Форуми
burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Всичко за Бургас |
|
<< Назад | Напред >> |
демографска информация |
Отиди на страница << >> | |
Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
|
Автор | Отговор | ||
Pacho_ |
|
||
![]() ![]() Регистриран потребител #2634
Регистриран: 04 яну 2017: 23:25Местоположение: Burgas съобщения: 442 |
Не ги разбирам аз тези данни...от друга страна за мен Бургас привидно става все по- пълен... публикувах това което ми направи впечатление на фона на дискутираното
Seeing is Believing |
||
Най-отгоре |
|
||
WarKiller |
|
||
![]() ![]() ![]() Регистриран потребител #16
Регистриран: 05 окт 2008: 14:38съобщения: 840 |
Няма как да става все по-пълен при положение, че проекто барманите и сервитьорки от областта вече също на привършване.... Ще се повторя, но за мен тези числа нямат никакво значение. Реалното усещане, сравнено с преди 10 години примерно е, че хората са по-малко... или дори ако щеш, дори данните на ГРАО да са точни: усещането е, че активните хора ги няма. Наистина като изключиш месец и половина през лятото и празниците, когато много бургазлии от София и чужбина се прибират, през останалото време нещата изглеждат много спрели и празни. И не... въобще не ми доставя удоволствие да съм черноглед, даже напротив... Просто имаше един период (2-3 години), в който си мислих, че отливът на млади, кадърни и готини хора от Бургас е поспрял и че даже има наченки на обратен процес, но в момента отново е някакъв бум на изнасяне на читави хора оттук, за съжаление. Явно отново влязохме в цикъл на пълна безнадеждност, липса на мотив за оставане и отвратителни перспективи за икономиката в града. Скоро си говорихме с един познат за новите целогодишни авиолинии на Wizz и Ryanair във Варна и защо няма дори една нова или надежда за такава от летище Бургас... Отговорът е доста простичък всъщност. Батките с анцузите не летят за никъде. Не знам... Тъжно е. Изработка на сайт Бургас |
||
Най-отгоре |
|
||
Seaborn |
|
||
![]() Регистриран потребител #29
Регистриран: 15 окт 2008: 12:32съобщения: 160 |
Каква поредна футболна драма... Батките не летяли никъде. В същото време имало голям отлив на млади и кадърни хора от Бургас, които вероятно ще искат да летят до родния си град. Много кахърни ставате, не са батките с анцузите причина за това, че Wizz се базират във Варна, просто там е централата на Фрапорт.
[ Редактирано 27 апр 2017: 23:34 ] |
||
Най-отгоре |
|
||
WarKiller |
|
||
Няма такъв филм, като само Фрапорт и ТИМ да са виновни, че няма повече целогодишни линии от бургаското летище, а такива се роят във Варна. Те, че не са цвете за мирисане, не са... ама ако авиокомпаниите имаха данни, че целогодишни линии от и до Бургас биха били финансово оправдани и печеливши - все тая къде ще е седалището на Фрапорт. След като не ти е драма, посочи дори едно наистина оптимистично нещо в икономиката на града за последните 10 години. Аз не мога да се сетя. Изработка на сайт Бургас |
||
Най-отгоре |
|
||
Seaborn |
|
||
Не виждам никаква трагедия. Не знам някога Бургас да е бил университетски център, на мен също ми се иска да сме Оксфорд на Балканите, но няма да се случи. Пловдив преди 5 години не беше такъв икономически звяр, затова предполагам, че не е изгубен за вечни времена шансът за Бургас да се възроди в това отношение. Не съм икономист и не разбирам от това, някой да обясни защо не стават нещата, кой спъва града при "уникалните" дадености? | ||
Най-отгоре |
|
||
Seaborn |
|
||
Между другото някакъв коментар за целогодишните полети на летище Пловдив имате ли? И там ли не летят батките? | ||
Най-отгоре |
|
||
WarKiller |
|
||
Пловдив е на 1 час от летище София. Не е точно същата работа. Въпрос на време е, според мен, част от low cost линиите на София да се пренасочат към Пловдив, особено ако се инвестира в инфраструктурата му, а и след приключване на повечето започнати инвестиции там.
Изработка на сайт Бургас |
||
Най-отгоре |
|
||
Seaborn |
|
||
WarKiller написа ... Пловдив е на 1 час от летище София. Не е точно същата работа. Въпрос на време е, според мен, част от low cost линиите на София да се пренасочат към Пловдив, особено ако се инвестира в инфраструктурата му, а и след приключване на повечето започнати инвестиции там. ![]() Предлагам да отвориш Google Maps и да потърсиш упътвания от Летище Пловдив до Летище София. После направи същото за Бургас и Варна. [ Редактирано 28 апр 2017: 00:06 ] |
||
Най-отгоре |
|
||
WarKiller |
|
||
Заяждаш се на дребно, а и темата не беше за летищата, а за икономиката на града и как това се отразява на демографията. Но все пак за последно ще отговоря и за летищата. Има голяма разлика в 150 км по магистрала и същото разстояние по доста бавен път, какъвто е Бургас-Варна. Също така има и огромна разлика между летище София и летище Варна дори и с новите линии на последното, за да правиш подобен паралел. [ Редактирано 28 апр 2017: 00:14 ] Изработка на сайт Бургас |
||
Най-отгоре |
|
||
Pacho_ |
|
||
![]() ![]() Регистриран потребител #2634
Регистриран: 04 яну 2017: 23:25Местоположение: Burgas съобщения: 442 |
Seaborn написа ... Пловдив преди 5 години не беше такъв икономически звяр, затова предполагам, че не е изгубен за вечни времена шансът за Бургас да се възроди в това отношение. От друга страна пък нека не забравяме, че Пловдив като икономически звяр си бере плодовете на това - изключително мръсният въздух... Ние с един Кроношпан и един Нефтохим ревем безспир (дали с основание или не), а какво би било ако имаме промишленост в големи размери не ми се мисли.. и честно казано дори не мога да си го представя Seeing is Believing |
||
Най-отгоре |
|
||
Отиди на страница << >> |