Форуми

Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
Автор Отговор
noemis
24 окт 2011: 23:22
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431

Супермодерна детска градина и център за социални услуги в „Меден рудник”

На 17.09.2011 г. започна изграждането на модерен комплекс в „Меден рудник”, който ще се състои от детска градина и съвременен център за социални услуги и работа с деца и родители.
Над 3100 деца от общо 12 детски заведения на територията на цялата Бургаска община ще имат възможността да ползват услугите, които ще се предоставят там.

Модерната детска градина и центърът за социални услуги са част от проект за социално включване на Министерството на труда и социалната политика на обща стойност 3 470 000 лв., от които 865 000 лв. отпуска Община Бургас. Парите са разпределени за строително-монтажни работи, обзавеждане и предоставяне на социални услуги, а продължителността на проекта е 2 години, като сумата за осъществяването е осигурена със заем от Международната банка за възстановяване и развитие.

Изграждането на сградата на новата детска градина, в която ще намерят място 120 деца, ще струва малко над 1,7 млн. лв. Сумата включва още цялостно оборудване и обзавеждане на градината и закупуване на автобус, който ще осигури превоз до детското заведение на деца от по-отдалечените райони.

Останалите 1,5 млн. лв. са предвидени за дейностите в самия Център за социални услуги, в който ще работят близо 100 специалисти в областта на детското здравеопазване. Той ще разполага със съвременно обзаведени помещения за индивидуална и групова работа с деца, родители и учители, помещение за стимулиране на детското развитие чрез игри, кабинет за обучение на специалисти от други детски заведения, медицински кабинет, кабинет по логопедия, неврология и психология, и достъпна среда.

Част от основните дейности и услуги, които ще се предлагат в модерния център ще бъдат също и ранна интервенция на деца с увреждания и почасово гледане на деца.

При провеждането на тръжните процедури са спестени 300 000 лв. от бюджета на обекта, които ще бъдат използвани за изграждането на допълнителен терапевтичен кабинет и модерен басейн за децата.

Разкриване на нови 100 работни места за специалисти.
Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре