоместа, обилна зеленина, ново осветление, удобен достъп за автомобили, пешеходци и велосипедисти. Сградният фонд ще бъде с модерен дизайн и ще покрива всички изисквания за енергийна ефективност.

Още през 1997 г. е утвърден Генерален план за развитие на Пристанище Бургас, който предвижда зоната от 1-во до 4-то корабно място естествено да се впише в градската среда. Това ще позволи на всеки човек свободно да стигне до морето през тази територия - нещо, което в момента е невъзможно.

В Генералния план за развитие на Пристанище Бургас е предвидено изграждането на модерен пасажерски терминал - това е следващата стъпка за развитие на Морската зона.

Темата за Супер Бургас във форума.

Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре